Dag 102: Mijn autootje na anderhalf jaar

Vorig jaar heb ik dus een autootje gekocht. Het is te zeggen, dat was al van eind 2010, ergens begin november had ik het bakske. Een vreed gerief al kan ik er na anderhalf jaar van zeggen:

 • Dat ik er niet veel mee rijd: ik heb mijn 5.000ste kilometer afgelegd op weg naar het LWW3, dat is gemiddeld een 270 km per maand, dat valt nogal mee hé.
 • Ge kunt u dan afvragen: was dat wel nodig, zo’n tweede wagen? Wel, ja. Manlief werkt nog altijd regelmatig in het weekend en dan zit ik een beetje vast eigenlijk. Iedere kilometer die ik er mee rijd is er één die ik anders ferm in de problemen zou zitten.
 • Ik durf eigenlijk zeggen: ik was daar bang van, dat ik door het bezig van een auto vaker geneigd zou zijn om de auto te nemen. Maar dat is helemaal niet zo. Feit dat ik in de binnenstad woon en ik makkelijker af ben met de fiets helpt natuurlijk wel.
 • Veel verzekering betalen we daar niet voor, en veel naft dus ook niet, dus dat valt nogal mee. Cambio was goedkoper geweest wellicht, maar veel omslachtiger. Cambio is voor later eens, als de kinderen wat groter zijn.
 • Ja, ge kunt daar ook mee op de autostrade rijden, ja. Een veelgehoorde vraag. Ge rijdt daar makkelijk 120 km/u mee. Veel rapper wellicht niet, maar hé, dat treft: ge moogt toch niet rapper!
 • Parkeren is een zaligheid met dat autootje. Aan een halve parkeerplaats heb je genoeg.
 • Met een klein autootje kom je sympathieker over in het verkeer. Andere auto’s zijn sneller geneigd om dat klein prutske efkes rap door te laten.
 • Anderzijds, als ge op de autostrade op een op- of afrit niet snel genoeg rijdt, doen ze vaak wat ambetant. Terwijl ik daar ook gewoon alleen maar de toegelaten snelheid rij en willen die achter mij gewoon rapper rijden.
 • Ik ben er wel nog helemaal verliefd op. Ik vind hem ontzettend mooi, mooier dan gelijk welke andere auto. Of neen, een originele Fiat 500 is de enige auto die mooier is dan de mijne, ha!

 • Ik zou hem eigenlijk wel eens moeten kuisen. Niet dat ie zo vuil is, hij staat altijd binnen hé.

Enfin, we zijn er content mee, met dat bakske!

Volgen! Delen!

2 gedachten over “Dag 102: Mijn autootje na anderhalf jaar”

 1. Een gerief hé zo een autootje, ik reed vroeger ook altijd met een kleintje…of een oudje, zo eentje waar uw voeten in vervroren!!!!

Reacties zijn gesloten.