Stofzuigvoorbeeld

Kindjes kopiëren graag het gedrag van hun mama of papa. Zo hebben kindjes wel eens een minikeukentje. Of een miniwerkplaats. Of zoals het zoontje van mijn broer: een ministofzuiger, een echte mini-Dyson zowaar.
Janne heeft een keukentje waar ze graag op kookt (oef). En een minilaptop. En een paar mini-GSM’s. Ahum. Tot daar onze pedagogische invloed. Stofzuigen ziet ze me eigenlijk zelden of nooit doen: meestal doet de poetsvrouw het. En de laatste keer dat ik begon te stofzuigen begon Janne te wenen, kwestie dat ze echt niet wist wat dat lawaaimakend ding deed. :-)

Enfin, soit, daar komt nu verandering in, want ik behoor tot de gelukkigen die een Dyson City gekregen hebben. Ha! Ik zag de oproep staan op een aantal blogs en wou toch ook mijn kans wagen. Waarna ik een heel erg zielige mail schreef naar Caroline. Dat ik hoogzwanger ben. En ik nu één, binnenkort twee kindjes heb, die veel vuil en kruimels achterlaten, en dan is één keer stofzuigen per week niet voldoende. En dat ik in de stad woon, in een huis met veel trappen. En dat ik twee stofzuigers heb, maar geen één die echt voldoet. De ene zuigt goed, maar is ongelooflijk lomp en heeft geen kabeloproller, dus moet ik altijd vechten met knopen in de kabels. De andere is lichter, maar doet zijn werk niet naar behoren en uitkuisen is een specialistenwerkje. Caroline is blijkbaar gesneuveld voor al mijn argumenten en zo mocht Peter dinsdag de Dyson City gaan afhalen.

Mijn eerste indruk: leuk! Schattig! Licht! Klein! En dat vind ik een pluspunt want dat moet allemaal niet te veel plaats innemen. OK, dat waren enkel nog maar uiterlijke kenmerken. Een grondige zetelstofzuigtest gebeurt één dezer dagen. En dat is eens nodig. Koekvretende kindertjes in de zetel, ik moet het u niet uitleggen zeker?

dc26_city_520a3_w

En vanaf nu ga ik een stofzuigvoorbeeld zijn voor mijn dochter. :-)
En gaat Caroline van Dyson nog veel meer zielige mailtjes ontvangen want ze geven nog wel wat stofzuigertjes weg! :-)

Volgen! Delen!

9 gedachten over “Stofzuigvoorbeeld”

 1. Ziet er zo’n leuk ding uit! Ik ben blijkbaar niet zielig genoeg geweest, want ik heb nog niks gehoord
  :-(. Ik woon nochtans ook in een huis met héél veel trappen (ik hoop dat Caroline mij nu hoort ;-))

 2. ah dju…ik heb ook nog geen positief nieuws ontvangen van Madame Dyson. En ik heb 3 kindertjes die de grond onder mijn keukentafel tot Rice Krispies Paradijs omtoveren.
  Maar goed voor jou!

 3. damn, ik heb er ook geen gekregen: ik vond mijn argumenten: 3 jongens, een hond en mijn beide handen niet vrij nochtans redelijk sterk…
  Caroline: ik wil hem echt! Zou Hendrikje graag hondenhaarvrij leren kruipen…

 4. Die Caroline wordt een begrip in blogland. Ik heb er geen gevraagd, ik vond dat niet eerlijk want wij hebben er al twee. Dat is het voordeel als je gaat samenwonen met een lief he, ineens alles dubbel.

 5. Wij hebben een grote Dyson, en zijn er erg blij mee (allez, niet wij, maar de mevrouw die hier meestal stofzuigt… gelijkaardige toestanden hier…). Vanwege allebei huisstofmijtallergie bleek dat ding echt wel de investering waard (= blaast geen stof in het rond en is veel properder te onderhouden dan een gewoon model). Hij is wel wat zwaar op de trap. Maar ziet, we hebben ons onlangs een dure maar erg goede kruimeldief gekocht (‘k ga geen reclame maken, maar het merk is welbekend), en die voldoet ook ruim aan de vraag…

 6. Phoe ik vind die Caroline geen toffe. Ik had die een hele tijd geleden gemaild en helemaal geen antwoord gekregen. Niet beleefd! Nochtans, 4 kotstudenten, het zou een verruiming van haar doelgroep geweest zijn, maar helaas.

 7. Ook ik werd verliefd op die stofzuiger en mailde… Net samenwonende in een appartement waar de opbergkast véél te klein is… De hond(en) en rolstoel het massaal vuil maken, en het vriendje stofzuigen met dat lomp stinkend oud ding niet leuk vind, en ik het niet KAN omdat het te zwaar is…
  Verruiming van het doelpubliek: jaja!

Reacties zijn gesloten.