Dag 10: Het gat in onze opvoeding

Oké, ik ben best wel creatief. Maar laat me niet tekenen. Daar heb ik nu eens echt geen talent voor, zie. De wederhelft al evenmin. Als Janne dan es afkomt of we een vis tekenen, dan lukt dat nog net. Erger wordt het als ze een koe of een hond vraagt, dat kunnen we echt niet. We vinden er dan niks leuker op om de hete aardappel naar mekaar door te schuiven: “Vraag het eens aan de papa!”. Hihi.

Kleuren met kleurpotloden en stiften kan hier altijd. Als ze tenminste de tjoepekes op de stiften hebben gezet anders zijn ze alweer eens uitgedroogd. Waarom heb ik geen kinderen die heel nauwkeurig hun stiften sluiten om ze dan vervolgens schoon terug in de verpakking te steken, liefst geordend op kleur? Wellicht omdat ik dat zelf ook niet deed.

Schilderen, ik zie dat gelijk nooit zitten om dat allemaal uit te halen, om daar dan een kwartier zoet mee te zijn en dat dan weer allemaal op te ruimen. Ge merkt het: tekenen, kleuren, schilderen, het is het gat in onze opvoeding. Maar gelukkig doen ze dat ook op school.

En verder is er ook Lynn. Volgens Janne ook wel de teken-Lynn. Lynn is onze vaste babysit en als Lynn komt, dan wordt er getekend. Of geschilderd. De mooiste kunstwerkjes zijn hier al gemaakt, met pastelkrijtjes en nu ook met verf. Op doek.

Photo

En ondertussen slaagt ze er dus nog in om foto’s te nemen van het gebeuren ook. Of haar lief heeft dat gedaan, dat kan ook.

Photo

Ik zal precies wel eens moeten investeren in schilderspottekes of zo. Maar het resultaat is wel geweldig leuk! We overwegen ons abonnement op Kunst In huis op te zeggen.

Serieus, zo’n tekenende babysit, het is een gerief zulle.

Photo

Volgen! Delen!

12 gedachten over “Dag 10: Het gat in onze opvoeding”

 1. Zo mooi! Bedankt Lynn dat jij dat doet want oma heeft er ook geen kaas van gegeten!

 2. Knap hoor! Met welke verf hebben ze dat gedaan?

  één woord voor mama die niet graag de verf uit haalt! WATERVERF!!!
  Dat is een gemak! Veel minder gesmodder! En de kinderen vinden dat ook leuk!
  Echt veel handiger dan gewone verf!!
  Toch voor thuis!

  En och, we kunnen ook niet in alle goed zijn he!

 3. Prachtig!

  Komt tekenLynn ook op verplaatsing? Onze muren zijn hier nog redelijk kaal en ze mag gerust eens komen babysitten als onze een penseel kan vasthouden! :-)

Reacties zijn gesloten.