Dag 124: Een koffertje vol dromen

Stond ik gisteren in de Fnac om wat boeken te kopen voor de juf. Man man, ge moogt mij ook niet te lang alleen laten in een boekenwinkel hoor, al dat schoon papier. Leesboeken kopen doe ik niet meer, daarvoor heb ik de Kindle, maar kookboeken en kinderboeken, ik zou ze allemaal kopen.

Ik had het gezelschap van Janne en die was al even gefascineerd door al dat moois dan ik. Ze wou ze ook allemaal kopen. Enfin, daar kan ik dan helemaal niet aan weerstaan. Ze koos het sprookjesboek van Kaatje. We hebben een groot sprookjesboek, een heel mooie uitgave. Maar de verhaaltjes zijn soms wat lang uitgeschreven, te lang om voor te lezen soms. Meer geschikt voor als ze zelf kan lezen, denk ik. Maar dus kreeg ze van mij het sprookjesboek van Kaatje, die zijn inderdaad een stuk korter en meer geschikt voor kleuters.

Maar mijn oog viel op dit boek. Ooooooooohhhhh…..

Terug naar vroeger

Een koffertje vol dromen, van Mariette Vanhalewijn, met tekeningen van Jaklien Moerman. Flashback naar mijn jeugd.

Terug naar vroeger

We waren ten huize Braeckeveltjes fan, grote fan. Ook al omdat mijn pa bij Lannoo werkte, die de boeken uitgaf. Mijn pa bracht altijd resten papier mee van de drukkerij, waar we konden op tekenen en mee knutselen. Maar evengoed vellen vol Jaklientjes, zeiden wij dan. Prentjes, proefdrukken of mislukte vellen. Leuk dat dat was!

Untitled

De helft van de klas had wellicht een communieprentje van Jaklien. Ziet die tekeningen… Heerlijk toch!

Untitled

Er is nog een boek van trouwens, dat staat uiteraard ook op mijn verlanglijstje.

Untitled

Eigenlijk heb ik zonder nadenken het boek gekocht. Ik moest en ik zou het hebben. Maar eigenlijk denk ik dat mijn mama het origineel nog wel liggen heeft. Dan ga ik eens lief in haar oogskens kijken en vragen of ik het mag hebben… :-)

Volgen! Delen!

9 gedachten over “Dag 124: Een koffertje vol dromen”

 1. Hier ook heerlijke kindertijdherinneringen aan dat boek en die tekeningen van Jaklien, die we overtekenden met “kalkeerpapier” in poezieboeken van klasgenootjes. Zeker weten dat mijn moeder dat nog ergens op zolder heeft liggen.

 2. ochot ja, dat heb ik ook nog gehad en verslonden verslonden verslonden :-) zalig. Dat boek ga ik ook terug zoeken se!

 3. Ik kon er ook niet aan weerstaan toen ik het in de boekhandel zag liggen. Nostalgie alom! Zalig boek!

 4. Ik had ‘Een mannetje dat niet kon slapen’ ook echt ge.wel.dig!
  En dan nu eerlijk: mijn zus had dat boek, maar ik heb dat totaal per ongeluk heel onze jeugd onder mijn hoede genomen. Mocht ik dat in de Fnac tegenkomen ik zou het ook meteen kopen, kwestie van eindelijk écht een eigen exemplaar te bezitten.

 5. Oh ja, ik heb dat boek ook nog liggen! Het heeft al wat oplap beurten gehad, maar ik blader er nu met heel veel plezier voor mijn eigen kinderen in :-)

 6. Ik heb het ook direct gekocht toen ik het zag liggen en nu favoriete voorleesboek van Stan. En ik herinnerde me echt nog die verhaaltjes van toen ik klein was, zalig!!

 7. Hier ook nostalgie, het komt allemaal terug ik herinner me nog de verhaaltjes over Simon en Saartje en de kapitein, en het bange spookje kasper..Zeker naar de Fnac deze week !

 8. Ik had ook al gezien dat ze het opnieuw hadden uitgebracht, en heb me gezworen het een dezer jaren te kopen. Fien is nu nog wat jong, maar binnenkort komt het zeker in onze boekenkast terecht!

 9. Ik zal het eens zoeken in de kast vol kinderboeken op zolder met pietje puk en tiny enz

Reacties zijn gesloten.