Nog meer over ziek zijn

Dat ik vorige zaterdag toen ik het postje schreef dacht dat het ergste wel gepasseerd was. Maar dat de medicatie niet aansloeg en dat mijn oor begon zeer te doen en dat ik dan toch maar gestart ben met antibiotica (moet van in mijn puberjaren geleden zijn). En dat ik vervolgens een keiharde oorontsteking kreeg. Met een loopoor. En dat ik nu, 5 dagen later, nog altijd niet zonder pijnstillers kan en dat ik potdoof ben aan de linkerkant. Een bezoek aan de KNO-arts dringt zich op, maar ge geraakt daar allemaal nog zo gemakkelijk niet binnen.

Dat Peter helemaal anders ziek is dan ik. Het moment dat Peter het ziekst was, lag ie hele dagen te slapen. Op de momenten dat ik het ziekst was sliep ik ongeveer niet. Pijn aan sinussen en oren, dat kan mij wakker houden ja.

Dat wij mogen stoefen met ons dochtertjes. Want dat die kindjes echt rekening hielden met hun zieke oudertjes en zo schoon samen speelden. Een medaille voor die twee!

Dat een oorontsteking echt mega veel zeer doet. Veel mama’s vragen mij dat nu, omdat hun koters dat wel al eens meemaken. Ewel, gruwelijk veel zeer dus. Als uw kind regelmatig oorontstekingen heeft: niet twijfelen om buiskes te laten steken. Serieus, zo’n ingreep is niets in vergelijking met één oorontsteking. Mieljaar zeg.

Dat, als ge ziek zijt, het huishouden toch min of meer moet blijven draaien. En dat dan nog in een periode dat mijn poetsvrouw twee weken niet kon komen, tedju toch. Het valt mee, de chaos in huis. Maar die mand strijk, daar kan ik bijna niet meer over kijken.

Oh en ook: wist ge, dat als ge een knoert van een oorontsteking en ook nog een sinusitis hebt, ge dan beter niet het vliegtuig kunt stappen? Werktrip naar Oslo dus afgelast op doktersadvies. Spijtig voor de interessante meeting. Maar ik had toch geen tijd om de stad te gaan bezichtigen, dus tot daar aan toe.

Maar genoeg gezeurd nu. ’t Is bijna weekend. Hoera!

Volgen! Delen!

11 gedachten over “Nog meer over ziek zijn”

 1. Een oorontsteking, dat is inderdaad verschrikkelijk. Ik heb er al een paar keer last van gehad en echt, ik was blij dat er dafalgan met codeïne bestond want dat was het enige wat een beetje verlichting bracht …

  Oren, tanden en nieren: het zijn de dingen die het meest pijn kunnen doen. Van tandpijn heb ik nog maar zelden last gehad, maar van mijn oren wel. En ik heb een keer nierstuwing gehad. Ik wist niet waar gekropen van de pijn. Mijn bevalling was er niets tegen.

  Hier zijn de bacillen trouwens ook weer binnengeglipt. Eerst de zoon ziek (rsv), dan ikzelf (een banaal virusje, maar samen met de ‘ik heb een zoon die niet goed slaapt’-vermoeidheid voelde ik het wel) en sinds vannacht de dochter: overgeven en diarree.

  Het zal wel weer passeren. Als we allemaal eens aan een deftige nacht slaap toekomen …

 2. En zo is het 13 uren aanhoudend nachtelijk gekrijs van Astor ook weer verklaard. Het verdict was dan ook een dubbele oorontsteking. Zelfs massa’s pijnstillers deden hem niet tot rust komen.
  Niet gelachen blijkbaar…

 3. verdikke zeg, zo ziek! En dan nog allebei. Ik hoop dat voor jou nu toch echt wel het ergste is gepasseerd.
  Ik had het in februari voor: begon met een sinusitis, daarop kwam een zeer zware bronchitis en op de koop toe dan nog een stevige buikgriep erbij. Twee weken lag ik letterlijk plat, kon gewoon niks meer. Ellendig hé.
  Koen heeft drie jaar geleden ook eens een oorontsteking gehad, die huilde van de pijn. Onze Seppe is er tot nu toe van gespaard gebleven, hopelijk blijft dat ook zo.
  Veel beterschap!!

 4. Moest je een eens hopeloos dringend naar een NKO moeten, die van mij doet een paar maar per week consultatie zonder afspraak (maar daarvoor zal je dan wel moeten afzakken tot in de Vlaamse Ardennen, Oudenaarde dus). Ik heb dat al een paar keer super handig gevonden.

 5. Knap toch, he, hoe kinderen aanvoelen wanneer het niet goed gaat met hun ouders en hun gedrag daar spontaan aan aanpassen.

 6. De beste NKO-arts in ’t Gentse : Dominique Verschueren in Maria Middelares. Bel haar gerust met mijn groeten,ook al kent ge mij niet. Ge zult snel mogen gaan. Zeg maar ‘mevrouw Birgel’, ze kent de naam van mijn kinders beter dan de mijne.
  Courage!

 7. Mag ik even reageren op je “niet twijfelen om buiskes te steken”? Let er toch maar mee op hoor. Mijn oren helemaal finaal kapot door de vele buiskes die ik in mijn kinderjaren gehad heb… Van ongeveer mijn tweede tot ongeveer mijn twaalfde kreeg ik er gemiddeld twee keer per jaar. Moet ik er een tekeningetje bij maken dat ik niet veel meer over heb dat je “trommelvlies” kan noemen? Op mijn twaalfde voldeden die vele buiskes niet meer en zei de NKO-arts dat ik maar eens moest gaan zien voor een hoorapparaat. Heb ik gedaan, maar ook gelijk veranderd van NKO-arts en die vond het niet leuk wat hij allemaal zag. Vijftig decibel hoorverlies aan beide kanten… Niet helemaal veroorzaakt door de buiskes maar die zijn wel verantwoordelijk voor een heel groot deel. Een keer buisjes, ok, maar als de NKO-arts een tweede keer voorstelt, denk maar heel goed na!!!

Reacties zijn gesloten.