Kerstdinges

Kerstkadootjes: Ge krijgt me niet gemakkelijk aan het shoppen dezer dagen. Ten eerste haat ik de drukte en ten tweede is dat echt geen wijs gedoe met dikke buik en kind. Een mens moet een hele tijd haar dikke buik lopen beschermen en het kind vindt wachten in een winkel niet wijs. Geheel terecht overigens. Als ik me dus al in het centrum begeef, dan is het tussen 10 en 12 uur. Het is dan nog best rustig in de stad trouwens. Ik wil u vooral niet op ideeën brengen.
Maar ik was er ook vroeg aan begonnen dit jaar: het eerste had ik al in september of begin oktober gekocht. Het stomme is dat ik dat cadeautje bijna vergeten was en dat de ochtend van Kerstdag nog moest inpakken. Verder kocht ik ook heel veel online, wat een gemak zeg. Volgend jaar wel eerst nakijken of de deurbel het wel doet, want nu kreeg ik elke keer een briefje in de bus van de postbode terwijl ik wel degelijk thuis was.

Verder vind ik kerstcadeautjes wel leuk. Ik vind het altijd een uitdaging om op zoek te gaan naar leuke dingen, naar dingen waar de mensen echt tevreden mee zullen zijn. En ik denk dat ik daar dit jaar wel weer in geslaagd ben. Trouwens: omgekeerd was dat ook het geval. Ik vond een “Vivabox pasta” in een pakje (altijd dol op pasta!), een mooie rode waterkoker (onze oude was kapot en het was behelpen met mijn waterkokertje van 0,5 liter uit mijn studententijd), het nieuwste boek van Tom Naegels, een Mme Zsa Zsa-pakket. Ook Janne mag niet klagen, ze kreeg een halve nieuwe garderobe (de komende maanden zult u hier weer veel leuke dingen zien) en een Kaatje en Kamiel-eetset. Ook Jip kreeg al één en ander voor in zijn of haar kast.

Kerstbomen: Het heeft lang geduurd, maar dit jaar ben ik gesneuveld. Alles voor het kind, nietwaar.

Kerstmarkten en ijspistes: Dat zijn dingen waar ik me echt niet durf te begeven. De drukte, de kitsch, de gruwel.

Kerstkaartjes: Een paar jaar geleden deden we daar niet meer aan mee. Weet wel, met internet en al. Maar eigenlijk krijgen we best veel kerstkaartjes en dan schrijf ik toch liefst iets terug. Ons kerstkaartjesconcept is simpel: gewoon een foto van onszelf (zonder kerstbomen of kerstmutsen) en we maken daar kaartjes van. Note to self: volgend jaar een standaardtekstje afdrukken en er op kleven. Zo geïnspireerd ben ik nu ook weer niet dat ik voor iedereen een persoonlijke boodschap weet te verzinnen. Er zijn er al massa’s op de post maar de postbodes hebben veel werk, want ze zijn precies nog bijna nergens aangekomen.

Kerstavond: De laatste twee jaar hadden wij zowaar niks te doen en daarmee zijn we zowat tegenovergesteld aan zowat de rest van de wereld. Niet dat we dat erg vonden. Ons scenario: om vijf voor zes de Delhaize instormen, ons zot kopen in allerlei lekker uitziende hapjes en op de valreep betalen. Er hangt een speciale sfeer in de winkel op dat moment eigenlijk. Veel volk is er niet meer, tenzij om nog iets noodzakelijks te komen halen. Dan uitgebreid aperitieven, Janne in bed steken, ons bereide eten opwarmen in de microgolfoven en lekker eten samen. In de zetel kruipen onder onder ons dekentje en iets na 22 uur lagen we al te slapen. Serieus zeg. :-) We zijn nooit zo uitgerust aan de feesttafel verschenen.

Kerstfeest: Vroeger verplichte kost maar sedert mijn broer en ik kindjes hebben vind ik dat echt wijs. De laatste jaren slagen we er zelfs in allemaal op het feest te zijn en met een kok en een sportjournalist in de familie is dat echt niet zo evident. Mijn zusje was er zelfs nog eens bij, en dat is ook niet altijd het geval. Er wordt lekker gekookt en er is steevast veel te veel eten. We gaan nooit met honger naar huis. Er worden heel veel cadeautjes uitgedeeld. De kinders zetten het kot op stelten. Ze communiceren steeds meer met mekaar waardoor het ook leuker wordt. Wijs :-)

Oudejaarsavond vieren we met de vriendjes en op Nieuwjaarsdag worden wij ook nergens meer verwacht, de eerste dag van het jaar moet een dag zijn zonder verplichtingen, vind ik. Dus ook dat worden rustige dagen.

Volgen! Delen!

4 gedachten over “Kerstdinges”

  1. Oh, maar jullie kaartje is deze week wel degelijk aangekomen hoor. Heel veel bedankt. Maar wij zijn zeer slecht in het terugsturen van kaartjes: elk jaar voor kerstmis zijn we al bezig dat we kaartjes moeten versturen, en de laatste jaren is het er zelfs niet meer van gekomen – eind januari vonden we toch echt niet meer kunnen :)

  2. ha, dat ken ik…vroeg je cadeautjes kopen en ze dan vergeten…Had het ook voor en kwam er pas achter op het moment dat ik het cadeautje moest afgeven, oeps ;-)
    geniet nog van de feestdagen!

Reacties zijn gesloten.