Google Reader versus Bloglines

Net als Nike schakel ik om van Bloglines omdat die de laatste tijd een beetje raar doet. Rode uitroeptekentjes. Opnieuw inladen lukt niet. Met spijt in het hart want ik gebruikte dat al jaren en was er zeer tevreden van. Iedereen roept van Google Reader, en hoewel ik fan ben van de meeste Google producten (agenda! docs! mail!) vind ik in Google Reader mijnen draai niet.

Aan al diegenen die roepen dat Google Reader zoveel gebruiksvriendelijker is: help me!
* Hoe verander ik een blog van naam? Soms geef ik liever een andere naam dan de blognaam. OK, gevonden, via instellingen, abonnementen. Een eerste omweg.
* Hoe maak ik op een gemakkelijke manier mappen bij? Ik weet een manier, maar gemakkelijk is het niet: via instellingen, abonnementen, mappen wijzigen, daar onderaan kun je een nieuwe map maken. Van een omweg gesproken. Dus niet via “mappen en tags” hé. Dat zou te gemakkelijk zijn.
* Hoe verander ik een map van naam? Nog geen oplossing gevonden.
* Als ik iets lees, moet dat duidelijk zijn dat ik dat gelezen heb. Bij Bloglines ging dat automatisch, hier moet ik altijd klikken op “Markeren als gelezen”. En ja, het vinkje naast markeren bijhouden staat aangevinkt.

En zijn er nog voordelen van Google Reader op Bloglines? Kan zijn, maar ik heb ze nog niet ontdekt. Vertel het me!

Maar gebruiksvriendelijker, amai mijne frak. Heb er al tientallen minuten mee verloren door te zoeken naar evidente dingen. Bovendien vond ik Bloglines mooier wegens soberder… Bleh. Ik ga nog wat over en weer gaan tussen de twee denk ik, wie weet valt Bloglines er terug door.

Volgen! Delen!

12 gedachten over “Google Reader versus Bloglines”

 1. Ik gebruik Google Desktop en heb nu rechts op mijn scherm een kolom staan waar alle nieuwe posts in verschijnen. Overzichtelijk en handig, behalve als je een weekje met vakantie bent geweest en een hele hoop moet bijlezen… Maar voor jou lijkt mij dit geen ideale oplossing: geen mappen, geen indicatie van wat je wel en niet gelezen hebt enz.

 2. Blog van naam veranderen: Blog links selecteren, rechts uit het menu Feed Settings Rename Subscription … kiezen.

  Nieuwe mappen bijmaken: Blog links selecteren, rechts uit het menu Feed Settings New Folder … kiezen.

  Mappen van naam veranderen kan spijtig genoeg niet, en dit vind ik de grootste min van Google Reader.

  Ik weet niet wat je bedoelt met markeren als gelezen. Als je door posts gaat worden die automatisch gemarkeerd als gelezen, tenzij je specifiek Keep Unread selecteert. Misschien ergens een setting die je moet veranderen?

 3. PS misschien deze setting: (via Settings) Preferences > Scroll Tracking aan klikken?

 4. Je hoeft niet aan te vinken dat je een blogpost gelezen hebt hoor. Gewoon ff naar beneden scrollen volstaat.

  De rest kun eigenlijk allemaal veranderen door onderaan op “abonnementen beheren” te klikken en dan naar het tabblad “abonnementen” te gaan. Daar kun je de blogs van naam veranderen, een abonnement opzeggen en “toevoegen aan een map” waarbij je dan de bestaande mappen ziet verschijnen, maar evengoed een nieuwe map kunt aanmaken. Geen idee echter hoe je ’n map van naam verandert. Anyone?

  Ik gebruikte vroeger ook bloglines en was daar heel content van tot ik meer en meer problemen kreeg. Nu ik Google Reader gewoon ben, ben ik daar eigenlijk ook content van. ’t Is vooral een stabieler systeem, heb ik de indruk.

 5. Ja, het lukt allemaal, maar het is allemaal zoeken en een omweg. Vind ik, hé. Het zal een kwestie van gewoonte zijn zeker.
  Als ik over een tekst scroll zal hij het idd wel aanduiden dat hij gelezen is. Alleen scrol ik niet altijd over een tekst om hem te lezen. De meeste blogposts zijn korter en dan hoef je niet te scrollen. In Bloglines deed ie dat automatisch, nu moet ik een handeling doen: of scrollen, of aanduiden dat ik gelezen heb. En dat vind ik dus bijzonder vervelend.

 6. Goeie post! Heb van ’t weekend wat zitten prutsen in Google reader en heb het na een halfuurtje opgegeven. ‘k Had geen goesting meer wegens allesbehalve gebruiksvriendelijk. Maar ’t zal misschien ook aan die twee schattige kindertjes gelegen zijn die constant mijn aandacht afleidden… Nieuwe poging deze week.

 7. Mja, Bloglines heeft wel regelmatig technische problemen die google reader precies nooit heeft.
  Dde rode uitroeptekentjes zijn bij mij nu wat verbeterd. Voor sommige blogs (oa de jouwe) heb ik eens unsubscribe moeten doen om ze dan vervolgens weer toe te voegen.

  Ik heb google reader voor de blogs die ik echt echt echt niet wil missen, maar doorgaans blijf ik toch ook bij bloglines. Dat gebruik ik toch liever.

 8. Ik ben dus ook overgestapt. Bloglines vergat jouw blog ondermeer en daar werd ik ambetant van! Google reader ziet de nieuwe dingen ook sneller!

  ’t is wennen maar ik heb bloglines gewoon uit m’n favorieten gehaald: zo leer ik het snelst.

 9. Hier nog een ontevreden klant van Google Reader. Ik lees zelfs geen blogs meer nu… (ook wel door tijdsgebrek en andere dingen eventjes). Mijn computer deed raar en dus is Bloglines ‘eraf gegooid’ en zit ik nu op Google Reader. Véél te druk van lay-out. Ik wil ook enkel de NIEUWE berichten zien en heb geen zin om te scrollen of te klikken of vakjes aan te vinken als ik iets gelezen heb. Die kolom links met de blogs die ik volg, vind ik niet handig. Zaag, zaag, zaag,… Ik moet een oplossing vinden, want ik mis de verhaaltjes van mijn virtuele vriendjes en vriendinnetjes. Maar ik heb geen tijd om dat allemaal uit te zoeken. Nog meer zaag, zaag, zaag,…

Reacties zijn gesloten.