Een beetje vanalles door elkaar

1. En we zijn terug, van twee weekjes Umbrië. Heerlijke streek. Heerlijk gezelschap. Heerlijk weer. Onze vakantiestress bestond over beslissen of we in het zwembad gingen springen of we toch maar in de hangmat of op het deken gingen blijven liggen. Weer fantastische dingen gezien ook. Superland!

2. Ik praat al een week bijna niet meer met mijn echtgenoot. Niet dat we niks meer tegen mekaar te zeggen hebben, maar hij heeft een dubbele zware oorontsteking en is werkelijk potdoof. Op het ergst (het is al ietsiepietsie beter) stond ik op 5 centimeter van zijn oor te brullen en verstond ie het nog niet. De mensen kijken raar dan, als ge zo in iemand zijn oor staat te brullen. En Janne vroeg ook waarom ik zo hard aan het roepen was tegen papa. Gelukkig kan ie morgen naar zijn specialist.

3. Is mijn mama thuis, al is ze ondertussen nog wel eens geopereerd aan haar arm, na een verwikkeling opgedaan op intensieve. Maar ze doet dat goed.

4. Omdat Peter en ik actualiteitsfreaks zijn, waren wij al heel snel op de hoogte van het drama in Pukkelpop (sms-alerts). We sms’ten ons vriendjes op de wei en kregen binnen de 5 minuten een antwoord dat ze OK waren. Een hele opluchting. Zelf een festivalganger zijnde, was ik er echt niet goed van, wat daar gebeurd is. Ik hoop echt dat het festival toch de middelen vindt om volgend jaar een nieuw festival te organiseren.

5. Leuke reacties op het dekentje! Ik ga me de komende dagen eens bezinnen over wat ik er mee ga doen!

6. Om 20 uur gisterenavond thuisgekomen, vanmorgen om 8 uur al op het werk. Een contrast! :-)

7. Zowat 1400 km gereden, telkens op twee dagen. Daar ga ik nog eens een apart postje over schrijven. Maar intussen mag u alvast tips geven over mooie dingen in Italië die iets dichter bij huis liggen :-)

8. Foto’s volgen uiteraard nog. Manlief heeft weer zijn best gedaan.

9. Er zaten daar muggen van een rare soort. Ze beten alleen Lies en mij, geen mannen en kinderen. Oestrogeenmuggen?

10. Dat ze daar goeie wijn hebben, in Umbrie. Nooit een zwaar hoofd gehad :-) En limoncello! Qua bbq-vlees daarentegen kunnen ze nog veel van ons leren, dat is toch telkens weer zoeken in het buitenland.

Volgen! Delen!

8 gedachten over “Een beetje vanalles door elkaar”

 1. Brood vind ik ook niet zo super in Italië…maar wijntjes en limoncello…man,man…wij dronken tijdens onze vakantie begin juli op 1 avond een fles wijn en daarna 3/4 van de fles limoncello op…buiten gezeten tot 2 uur , ook muggenbeten gekregen, (idd rare beten, werden precies harde schijven onder de huis…zoiets)maar wat was het een zalige tijd!!!!!
  Ik denk er met zo’n melancholisch gevoel aan terug…
  Met stip mijn lievelingsland!

 2. Wij gingen midden juli naar Toscane/Umbrië, ook een zalige tijd gehad, maar dezelfde ervaring met de muggen. Raar zeg. Ik had er, zonder overdrijven, op een gegeven moment een 20-tal. Echt dikke boebels. En mijn drie mannen: niks nada.

 3. Good to have you back :-)

  Even een vraagje: wij zoeken voor volgend jaar een leuke logeerplaats in Italië/Umrbië – als je tips zou hebben voor huisjes ofzo, altijd méér dan welkom!

 4. Fijn dat je zo’n leuke vakantie had! En hoera voor je mama! Fijn dat alles goed gaat (behalve de dove echtgenoot dan)

 5. Oh Italië… ik heb nog altijd heimwee (we zijn pas 3 weken terug). In Umbrië was ik nog niet, het staat op mijn verlanglijstje! Benieuwd naar de foto’s!

Reacties zijn gesloten.