Kronen en schoenen

Sien werd vorige week één jaar, dus maakte ik weer een mooie kroon.
Kroontje

Die ze niet wou ophouden, uiteraard.
Koningin

Van haar meter kreeg ze een bon om eerste schoentjes te gaan kopen, wat we prompt deden. Veel keus is er niet in haar maatje en met haar smalle voetjes. Het werden deze gele:
De eerste schoentjes van Sientje

Uiteraard wou Janne ook gele schoenen toen we met deze prachtige exemplaartjes thuiskwamen. Ge herinnert u vast nog de gele-schoenen-saga, die waren een ongekend succes. En deze zullen dat ongetwijfeld ook worden:
Ook gele schoentjes!

En tot slot krijg je nog onderstaande plaatjes mee. Omdat ze zo schattig zijn :-)
Smoel!

Zusjes

Lipje

In de camera

(Janne moet dringend naar de kapper, ja)

Kappermarteling

En toen ging ik nog eens naar een andere kapper gaan, hoewel ik best tevreden ben van mijn gewone kapper. Ik had een Flair-bon, weetwel, voor 20 euro naar de kapper, altijd goed om eens een andere kapper uit te proberen. De meeste uit het boekje, daar moest ik veel te lang wachten op een afspraak. Als ik naar de kapper wil, dan moet dat zo snel mogelijk. Dus het werd weer De Cliént, hoewel ik daar al eerder slechte ervaringen had.

Dat was alweer een paar jaar geleden, dus bon, ik wou het wel eens een nieuwe kans geven. Bij de Cliént daar heb je geen afspraak nodig, dus daar ga je gewoon binnen. En wacht je. Afhankelijk van het moment wat korter of wat langer. Het was vrijdagmorgen, tien uur, en ze zeiden me dat het behoorlijk kalm was. Dus ik ging zitten en was de enige wachtende. Na een tijd niet meer en we zaten daar met een heel aantal te wachten.

Een half uur later zat ik nog te wachten. En te denken. Me af te vragen wat de meeste vrouwen nu zo geestig vinden aan naar de kapper gaan. Ze zitten aan uw hoofd te frunniken, ge moet vooral wachten (zeker als ge kleuringskes en al wilt, wat ik gelukkig niet wil) en het is pokkeduur. En vooral, ze zitten aan uw hoofd te frunniken. Ik versta dat niet, dat iedereen dat blijkbaar zo tof vindt. Ge gaat toch ook niet graag naar de tandarts of de gynaecoloog. Ze moeten van mijn lijf blijven, bah!

Bon, een half uur later had ik het dus ook wel gehad. Er zaten nog altijd mensen met ongewassen haar aan de wasbak, eens uw haar daar gewassen is, moogt ge nog eens een kwartier of wat wachten. Zoveel tijd om simpelweg wat te knippen, dat had ik niet. Ik ben het dus maar afgebold met de opmerking: “Een kapper zonder afspraak, dat is niets voor mij, vrees ik”.

Ik kwam buiten, ik belde naar mijn vaste kapper, ik mocht om twee uur nog gaan. Die is vrij stipt en knipt droog haar en brusht dus ook niet. Is er trouwens iets vreselijker dan brushen? Dat ze uw haar in een onnatuurlijke vorm leggen en dat ge thuiskomt om dat thuis toch ongedaan te maken? Wassen en brushen, da’s bovendien ook nergens voor nodig, als ge een uur later wilt gaan zwemmen. OK, ik betaal daar 29 euro, dat is één van de goedkopere kappers in Gent, maar ik vind het nog pokkeduur. Manlief betaalt 13 euro, voor hetzelfde werk. Ik weet het, ik heb daar al eens over gezaagd.

Heh. Ik ben er weer vanaf voor een maand of drie.

Bon, ik had dit stukje dus vrijdag geschreven. En toen ik klaar was met schrijven las ik dit. Blij dat ik niet alleen ben die er zo over denkt!

Nia, misschien iets voor u?

Nia, dat is helemaal niets voor mij. Ik kan mijn lijf niet coördineren. Ik sla tilt als ik moet harmonieus bewegen. Naar het schijnt is dat allemaal niet nodig, zegt Lies me. En omdat Lies daar keihard mee bezig is en ik dat wel sjiek vind van haar: hier een beetje reclame. Voor de lezers uit het Mechelse. Al doen ze dat wat overal, ge moet het maar eens vragen aan Lies.

Nia, dat is in de eerste plaats genieten van je eigen lichaam. Deze wervelende fusie van dansvormen, gevechtsporten en helende kunsten neemt je via inspirerende muziek mee op een ontdekkingsreis door je eigen lichaam. Geef je over en geniet. Heb je besloten weer wat meer te gaan bewegen? Of wil je gewoon uit de bol gaan op leuke muziek… Nia is iets voor jou! Nia beleef je op je eigen ritme: je kan stap voor stap en klein beginnen, of er volledig voor gaan. En alles tussenin natuurlijk.

Nia is als chocolade – je moet het gewoon geproefd hebben om te weten hoe het smaakt!

Kennismakingsreeks “AYA”– 5 dinsdagavonden in maart en april

Maak (opnieuw) kennis met Nia en leer genieten van bewegen in en met je eigen lichaam.
In AYA gaan we de zuiderse toer op met wat vrolijke Zuid-Amerikaanse salsa, aangevuld met rustige opwarmings- en ontspanningsmuziek en opzwepende dansnummers. Héél veel fun met een vleugje latinopassie.

Wanneer? Zes dinsdagavonden van 20 u tot 21.15 u – 1/3, 15/3, 22/3, 29/3 en 5/4 (niet in de krokusvakantie dus!) Gratis proefles op 22/2!

Waar? Basisschool Dijkstein, Maanhoeveweg 33, Sint-Katelijne-Waver. Blauwe zaal.

Nodig: Losse, gemakkelijke kleren, een flesje water en een handdoek. We dansen op blote voeten.

Prijs: € 30 / € 10 per losse les

R1 – We are one – 10 dinsdagavonden in april, mei en juni

Ervaar de connectie tussen je lichaam, geest en emoties. We duiken in onze oerinstincten, verkennen de mogelijkheden van ons lijf en gaan gewoon lekker feesten! Dans in verbinding met jezelf, dans en geniet met gelijkgestemden.

Wanneer? Tien dinsdagavonden van 20 u tot 21.15 u
26/4, 3/5, 10/5, 17/5, 24/5, 31/5, 7/6, 14/6, 21/6 en 28/6.

Waar? Basisschool Dijkstein, Maanhoeveweg 33, Sint-Katelijne-Waver. Blauwe zaal.

Nodig: Losse, gemakkelijke kleren, een flesje water en een handdoek. We dansen op blote voeten.

Prijs: € 65 / € 10 per losse les

Telkens inschrijven bij Liesbet Coppens
Website

Dubbel feest!

Want één jaar geleden werd er een klein Sientje geboren!
Het licht!
Net gemeten en gewogen: met 7,4 kilogram en 68 centimeter heeft ze zowat de maten van een zesmaanderke en zit ze onder de curve. Maar ze is -nu de snotneus verdwenen is- perfect gezond!

En 15 jaar geleden gaven die twee voor het eerst een kus!
2011-02-06_13
Na al die jaren blijft hij mijn allerliefste, mijn steun en toeverlaat, mijn moatje, mijn alles!

Dubbel feest dus!

De theorie van de tweede kleinen

Dat is:

  • Ofwel kijkt uw tweede kind goed naar wat uw eerste kind allemaal doet en kan hij/zij niet rap genoeg zijn om het allemaal na te doen.
  • Ofwel heeft uw tweede kind zoveel entertainment door het eerste kind, dat het gewoon zit en toekijkt.

Rechtstaanderke

Het lijkt er op dat Sientje een nummerke één doet. Sientje, dat is nog geen jaar, maar alleen staan, dat is al lang geen probleem meer. Af en toe doet ze ook een paar wankele pasjes.

Eerste wankele stapjes

En, wat is het bij u