Over TV

Wij kijken niet echt veel televisie, wij. Met veel andere dingen bezig, vaak niet thuis ’s avonds, televisie is echt wel het laatste waar we tijd voor hebben. Ik heb precies wel altijd betere dingen te doen dan TV te kijken. Toch enkele weetjes waarop u ongetwijfeld zat te wachten.

  • We zijn enorme fans van de digicorder. Alles wat we willen zien, nemen we op. Gevolg is wel dat DVD’s bekijken precies niet echt goed meer lukt.
  • Aangezien ik TV kijken nogal nutteloos vind, probeer ik dat vaak te combineren met een andere activiteit. Strijken of haken zijn daarbij toppers.
  • “True Blood” en “Grey’s Anatomy” zijn zowat de enige series die ik écht volg. Daarnaar kijk ik wel alleen als manlief niet in de buurt is. Dan kruip ik diep onder mijn dekentje (ja, ook als het 30 graden is) en zit ik helemaal in die wereld. Peter zijn blik als Bill zijn tandjes uitschieten is echt een sfeerverpester. En zijn eeuwige commentaar als McDreamy in beeld verschijnt (“Allez, wat is daar nu zo speciaal aan?”). Nope, geen behoefte aan.
  • Ik ben trouwens geen echte fan van “True Blood” want ik heb nog maar net serie 3 achter de rug (en die moet nog uitgezonden worden op Canvas). De echte fans hebben uiteraard al lang serie 4 achter de rug, maar downloaden en kijken naar onvertaalde afleveringen: nope, niks voor mij.
  • Zondagavond hebben wij de eerste aflevering van “Het goddelijke monster” bekeken. Ja, ook hier komen we een beetje achter. Ik vraag me trouwens af hoeveel mensen de volledige trilogie gelezen hebben. Ikke wel!
  • Wist je trouwens dat de kantoorscenes van Leo opgenomen zijn in het Ellipsgebouw, op de 21e verdieping? Ik ben eens ei zo na gevallen over de camerakabels toen ik daar een vergadering had. Wijs wel, het verhaal speelt zich af in 1996, het gebouw is opgeleverd in pakweg 2006, zo’n 10 jaar later.
  • En wist je trouwens, dat de slotscène van aflevering één (waar Dirk in zijn kist afgevoerd wordt) in Saignon is opgenomen, ofte één van “onze” Provençaalse dorpen? We herkenden direct het pleintje en de fontein.
  • Wij zijn hier trouwens grote fans van “Geen probleem”. Een van de om en bij de 15.000 kijkers, blijkbaar. De derde aflevering hebben we nog niet gezien omdat ze is verplaatst naar een onmogelijk uur (het staat op onze digicorder) maar hier ten huize zijn quotes als “Diarree! Woordendiarree!” en “De open pluralistische smurfenmaatschappij”, en ook wel “Dat is geen eten, Koentje, dat is VOER!!!” ondertussen straf ingeburgerd. Wij als enorme fans van Wim Helsen…

Volgen! Delen!

2 gedachten over “Over TV”

  1. same here, ik kom zelfs niet aan opnemen toe. De zondagavond en de maandagvond kijk ik tv, House natuurlijk, zvdz en expeditie robinson… en tijdens de week probeer ik af en toe een aflevering van komen eten mee te pikken. En zeggen dat ik in het prekindjestijdperk gemakkelijk elke dag 3,4 uur voor de tv kon liggen!

  2. Allee Peter, wat is daar nu NIET speciaal aan. Ik val blijkbaar op “simpele” mannen. Ik moet niet weten van dat Scandinavisch geval met zijn overdreven gespierd lijf (Eric Northman), geef mij maar Bill Compton. Of McDreamy dus… Mmmm…

Reacties zijn gesloten.