Janneke werd vier jaar

Alweer een dag of 12 geleden maar alsnog een paar foto’s.
Kinders die verjaren, dat is leutig, ja. Maar ge hebt daar wel nogal werk mee.

1. Feestje voor de grootouders, meter en peter. Ik hou het bescheiden, met enkel taart. Wel op locatie, want we zijn toch met een fijne 14 volwassenen en 6 kinders tussen twee maanden en 5 jaar. Ik krijg dat niet allemaal meer in mijn living. Op het dakterras was een optie geweest, edoch het weer wou niet echt mee die dag. Maar leuk! Het kleedje en de kroon van Janne maakte ik zelf, het kleedje van Sien werd gemaakt door Animuz. Maar het is hetzelfde ja. Ge weet, ik hou af en toe eens van een “assortietje”. De kroon was wel wat te groot, we moeten het zeggen, gelijk het is. Maar wel het eerste jaar dat ze ze wou ophouden. Denk dat een stoffen kroon gewoon ook beter zit.

Familiaal

Kleedjes

2. Cake voor in de klas. Op zondag gebakken en daar ben je toch wel even mee bezig. Muffins, met vanille en chocolade. Ze waren lekker, maar niet luchtig genoeg. Maar ik moest blijkbaar zelfrijzende bloem gebruiken. Het zou toch wel fijn zijn als ze dat zouden meegeven in het recept. Als er bloem staat, dan gebruik ik bloem hé. Volgende keer beter!

3. Feestje voor een paar klasgenoten. De regel zegt: per jaar één kindje uitnodigen. Vier dus. Maar ze zijn echt met een vast bendeke van 5. Ik kon het niet over mijn hart krijgen om er dan ééntje niet uit te nodigen. En babysit Lynn had aangegeven dat ze wou komen helpen, dus drie volwassenen voor 6 vierjarigen en Sientje, dat moest lukken.

Uitnodigingen schrijven:
Mannetje

Ook hier hielden we het simpel: naar het speeltuintje in het Baudelopark en daarna pannenkoeken eten. Meer moet dat toch echt niet zijn voor die gastjes!

Samen

Feesttafel

En dat viel heel goed mee, eigenlijk. Veel lawaai, dat wel, maar heel gezellig!

Sportdag en dekentje

Ik wacht een beetje op fotootjes om hier te tonen, foto’s van een heerlijk weekend op dé camping en foto’s van twee verjaardagsfeestjes voor Janne, want die is vier geworden. Dus hou ik jullie ondertussen met iets anders bezig.

Gisteren was het sportdag voor ambtenaren. Ik hou wel van de sportdag, leuk sfeertje is dat altijd. Zeker ook onder de lopers, allemaal de bus op om een schoon parcourske te lopen. De vorige keer was drie jaar geleden, maar nu zagen Leen en ik het weer helemaal zitten. Het is te zeggen, we hadden de laatste maanden niet of nauwelijks getraind (twee keer maar), en toch besloten we het parcours van 11 kilometer te doen. Het is een bosloop, geen wedstrijd, en we hadden de hele dag tijd hé. Het weer zat mee, het parcours is echt prachtig en Leen en ik hebben altijd wel iets tegen elkaar te vertellen. Ook al liepen we behoorlijk traag, de kilometers vlogen voorbij. Oké, de laatste hellingen waren er een beetje te veel aan. Volgend jaar weer!

Bosloopje

En dan. Een dekentje te geef.
We hadden Anne, Nele, Julie, Anneke, Eefje, Kathleen, Lalalizzie en Petra. (Hier, op facebook en hier) . Els ook, maar voor Els maak ik al een ander dekentje, dus zij mag hier niet meer meedoen.

Het plan was om alle namen op een briefje te schrijven en in een potje te doen. En dan de jarige een briefje te laten trekken. Maar dat is er dus niet van gekomen. Dus lieten we random.org een nummerke trekken. En het nummer was twee. Het dekentje gaat dus naar Nele!

Babylijstje

Mijn babylijstje. Hopeloos verwaterd door allerlei omstandigheden. Maar omdat het een handig lijstje is om de verjaardagen bij te houden. En omdat het een mooie oplijsting is van mooie namen. Een aanvulling.
En vanaf nu weer een snellere aanvulling! (en maar hopen dat ik er geen vergeten ben!)

Enkele dagen na mijn laatste update werd mijn metekindje Victoria geboren. Een wolk van een baby, maar helaas, ze kon het niet redden in deze wereld. Victoria, we missen je nog iedere dag.

29 november werd Tessa (na alweer een draak van een bevalling) voor de tweede keer mama van alweer een mooie dochter met de naam Ine. Zusje van Milla.

En toen begonnen we aan een nieuw jaar. Tom en Evelien kregen een derde dochtertje: Tati, zusje van Yuki en Nika. Mocht dit jaar al mee op reis met ons naar Frankrijk! (8 januari)

Hans en Lies kregen een tweede zoontje op 30 januari: Ivo, broertje van Corneel. En ook Ivo vergezelde ons dit jaar al naar Italië!

Op 1 april kreeg Mats (van Bart en Marijke) een broertje Daan.

En op 17 april was er Thor, zoontje van Goya en Lies, broertje van Ella.. Veel te vroeg, veel te klein… Thor, we hadden je zo graag leren kennen…

Op 3 mei was er Niels, broertje van Berk, zoontje van Geraldine en Gijs.

4 mei dan: Kwinten, eerste zoontje van mijn fractieleidster Annelies Storms en Guido.

Op 18 mei zag Roel het levenslicht. Derde zoontje van Karen en Piet, broertje van Jef en Briek.

Op 31 mei werd Pär geboren, eerste zoontje van Filip en Roosje.

Lena, tweede dochtertje van Marleen en Mario werd geboren op 10 juni. En ik moet nog op bezoek gaan!

Juliette, tweede dochtertje van Mikaël en Nadine, zusje van Sophia. Meteen ons naamprobleem van de baan :-)

Ada werd geboren op 9 juli, zusje van Arthur. Ook bij u komen we binnenkort eens langs!

Baziel, eerste zoontje van Hannelore, werd geboren op 25 juli.

Theo, het eerste zoontje van Bie en Jean-Christophe, geboren op 21 augustus. Binnenkort komen we ook eens kijken naar jou!

8 september: Ot, eerste zoontje van de Groen!-fractieleidster Elke Decruyenaere. In Nederland heb je zoiets als Ot & Sien. Ik had al een Sientje, nu zij een Otje, prima kartel toch?

Ook op 8 september: Elvire, zusje van Simon en die werd geboren op dezelfde dag als Sientje. Babsie stond al weer heel snel in haar winkeltje :-)

Allemaal een dikke proficiat!
En we denken aan Victoria en Thor, die we helaas niet bij ons mochten houden…
“Babylijstje” verder lezen

Ik zag een man op een fiets

Gisteren reed ik naar het stadhuis, het politiek jaar is weer begonnen. Ik moest me haasten, want ik was al te laat. Ik zag een man op een fiets. Die man op de fiets, die leek op het eerste zicht vrij goed op mijn pa.

Mijn hart maakte een oncontroleerbare sprong in mijn borstkas. Ik wou mijn fiets tegen de grond smijten, naar hem toe lopen, hem omhelzen en luid schreeuwen: “Papa! Eindelijk! Daar ben je! Ziedewel dat ge niet voor altijd weg zijt! Ik wist het! Ik wist dat ge ging terugkeren!”.

Maar dan, een fractie van een seconde later besefte ik het. Neen, dat kan niet. Mijn papa is dood, mijn papa komt nooit meer terug.

Ik keek nog eens naar de man op de fiets en hij leek toch niet zo goed op mijn papa. Totaal over mijn toeren ging ik het stadhuis binnen. Het rare gevoel is de hele avond blijven hangen.

En ja, dat gebeurt regelmatig. En als ik een groep mentaal gehandicapten zie, dan zie ik mijn zus. Dat went allemaal niet.

Tweede kleuterklas

Haar tweede eerste september, we zijn dat hier al gewoon. Geen traantjes, niet bij de mama, niet bij de dochter. Gewoon een beetje raar, een andere klas, een andere juf.

Tweede kleuterklas!

Geen nieuwe boekentas, wel een nieuwe jurk. En ik mocht nog eens staartjes leggen in haar haar. Normaal mag alleen de mama van Ella dat :-)

Het was daar weer prima georganiseerd. De school was omgetoverd tot een groot circus met een steltenloper, een leeuwentemmer, een circusdirecteur, een ballonnenkunstenaar én popcorn. Dat ging er vlotter in dan het ontbijt iets daarvoor.

Haar vriendjes waren er, en ze waren al snel aan het spelen als vanouds. De klas is volledig hetzelfde gebleven.

picplz_upload

En de mama’s? Die gingen gezellig allemaal gaan ontbijten samen. Heb ik jullie al verteld dat de mama’s van de kindjes in Jannes klas allemaal vreed tof zijn? (Ze lezen mee tegenwoordig, ik moet opletten wat ik zeg)

En Janne? Die was behoorlijk moe vanavond, zoals het hoort. En ze had een nieuwe pleister op haar knie, dat ook. De wonden van de eerste schooldag.