Stadsloop 2011

De laatste weken werd hier weer duchtig getraind en zo want zondag was het stadsloop. Ha ja, en ik wou nog eens onder het uur lopen, want dat was al weer van voor de geboorte van mijn twee dochters geleden. In december was ik goed aan het trainen daarvoor, edoch, een paar gekneusde ribben zorgden ervoor dat ik dat toen mocht vergeten. In die zin ben ik trouwens wel fan van de geasfalteerde Belfortstraat.

Maar dus. Vroeger trainde ik met een schema van MyAsics en ik vond die wel goed. Maar in het begin van het jaar hebben ze hun site totaal omgesmeten en vind ik er mijn draai niet meer op. Dus zat ik zelf maar wat trainingen te verzinnen met versnellingen en zo, heel amateuristisch. En tot twee weken geleden had ik het gevoel dat ik steeds langzamer begon te lopen, in plaats van sneller. Mensen die me een trainingsschema kunnen bezorgen, mogen zich in de reacties aanmelden trouwens. Ik kan altijd rokskes maken voor uw kinders in ruil :)

Manlief ging ook weer meedoen, maar maakte van uitstel iedere keer afstel, en zo werd er nauwelijks of niet getraind en zo kreeg ie dus een stadsloopverbod van mij :-)

En zo stond ik zondag alleen aan de start. In een volledig nieuwe outfit, waarover later meer. Alleen is ook geen waar: ik had het gezelschap van twee collega’s, Leen en Karolien. Normaal gezien zijn zij de snellere lopers, maar deze keer had ik veel getraind en zij niet, dus ik heb ze van bij de start al achter mij gelaten, awoert voor mezelf! Maar bon, ik was in topvorm, ik voelde me super, ik was zelfs niet zo zenuwachtig als anders, dus ik wou er voor gaan!

Het parcours was omgedraaid dit jaar, dus direct steil naar beneden, richting Coupure. Magisch toch, zo’n bende lopers zien. Best drukjes wel, maar als je alleen loopt kun je wel overal door. Tenzij die clubjes (meestal dames toch wel, sorry) , die liefst met 4 of 5 naast elkaar lopen. En zo de hele weg versperren. En dan boos zijn dat ge er tussen springt. Ik versta dat niet zo goed. Ik weet wel dat dat best gezellig is, maar hé, de stadsloop is toch niet van jullie alleen?

Maar bon, halverwege het parcours ging dat ook alweer beter. En daar stonden dan Peter, Janneke en Sientje! Ze wisten duidelijk niet goed wat er aan het gebeuren was en hebben me dan ook amper gezien. Maar ik hen wel natuurlijk, samen met de talrijke andere supporters aan de brug (zo wijs, de stadsloop die bijna aan uw voordeur passeert). Waardoor ik weer vleugels kreeg. Ook op de rest van het parcours wel wat supporters gezien, leuk!

Ik heb gelopen zonder muziek en zonder Runkeeper-feedback. Zo loop ik het liefst op stadslopen: zonder iets, gewoon genieten, gewoon uw tempo lopen, en zien waar ge uitkomt. Op geen enkel moment wist ik dus of ik op schema zat voor mijn minder-dan-een-uur-project. Al voelde het wel prima aan. Ook al beweerden er snode lezers dat ik erg aan het afzien was op de 8 km. Ik was gewoon aan het lopen, ja, ik zie altijd af dan! :-)

Veel mensen vonden de Visserij het zwaarst, omdat daar geen einde leek aan te komen. Maar bon, dat is mijn vertrouwde loopparcours, ik ken dat als mijn broekzak, geen probleem dus voor mij. En dan de berg op. Bergop lopen, dat gaat me wel af. Ik kan dan nog een tandje bijsteken, wat wel fijn is, nog zo’n hoop kreunende mensen voorbijsteken :-)

Finishen en zien dat het minder is dan 59 minuten: 58:29, om precies te zijn. Missie geslaagd. Jeej! En vooral, dat het zo genieten was, van de eerste meter tot de laatste!

Volgen! Delen!

14 gedachten over “Stadsloop 2011”

 1. Voor de mooie rokjes zou ik alles doen. Ik ben in het bezit van een kinesist, die ook LO gestudeerd heeft, en zich specialiseert in sportrevalidatie. Hij heeft net een contract binnengehaald om mensen van de civiele bescherming een trainingsschema te bezorgen.

  Zijn dat genoeg referenties?

  Ik ga denk ik wel wat meer moeten weten:
  – waar wil je heen?
  – hoe ver sta je nu?
  – hoeveel tijd heb je om te trainen?
  – zijn er ergens klachten die je verhinderen om bepaalde dingen te doen?
  – andere opmerkingen?

 2. ik nam voor de tweede maal deel, en ook voor mij was het doel om onder het uur te lopen (vorig jaar juist 1 uur gelopen) en dat is me gelukt!
  Voor loopschema’s te maken gebruik ik de online loopcoach van runner’s world (www.runnersweb.nl/training). Dat gebruik ik sinds begin 2011 nadat ook ik mijn draai niet meer vond bij My Asics. Daar slaagde ik er zelfs niet in mijn schema te bewaren…
  proficiat met de 58:29!

 3. Waw, gefeliciteerd!
  Goed gedaan, jong. Met trainingsschema’s kan ik u helaas niet helpen. Nu de Bernina terug in huis is, is het met lopen erbarmelijk gesteld.

 4. Wow!!! Niet te doen, zo 10 km in zo’n tijd! Ik strompelde de vijf km, maar hoop ooit ook eens 10 te kunnen lopen. Ooit.
  (ik geloof trouwens dat ik je vorige week dinsdag in RSlab zag, ik was die die haar twee kleine kinders niet in de hand had)

 5. dat heb je supergoed gedaan! Wees maar fier op uw eigen! en hoera voor de supporters

 6. Knap gedaan en ik ben natuurlijk reuze nieuwsgierig naar die nieuwe loopoutfit. Een looprokje gekocht?

 7. Applaus !!! Go Lien!
  Ik liep vroeger ook veel en graag, maar gesukkel met mijn knieën heeft me vroegtijdig doen stoppen. En ik mis het keihard, vooral als ik zo’n enthousiast verslag als het jouwe lees….

 8. Je hebt dat fantastisch gedaan! Ik hoop dat ik volgend jaar kan meelopen (al was supporteren met Janne en Sien ook de max!) – Sientje had trouwens heel veel goesting om ook mee te doen!

 9. Ha, voor een rokske voor mijn dochter doe ik alles :)

  http://keeponrunning.be/loopschemas Kies de afstand die je wil lopen (van 5K tot de marathon), je niveau (er staan beschrijvingen bij), hoevaak per week je kan trainen, et voila. Het gaat er wel van uit dat je een hartslagmeter hebt, en weet wat je maximum hartslag is.

Reacties zijn gesloten.