Dag 44: Over kleuterzwemmen, herorganiseren en Kortjakje

Een weekje verlof deze week. Want Janne gaat op zwemkamp. Het is te zeggen: watergewenning voor kleuters. Na vorige zomer, waar ze zich de hele tijd aan onze nek vastklampte in het zwembad in Italië, besloten we dat het misschien maar best was dat ze eens wat watergewenning deed. Samen met de vriendinnen Blanche en Aphrodite. Hello Kitty ruled zwaar, ja.

Klaar voor de zwemles

Het is wel heel wat hoor, zo’n kamp. Met 11 zijn ze in het groepje, en twee begeleiders. Da’s veel meer dan in de gemiddelde kleuterklas, maar ze moeten natuurlijk zien dat die kinders niet verdrinken. Tom & Tom heet het schone (ahum) duo. Maar de kindjes moeten zich zelf aan- en uitkleden. Pas op, die van ons kan dat perfect, alleen duurt dat gelijk 7 keer zo lang dan wanneer ik help. Tergend traag kunnen die kindjes toch zijn. Maar bij die gasten lukt dat dus plots wel. Op een ander doen ze altijd beter dan thuis, stel ik dan weer eens vast.

Maar bon, na de zwemles gaat ze bij de vriendinnen spelen (en ze wil daar blijven wonen) en ik ging voor de gelegenheid het dakterras opkuisen. Maar nadat ik de weerberichten gelezen had, zag ik dat dat niet voor deze week zou zijn. Plannen omgesmeten en nog maar eens gereorganiseerd. In een huis kunt ge toch bezig blijven, hé. Naar de Ikea dus maar en daar weer veel te zware dingen op mijn kar geladen. Het is gelijk een wonder dat ik dat zonder mijn rug te breken helegans thuis gekregen heb.

Mijn projectjes voor de komende dagen

En ik heb géén bollen gegeten in Ikea.

De ladenblok voor de stofkes zit al in mekaar. Niet zonder slag of stoot. Ik had bijna een schuif om zeep geholpen. En ik had nochtans zo schoon de handleiding gevolgd. Maar dankzij de creativiteit die ik destijds ook bij mijn pa zag als het fout ging, heb ik de boel gered. Ik heb mijn pa en mijn zus dan maar op het kastje gezet ook.

Een stoffenkast, hoera!

Het is gelijk Mme Zsa Zsa het in haar boek zegt: ge hebt mensen die stofkes zien, die schoon vinden en die kopen, zonder dat ze weten waarvoor ze die gaan gebruiken. En ge hebt mensen die een plan hebben en in het kader daarvan een stofke kopen. Ik behoor dus duidelijk tot de eerste soort. Ik moet altijd een voorraadje liggen hebben voor als ik plots een zot plan heb.

De ladenkast voor de kleren van de meisjes zit ook al half in mekaar. Meisjes worden groter, hun kleren ook, en die kunnen niet allemaal meer in ons kast. Hoe zit dat trouwens bij jullie, wie is er verantwoordelijk voor het ineenvijzen der kasten?

Tot slot wil ik jullie dit koddige filmpje van Sien haar interpretatie van “Altijd is Kortjakje ziek” niet onthouden. Het blauwe Italia-vestje is trouwens geheel en al te wijten aan de vader. Maar ze staat er wel schattig mee.

Volgen! Delen!

11 gedachten over “Dag 44: Over kleuterzwemmen, herorganiseren en Kortjakje”

 1. Ikke! Ikke vijs de kasten hier ineen, net als dat ik de aansluitingen van TV naar digibox naar DVD, naar wat dan ook regel :-).
  En Ikea-kasten in mekaar vijzen: ik vind dat heerlijk!Tot diep in de nacht vijs ik ze allemaal ineen :-).
  In ’t vervolg moogt ge mij bellen ;-)

 2. hey Lien tof filmpje van Siennemien. Ze wordt nog operazangeres.hihi Leuk dat jullie hier waren gisteren en nogmaals dank voor de lekkere quiche groeten

 3. Prachtig filmpje! Met de melodie zit ’t al goed, de tekst volgt nog wel :)
  Ik trek goed mijn plan met Ikeakasten, maar meestal doen mijn lief en ik dat samen: ik tel vijskes, hij draait ze erin en samen steken we de boel ineen. Wij zijn een goed team! :)

 4. Amai, aan de woorden kan nog wat gesleuteld worden, maar de melodie zit echt wel goed, ze heeft duidelijk een goed gehoor voor muziek.
  Vijzen: ik heb dat vroeger altijd zelf gedaan, maar ik moet nu wel zeggen dat dat de laatste jaren meestal Bert is die dingen ineen vijst. Niet omdat ik dat niet kan of niet wil doen, maar omdat er altijd nog veel andere dingen te doen zijn en hij zich ook altijd vrijwillig opgeeft, dus ja…

 5. ik vijs met heel veel plezier alle ikea dingen zelf in mekaar. Ik doe da supergraag. Ben slechtgezind als dat uit mijn handen wordt genomen.
  Hebt ge nie da schoon azuurblauw trolley’ke gekocht da ge op pinterest gezet had?
  En Sientje is toch gewoon om op te eten zo schattig!!!

 6. Zoo schattig dat Sien zingt. En heel herkenbaar: de oudere zus die verbeterd. Dat is hier ook zo. Wat de stofjes betreft: ik heb ook een voorraad liggen van her en der, en dan denk ik… wat ga ik maken en ik laat mij inspireren door de stofjes…

 7. Ik sluit me aan bij de reactie’s van het schatige Sientje, de melodie zit goed en al zo toonvast,dit zal ze van haar mama hebben die kon ook een hele kerk vertederen met haar prachtig stemmetje!
  Moeder en oma trots??

Reacties zijn gesloten.