Ik heb een autootje gekocht

Ik ben gesneuveld. Ik heb een autootje gekocht. Ik, die zolang geen tweede auto wilde. Ik, die in het centrum van de stad ging wonen om dat net te vermijden, ik heb een autootje gekocht.

Het zit namelijk zo: Peter werkt zo goed als ieder weekend. Soms de vroege, soms de late, soms de dag. Om op zijn werk te geraken, heeft hij echt wel onze auto nodig en dan zit ik dus thuis met de twee kindertjes. En dan voel ik me soms wat gegijzeld. Want ja, de korte afstanden kan ik met mijn fietskar doen. Maar zodra het iets verder is, moet ik afhaken. Of als het beestenweer is. En zoals jullie weten is mijn mama nu helemaal alleen gevallen. En dan wil ik wel al eens meer op bezoek gaan. Vroeger ging ik al eens met de trein naar Eeklo, alleen met Janne deed ik dat ook nog. Maar nu met een kleuter en een baby zie ik dat echt niet meer zitten. Het is nogal een gezeul. Mijn ouders brachten me toen trouwens meestal met de auto terug naar Gentn dus qua CO-uitstoot was dat geen voordeel. En dat geregel en dat gedoe altijd om eens aan de auto te geraken.

Ik heb ook een paar keer gecambiood. Maar da’s ook geen oplossing, want daar staan geen kinderstoelen in voor kindjes tussen 9 tot 15 kilogram. Heel vervelend dus, moet ik eerst met de kindjes tot daar, ze dan onbeveiligd tot bij ons rijden om er dan de kinderstoelen in te zetten. Ook wat.

Dus heb ik een autootje gekocht. En ik ga de nummerplaat van mijn pa overnemen. Niet zijn autootje, waar ik al een paar maanden mee rondtoer. In september vorig jaar had hij dat gekocht. Een Peugeot Partner, zijn klusautootje of ook wel zijn grote “alaambak” zoals hij dat noemde. Veel klussen heeft ie er niet meer mee gedaan. Maar met dat autootje ben ik niet veel, ik kan er namelijk maar één kindje in vervoeren. Achteraan is het laadruimte.

Het is een nieuw Peugeot 107‘tje geworden. Ik denk dat het het kleinste 5-deurske op de markt is, of het zal toch niet veel schelen. Dat moest, want kindjes vastgespen achteraan is handiger met 4 deuren. Er is een klein kofferke aan, daar kan net een klein buggy’tje en nog wat ander babyspul in. Iets groter dan mijn fietskar, allez :-)

Een nieuwke, want die zijn zuiniger en door de lage uitstoot krijg je nog een vette milieupremie (15%). Maar verder zonder opties: geen airco, geen centrale vergrendeling. Dat kost dan 7800 euro, ik vind dat niet veel geld voor een nieuwe auto. En dan heb ik liever een nieuwe dan een occasie, want met een occasie ben je nooit helemaal zeker wat er mee gebeurd is. Een Peugeotje omdat zij de auto van mijn vader meteen ook overnemen (geen gedoe daarmee). En omdat ik ze zo mooi vond ook wel.

Ik heb één optie gekozen: het is een rood autootje geworden. Wit of citrusgeel zag ik niet zitten.

Het bakske zal er ongeveer zo uitzien. Ik vond em megacute, eigenlijk. Een beetje gelijk de Fiat 500, maar dan de helft van de prijs.

Alleen spijtig dat ik nog twee maanden moet wachten. Maar dat zal nog wel lukken.

Volgen! Delen!

10 gedachten over “Ik heb een autootje gekocht”

 1. Ik heb net een Fiat 500 cabrio gekocht (gisteren afgehaald). Die is inderdaad ongeveer dubbel zo duur (zeker met nog een paar extra opties). Een gewone Fiat 500 heb je nieuw al voor een dikke 10.000 euro.

 2. Mooie auto, zowel het model als de kleur. En het ziet er inderdaad schattig uit, echt zo’n koekendozeke op 4 wielen. Proficiat met de aankoop!

 3. Proficiat met de voiture!
  wij proberen het nog even uit te zingen met één auto, benieuwd hoe lang we dat nog zullen volhouden!

 4. ben ook ooit gevallen voor dat peugeot-rood, ik vind het bij mijn peugeot 206 nog altijd heel mooi.

 5. Leuk! Mooie kleur, die helemaal past bij dat autootje. Ja, zodra je meer dan 1 kind hebt, worden verplaatsingen niet meer evident. De groenen mogen zeggen wat ze willen. Ik zou ook liever geen auto hebben (ik doe amper 5.000 km per jaar, zelfs de moeite niet om een diesel te kopen en een premie te krijgen), maar het lukt niet zonder, eigenlijk vooral wegens de kinderen.

 6. Zeulde al een paar keer met kinderzitje en dochter op de bus tot bij onze standplaats… Dat gedoe met Cambio en autostoeltjes is héél herkenbaar! ´t Is jammer dat je die niet bij je bestelling kan reserveren.

 7. ik zou ook niet zonder auto kunnen, wij hebben hier 2 auto’s waarvan 1 lichte vracht en dat is al een heel geregel wie welke auto neemt om de kids te kunnen vervoeren…
  ’t ziet er een schattig dingske uit, passende kleur :)

Reacties zijn gesloten.