Dag 24: Kunst in huis

Zodra Kunst in huis opstartte, vonden de wederhelft en ik dat wel wijs. Weet ge, kosten genoeg en voor echte kunst is er momenteel dus geen budget. Bovendien leer je zo het werk van een aantal kunstenaars kennen. Bovendien zie je zo wat er aan je muur past en wat niet. Dus kreeg Peter enkele jaren geleden voor zijn Kerst een Vivabox van Kunst in Huis. Die een jaar of wat bleef liggen, tot de uiterste geldigheidsdatum. Waarna Peter iets ging gaan kiezen. Je betaalt een huurgeld per maand en het kunstwerk mag maximum zes maanden blijven hangen. Van het eerste werk hebben we geen foto, maar dit hing tot voor kort in onze living.

Door een foutje in de mailinglijsten is het zelfs wat langer blijven hangen, maar vorige week gingen we het dan toch ruilen. Daarvoor ga je naar de Sint-Pietersabdij en mag je gaan kiezen in een grote zaal. Je kan ook online reserveren, maar daar zijn wij precies nog niet in geslaagd. We willen het eens in het echt zien of zo.

Muren en bakken vol kunstwerken. Niet alleen om aan de muur te hangen, maar evengoed beeldhouwwerken.

Het is altijd een beetje zoeken, zeker omdat manlief en ik niet altijd dezelfde keuze maken als het op kunstwerken aankomt. Niet iedereen is er wild van (ik wel!), maar deze dame siert de komende zes maanden onze living. Janne en Sien vonden het trouwens errug mooi.

Oh ja, het werk is van Geert Opsomer. Niet slecht gekozen precies, de mens mag zaterdag in de Centrale de cultuurprijs 2012 van de Stad Gent gaan afhalen!

Volgen! Delen!

4 gedachten over “Dag 24: Kunst in huis”

  1. Ik vind dat ge dat goed gekozen hebt! Dat is een tof initiatief hè, mijn lief deed vroeger mee met Kunst op kot (= hetzelfde voor studenten). Ferme werken hebben er toen gehangen. Wou het nu ook in Leuven doen maar het aanbod is wat magerkes.

  2. leuk zeg, ik kende het niet! Ik heb thuis een zeer goedkoop (maar mooi!) ikeatje hangen die bezoekers telkens gewéldig vinden. en als ze dan op het werk gaan zoeken naar een naam of handtekening dan kom ik telkens niet meer bij van het lachen.. :-)

Reacties zijn gesloten.