Dag 2: Lego-vriendjes

Een leuke vraag in mijn mailbox. Of ik Lego wou gaan testen met Janne. Lego Friends meerbepaald, een nieuwe Lego-reeks speciaal voor meisjes.

Natuurlijk wou ik dat doen. Ik doe dat graag, zulke dingen. Bovendien was het nog leuk voor Janne ook. En was het een leuke moeder-dochter activiteit. Altijd eens plezant om eens wat quality time te besteden aan één kind ook.

Dus wij twee samen naar Brussel. Aangekomen aan de parking herkende ik meteen de roestbruine Multipla van Sandra. Leuk, want Janne kent Anna en Zelie wel, dus had ze meteen al een aanknopingspunt. Een beetje later in het leuke hotel bleek ik nogal wat blogmama’s te herkennen: Griet van Emma en Mona was er. Oontje was er ook. Klavertje 4. Annelyse. Leuk! We kregen een leuk glas bubbels (leuk ja, er zaten blauwe bubbelkes in die zoet smaakten en waarvan ik nog niet precies weet wat het was) en lekkere hapjes (efkes opletten en geen vlees- en vishapjes nemen maar er waren zoete hapjes genoeg).

Leuke setting dus, leuk volk, we konden er aan beginnen. Korte presentatie van het speelgoed. Dat meisjes wel graag bouwen met Lego. Maar dat ze een speciale meisjeslijn gestart zijn omdat meisjes de gewone poppetjes toch te hoekig zouden vinden. Dat ze 6 nieuwe kleuren geïntroduceerd hebben speciaal voor de meisjeslijn, maar dat dat zeker niet 6 tinten roze zijn. Roze zit er tussen, maar ook paars, lime, turquoize en nog een paar kleurtjes. Er zijn 5 meisjes, elk met hun eigen kenmerken en karakter. En er is een hele stad ontwikkeld (Heartlake City!) die bestaat uit een café, een huis, een boomhut, een schoonheidssalon, een dierenkliniek, enz…

interesse4[1]

Daarna mochten de meisjes onbeperkt spelen met het uitgestalde speelgoed. En dat moest je hen geen twee keer zeggen, want ze stonden al van in het begin te popelen om alles uit te testen. Ze mochten nieuwe setjes bouwen, maar dat is nog net iets te vroeg voor een vierjarige, denk ik. Janne speelt wel heel graag met zulke poppekes in een bepaalde setting, heelder toneeltjes speelt ze daarmee. Dus ze was vertrokken.

Zelf vond ik het speelgoed ook echt wel mooi. Heel mooi uitgewerkt allemaal, tot in het kleinste detail, en alles kan aangesloten worden op alles.

Janne_speelt3[1]

Eén kleine opmerking misschien, we konden een duidelijk zitprobleem vaststellen. De meisjespoppekes hebben, euh, geen zittend gat. Ze kunnen -in tegenstelling tot de mannekes – niet vastgeklikt worden. Met liggen hetzelfde probleem. Het zal wel iets vrouwelijks zijn, zeker, niet kunnen stilzitten?

Maar verder: heel leuk speelgoed. Janne kreeg (net als de andere kinderen) een doos mee (de boomhut van Olivia). Maar ik ben zeker dat ze heel blij zou zijn met nog een aantal van die dozen. Het huis bijvoorbeeld. De grootste (en dus wellicht duurste) doos, maar je kunt er ontzettend veel mee doen. Met bbq en grasmaaierke! Of het podium van Andrea, dat zou ook wel iets voor Janne zijn.

Enfin, het was een hele leuke namiddag, met leuk speelgoed. Nog van dat!

Ook heel leuk: ik kwam er een oude schoolvriendin tegen. C., met wie ik vooral de lagere school onveilig gemaakt heb.

Volgen! Delen!

5 gedachten over “Dag 2: Lego-vriendjes”

 1. Wist je dat er in Amerika veel heisa gemaakt wordt over die nieuwe Legolijn? Lego gold voor veel ouders als een van de laatste genderneutrale bastions waardoor meisjes leerden bouwen en uitvinden, en nu gooien ze daar zo’n lijn tegenaan die hen roze en limoenkleurige kortgerokte cupcakegirls aanbiedt, hoewel ik zie dat er ook een boomhut bijzit (hoera). De keuze om de gewone bouwpakketten te kopen, bestaat uiteraard nog wel, maar de vrees groeit dat die na verloop van tijd uitsluitend als jongensspeelgoed gezien zullen worden en dat meisjes onbewust weer gelimiteerd of gestuurd worden in hun keuzes, fantasie, toekomstvisie. Ik sta niet pal achter de tegenstanders ervan, maar vind het toch de moeite om over na te denken. Interessante bedenkingen, open brieven, reacties, filmpjes en oude Legoreclames vind je bij Pigtail Pals: http://blog.pigtailpals.com/tag/lego/ Ik geef het je maar mee!

 2. Pingback: Lego Friends |
 3. Mocht je op zoek zijn naar betaalbare LEGO: op Amazon UK/FR/DE zijn er regelmatig serieuze aanbiedingen, en vanaf €25 (of zelfs €15 bij Amazon FR) wordt die zelfs gratis aan huis geleverd, vaak inclusief tracking number van Taxipost.

  Vier keer per dag kijkt brickset.com bij Amazon UK/DE/FR (en ook Spanje en Italië, maar de aanbiedingen aldaar zijn minder interessant omdat er nog verzendkosten bijkomen — hoewel ook daar dan nog steeds interessante aanbiedingen tussen kunnen zitten) en dat resulteert in:
  – brickset.com/buy/UK/Amazon
  – brickset.com/buy/DE/Amazon
  – brickset.com/buy/FR/Amazon
  – brickset.com/buy/ES/Amazon
  – brickset.com/buy/IT/Amazon

Reacties zijn gesloten.