Meest gestelde vragen tegenwoordig

1. Zijt ge al verhuisd?
Neen, we zijn nog niet verhuisd. De planning is als volgt: half november is het huis van ons, dan gaan we er een maand of twee in werken en op 12 januari gaan we voor echt verhuizen. De bedoeling is wel om ondertussen al veel te verhuizen.

2. Veel werk in het nieuwe huis?
Ja en neen. Het is geen totale verbouwing, dat zien wij niet zitten. We gaan wel de zolder inrichten, de trap daar naartoe omdraaien (die start nu op het einde van een kinderkamer en we zouden liever twee kinderkamers hebben en een trap naar de zolder die niet in één van de kinderkamers zit. Onder die trap, tussen de twee kinderkamers, komt een kinderbadkamer met douche en WC. Verder gaan we nog een dressing inrichten en overal vloeren en muren opkuisen en herschilderen. Maar dat valt dus nogal mee.

3. Is het oude huis al verkocht?

Jaat. En we hebben dat gewoon via Facebook gedaan. De kopers stonden het eerste weekend al heel enthousiast te wezen in ons huis, ook al konden ze door een zomerse tropische regenbui zelf alleen maar kijken naar het dakterras, ze konden er niet op. Een paar onderhandelingen later hadden we een verkoopsovereenkomst. Leuke mensen, echt de mensen aan wie we ons zo gekoesterde huis wilden toevertrouwen!

4. En rustig zeker voor u, nu? (doelend op de gemeenteraadsverkiezingen)
Euh ja, in die zin dat ik geen campagne meer moet voeren. Ik zou niet weten wanneer ik het nog moet doen. Maar ik werk nog wel 4/5e, ik volg alle commissies en gemeenteraden en andere vergaderingen die daarbij horen. Ha ja, want ik ben gemeenteraadslid tot eind 2012, pas in het nieuwe jaar start de nieuwe raad. Manlief werkt fulltime en geeft dan nog eens les aan een hogeschool. Ondertussen plannen en organiseren we een verkoop van een huis, de koop van een huis, het verbouwen en de verhuis. Met twee kinderen erbij is dat al bij al behoorlijk hektisch. Maar we klagen niet, vanaf 2013 wordt alles beter. En rustiger. Denken we, hopen we.

5. En Janne en Sien? Zien die het nieuwe huis zitten?
Ja, Janne vertelt dat aan iedereen en toont ook iedere keer het nieuwe huis. Ze is vooral blij dat we daar gaan wonen omdat ze dan in de roze kinderkamer mag slapen. Dat heel die kamer aangepakt wordt, hebben we haar al een paar keer duidelijk gemaakt nochtans. Inspraak krijgt ze zeker, maar het wordt géén roze kamer :-) En Sien, die is enthousiast over alles, eigenlijk.

Verder wil ik jullie hier een belangrijke doorbraak in huize Decroubele melden. Janne draagt terug knopen. Ze is vanmorgen naar school vertrokken met een giletke aan. Dus een volledige rij knopen, hé! Zot content, wij hier!

Volgen! Delen!

8 gedachten over “Meest gestelde vragen tegenwoordig”

 1. Al dat verhuizen en verbouwen bij de blogiconen (jij, i. en Ysabje)! :-)
  Klinkt druk, maar vooral ook leuk en spannend!

 2. Onze dochter (3) heeft wél een roze kamer. Ik ben zelf geen fan van roze (zoals de meeste mama’s, denk ik) maar het roze op haar kamer is eigenlijk wel mooi. Het is een soort fuschia, op één muur, de andere zijn wit. In combinatie met een aantal leuke versieringen ziet het er eigenlijk best mooi uit! Toch maar eens overwegen? ;-)

 3. Onze dochter van twaalf heeft net een nieuwe kamer en wou ook roze! Wij hadden daar natuurlijk ook onze bedenkingen bij! Maar door het grootste stuk van de kamer in het wit te verven en een brede band met roze (nogal retro) bloemetjesbehang te kiezen, heeft ze toch haar roze en zijn wij ook content met het resultaat.
  Je hebt daar in Gent toch zo’n winkel met retrobehangpapier? Daar moeten toch ook toffe roze prints te vinden zijn!

 4. Dochter van kameraad had één roze muur en de drie andere waren wit, nu ze in september startte in het eerste middelbaar vond ze zichzelf wat te oud voor het roze, dus nu is dat een rode accentmuur…

 5. de prinsessenfase gaat voorbij ;-)
  merken wij hier ook
  en met een paar accenten heb je al snel een prinsessenkamer ;-)

Reacties zijn gesloten.