Dag 114: We hebben een huis gekocht

We hebben een huis gekocht. We hadden het eigenlijk al op het oog toen ik deze post schreef. Maar er moest nog één en ander bekeken worden. Andere huizen bijvoorbeeld.

Want toen Peter zei dat hij verbouwingen aan ons huidige huis niet meer zag zitten, ging ik maar eens op zoek op Immoweb. De markt verkennen, weet wel. Kijken wat er is, wat huizen zien, vergelijken. Verwachten dat we het eerste jaar niks gingen vinden wegens nogal wat eisen, meer dan geld. Maar dat gaf niet, we hebben tijd hé.

Tot we dus naar het eerste huis gingen kijken. Meteen een schot in de roos. Een immense living, een dubbele garage, een wasplaats, een tuintje in drie verdiepingen, een slaapkamer voor elk kind én één voor ons, een dressing, een nog af te werken zolder (Peters toekomstige speelkot) en een praktijkruimte (mijn creatieve ruimte). Oh ja, en een badkamer en een keuken natuurlijk. Ruimte, plaats. De renovaties die gebeurd zijn waren naar onze smaak want dat is al zoiets: veel huizen met renovaties, maar als je ze niet mooi vindt, zit je er ook mee natuurlijk.

Pas op, niet dat er geen werk meer aan is hoor. Slaapkamers zijn aan opfrissing toe. Er moet een zolder afgewerkt worden. Als er nog budget over is, graag ook een andere badkamer, maar dat zien we wel. We waren natuurlijk verwend met onze vijf jaar oude topbadkamer.

Er was maar één ding waar we wat schrik voor hadden: het is in de Sleepstraat. Ge weet wel, die drukke straat met al die Turkse restaurants waar den tram door rijdt. Maar het huis is eigenlijk zo ingedeeld dat je weinig last hebt van die tram. Bovendien huizen we straks in één van die mooie herenhuizen die daar staan en waarvan velen niet eens het bestaan kennen. In de tuin is het trouwens muisstil, dat hebt ge dan, met grote huizen die het lawaai van de straat isoleren.

Enfin, vanaf het volgend jaar verwelkomen we je in deze hall.

SleepstraatGang

En kun je in ons zonnig tuintje komen zitten.

SleepstraatTuin

En de Moestuinstraat numéro 5 staat te koop. We gaan het gigantisch missen want het is een fantastisch huis. Echt waar. Maar het moet, we zijn er gewoon uitgegroeid. Mail maar als je interesse hebt. We moeten nog foto’s nemen, maar ge moogt nu al komen kijken.

Volgen! Delen!

44 gedachten over “Dag 114: We hebben een huis gekocht”

 1. Wow, proficiat! Zo snel iets gevonden, en dan nog zoiets moois! Misschien kan je voor mij ook eens zoeken, wij zijn al jaaaaaren op zoek…

 2. Proficiat!

  En ik moet zeggen, respect! Wij zijn hier zo stillekesaan de eerste stappen aan het zetten naar de zoektocht naar een huis en de gedachte alleen al bezorgt mij kleine paniekaanvallen. En jij, hop, een huis gekocht in no time, alsof het niets is. Respect, echt waar.

 3. Hoera, en dat die gang er altijd zo mag blijven uitzien. Maar dan met iets meer rommel van rommelende meisjes, prutsen van prutsende mama en brol van brulboei papa. Veel woonplezier

 4. Amai, tof! Proficiat! En nog even meegeven: zolderafwerking = Algesso :-)

 5. Peter en Lien van harte proficiat met de aankoop van jullie droomwoning. Wens jullie en de kleine Croubeltjes daar veel geluk!!!!!

 6. Ik heb me de voorbije weken afgevraagd wat Raf, mijn geliefde schoonvader, zou hebben gezegd. Want hij heeft ook zoveel gedaan in ons huidig nest. Ik hou me eraan vast dat hij ’t zou hebben goedgekeurd. Wat ga ik hem en Elke missen op de warming. Los van ’t feit dat ik hen sowieso mis. Zoals al vaker gezegd, de slinger van het leven slaat en zalft.

 7. Onze zoon zit in de Doornzelestraat op kot, vlakbij dus. Ik vind het een heerlijke buurt en zal zeker eens loeren als ik er volgende week kom. Veel succes en proficiat!

 8. Proficiat met de koop. Ons pa deed veel in uw oude huis maar zou nu zeker en vast zeggen ” nie over neuten,in welk kleurke moet deze kamer” en hij zou weer zijn verfborstelke ter hand nemen!! Ons motto was en is nog steeds “Als onze kinderen gelukkig zijn dan zijn wij het ook!”Dus sucses in de sleepstraat!
  Ps moestuinstraat hoorde ik wel liever!!

 9. Hey,

  wij zijn op zoek om te kopen in Gent… Leuke buurt!
  Hoe contacteren we jullie?

  Grtzz; Kurt en Leentje.

Reacties zijn gesloten.