Een echt wijf ik

Hou ouder ik word, hoe wijver ik word, zeg ik weleens. Ik draag bijna altijd kleedjes, zonder hakken voel ik me een boerin en ik heb zelfs oorringen tegenwoordig. Een heel collectie, eigenlijk.

Dus als ik een leutig voorstel in mijn mailbox krijg om te wunchen (=wijven die lunchen), dan moet ik daar ook gelijk maar twee seconden over nadenken. Verslagen kunt u al hier, hier, hier en natuurlijk ook hier lezen. Om toch nog een lijstje te geven: we hadden het over

 • Bevallingsverhalen, dat Lillith nooit kan zeggen dat ze het niet geweten heeft
 • Mannen, en dat de perfecte man niet bestaat, maar dat weten we natuurlijk al lang
 • Kinders, en dat we ze graag zien, maar dat we zo graag eens zonder kinders zijn en dat er zeker en vast GEEN wunch komt met kinders bij
 • Geek talk, maar dat hebben we zeer beperkt gehouden
 • Eten, uiteraard
 • Lastige Lezers: u weze gewaarschuwd

Wunch

Meteen na de lunch ging ik verder naar de Runner Service, want sedert een week of twee wordt hier weer deftig gelopen, kwestie van de kilo’s die er het laatste jaar ongemerkt bijgekomen zijn terug af te lopen. Maar mijn schoenen, ik weet niet hoeveel kilometertjes die er al opzitten hebben (normaal moet je om de 1000km vervangen), maar ze zagen er alleszins al versleten uit. Ze zijn dan ook al drie jaar oud en ook al heb ik niet continu gelopen, ze waren toch eens aan vervanging toe.

Ik in mijn kleedske en nylons (haja, wunch) naar de winkel dus. Maar ik had ook sportsokken en mijn oude schoenen mee want daar kunnen ze veel uit afleiden, zeggen ze.

In het verleden al met Nike’s gelopen en met Asics. Eigenlijk was ik van alletwee best tevreden. En ik kreeg de keuze tussen twee paar. Toen ik de blauwe asics had, deed mijn hart wel een klein sprongetje. Zo wijs, blauwe sportschoenen. Belangrijkste is natuurlijk dat ze goed bevonden worden voor uw voet en dat was zo. Alsook de Nikes. Ik mocht dus gewoon kiezen ik. De prijs was ook ongeveer hetzelfde (130 voor Asics, 120 voor de Nikes). Twijfel. En wat doen we dan? Facebook inschakelen.

Het merendeel van de stemmen ging naar de blauwe schoenen. Maar ondertussen dacht mijn hoofd verder. Dat blauw met dat geel en roze, ging dat wel passen op mijn loopoutfits? Het vocht alleszins al gruwelijk met mijn nieuwe appelblauwzeegroene t-shirt dat ik net gekocht had in de solden. En met rood is het ook niet mooi. Bovendien, de Asics schoen is wat smaller, de Nike wat breder en robuuster. Onderstaande heeft een breed voetje en slaat nogal eens gemakkelijk haar poten om, een robuuste loopschoen is dus een voordeel. Het zijn dus de witte geworden. Al kan ik niet zeggen dat dat zonder spijt in het hart is.

Maar als ik een écht, écht wijf zou zijn, dan kocht ik ze allebei dus. Ik verjaar binnenkort. Maar ik heb al een waslijst aan mogelijke verjaardagscadeaus. Hmm.

Dus wat denkt ge, als ik zo halverwege zit, zo aan 500 km, dan mag ik toch een tweede paar loopschoenen kopen? Voor in Brussel?

Volgen! Delen!

14 gedachten over “Een echt wijf ik”

 1. Ik zou het persoonlijk bij één paar loopschoenen houden. Want vroeg of laat gaat ge tòch een voorkeur ontwikkelen voor één van de twee omdat die beter zullen zitten en dan gaan het andere paar onherroepelijk de kast in. Witte schoenen passen bij alle outfits dus ge hebt de goei gekozen.

  Maar ik heb niet gezegd dat ge niet in plaats van een tweede paar schoenen een nieuw tenueke kunt kopen ;-)

 2. De helft van de keren train ik in Brussel, de andere helft in Gent. Geen schoenen meer meeslepen zou dus handig zijn.

  en oh, Anje, tx! “Ook voor recreatieve lopers is het overigens verstandig minstens twee paar schoenen te hebben.”

 3. @ tussendoor: de foto’s die ik maakte zijn allemaal zwart wit, omdat het licht en de kleuren daar niet zo mooi waren. het was een mix tussen vals en echt licht en dat flatteert niet zo… :-)

 4. Als je twee paar koopt, koop je beter twee paar dezelfde. Of een paar dat je uitsluitend op zachte ondergrond gebruikt en eentje voor harde ondergrond. Ooit eens gehoord van een fervent loper.

  En iets totaal anders: qua loopkledij, wat kan je me aanraden? Ik loop frequent (in principe 3 keer per week) een flink eind maar begin stilaan wat last te krijgen van de kou met mijn short of loopbroek tot net onder de knie. Een legging onder mijn short is wel warm maar zit absoluut niet comfortabel dus ik zou graag een deftige loopbroek kopen. Liefst nog in de solden. Kan je bepaalde merken aanraden?

 5. Ik kan helemaal in je dilemma komen. De blauwe zien er awesome uit, de ander zijn multicombineerbaar maar een beetje saai. ‘k Zou uiteindelijk ook voor de witte gaan.
  Succes met de loopvoornemens! Lief en ik zeiden tegen elkaar vandemorgen: volgend weekend nog eens gaan zwemmen? (’t Is al paar maanden geleden.) Hopelijk komt ’t ervan.

 6. Via Kerygma’s blog omtrent stakingen kom ik van de nee echte wijvenblog op de andere terecht.
  Enne, just for the record, ECHTE wijven hebben voor elke dag van de week andere schoenen, dus ik zou niet stoppen bij twee paar. Dat is voor fake wijven.

Reacties zijn gesloten.