Mooie poom!

We hebben een kerstboom gezet. Voor het eerst sedert wij samenwonen, toch goed dus voor een Kerst of tien zonder kerstboom. We kregen daar weleens commentaar op, dat wij niet aan kerstversiering deden. Om de mensen content te stellen kocht ik dan eens een kerstballeke met een doorsnede van pakweg 1 cm. Het kleinste dat ik vond. Dat legden we dan op een strategische plaats in onze living en dat was het dan. Iedereen content.

Ik heb het niet zo op kerstversiering, ik vind dat niet mooi, ik vind dat nogal kitsch. Ik vind dat ook zielig, zo al die bomen die moeten sneuvelen. Ja, ik vind bomen zielig ja. Maar soit, we wisten ook wel dat we ooit zouden plooien, eens er kindertjes in huis waren. Vorige jaar was Janne 15 maanden, toen snapte ze er nog niet veel van. Maar toen ze vorige maandag in de crèche de kerstboom aan het zetten waren, was ze meteen heel enthousiast: “Mooie poom, mooie poom!”. En toen wisten we dat dit het jaar was, dat we gingen sneuvelen.

Zondag dus richting Kouter gereden, een klein boompje uitgezocht, en er rode kerstballen van den Ikea ingehangen. Ik zet dan wel een kerstboom, ik ga er geen fortuin aan uitgeven. Vanmorgen nog om lichtjes en om een piek geweest en dat volstaat. En Janne, die was blij , met de mooie poom in onze living. En als Janne blij is, dan zijn wij ook blij :-)

Volgen! Delen!

10 gedachten over “Mooie poom!”

  1. Onze eerste boom sinds x aantal jaren staat ook in de living, zij het nog kaal. Het doet toch wat vreemd aan, na jaren ontwenning. Nu dat ding nog ‘aankleden’, ook niet simpel. Ons Janne (17 maanden) heeft daarstraks de aarde al volledig uit de pot gehaald. Flo (bijna 3) was begonnen met een kaalpluk actie van de prikblaadjes ‘enkel die pljikken, mama). So far, weinig succesvol. Maar hij ruikt alvast lekker, wie weet is hij aangekleed wat mooier… Misschien wordt ik nog fan. Misschien.

  2. Hehe, ik heb het ook allesbehalve voor die kitscherige kersttoestanden. Als’t van mij afhing, er kwam hier geen dergelijke boom in huis. Helaas, achter mij op het dressoir staat momenteel zo’n klein plastieken exemplaar naast een even marginaal kerstman-achtig-iets. Tot zover mijn invloed hier in huis…

  3. Ik ben hoe langer (lees: hoe groter mijn kinders worden) hoe meer voorstander van dat kerstgedoe. Dit jaar heb ik mijn kinders zelfs elks een soort kersbal laten kiezen en echt ik heb officieel de lelijkste kerstboom (want ze hebben hem zelf versierd waardoor alles op hun hoogte hangt en bijna niets bovenaan) maar eigenlijk maakt dat die boom net weer heel erg schoon. Zo lelijk dat hij weer mooi is dus:)

  4. Misschien had je beter ook je boom bij ikea gekocht: 15 euro waarvan je er 12.5 terug krijgt bij inlevering na gebruik en er wordt geld gestort voor natuurpunt. Bye bye ecologische bezwaren, in mijn geval hielden we het omwille van dat kattenbeest nog maar eens bij een plastieken boom

  5. Tja, hier een hopeloos romantische ziel die ontzettend voor is. Al was het dat ik het voor de bomen ook wel zielig vind.
    Dat ecologische alternatief bij ikea vind ik een prima tip (voor volgend jaar). Dit jaar hebben wij ook geen boom, omdat we binnenkort toch gaan verhuizen, we geen plaats hebben (ok, een mini-boompje zou nog net gaan, maar dan heb ik er liever geen) en bovendien heeft Rob vorig jaar heel veel moeten niezen. Zo’n plastieken geval vind ik in vele opzichten ‘beter’. Maar meestal niet zo mooi (en het ruikt ook niet echt). Tegen volgend jaar zal onze zoon ons sowieso wel mee-overtuigen (voor zover nodig).

  6. oh zo’n boom en wat versieringen vind ik zelf ook wel leuk. Maar ik had gezworen mijn kinders nooit zo’n kerstmuts op te zetten voor de foto op de obligate kerstkaart… en met wat staat mijn klein uk fier te poseren eergisteren.. juist ja, met die mooie kerstmuts die hij in het tuincentrum uit een bak gevist heeft :-). Grenzen verleggen hé …

  7. Ook wij hebben ons laten overtuigen door de enthousiaste “boom!” van zoonlief. Boom en ballen komen van Ikea, zoals patricia hierboven al zei maakt dat het sneuvelen van een boom net iets minder erg.

Reacties zijn gesloten.