Slimme oplossingen gezocht voor moderne tijden

Ik ben soms een beetje een gadgetfreak en ik vind dat niet eens zo heel erg. Pas op, ik koop niet alles wat ik zie en wat ik leuk vind, hoor, en ik heb zeker niet altijd het laatste nieuwe want daar heb ik het budget niet voor. Maar toch.

Sedert kort heb ik een tabletje. Na al mijn twijfels ben ik uitgekomen bij een Nexus 7: niet zo duur en handtasformaat. Kleiner en lichter dan een doorsnee tablet/iPad. Ideaal voor wat ik er mee doe eigenlijk. Echt goed typen op een grotere tablet gaat toch ook niet, daar heb je een laptop voor nodig. Of een toetsenbordje voor eraan. Dan liever een klein licht dingetje.

Een tabletje is wel ideaal in verhuistijden. Ik kan altijd en overal Pinteresten. Ik toon het huis of het behangpapier dat ik wil. Ik lees heelder handleidingen over schilderen en klussen. Ik lees er meer mijn gazet op en dat vind ik wel gemakkelijk. Nu ga ik mijn krant in de week niet meer op papier lezen. Alleen in het weekend papier, de rest digitaal. Zal alweer een hoop schelen op onze papierberg.

Ook leuk vind ik de dingen die ik kan laten aansluiten op mijn smartphone of tablet. Zo hebben wij een Wifi weegschaal. Leuk hoor. Nog leuker is als die zich kwaad zou maken op mij als ik te veel bijkom, maar dat doet ie vooralsnog niet. En we hebben ook een Sonos, heel plezant is dat. Spotify spelen, geen CD’s meer nodig (al krijg ik dat laatste er nog niet in bij de wederhelft).

Maar wat ik nu wil, is moeilijker. De thermostaat in ons nieuw huis, die trekt op niet veel meer. Half kapot en gebruiksonvriendelijk. Ik snap er niks van, er is geen gezellige overrule-knop aan en een handleiding bestaat er al lang niet meer van. En als ik het al niet snap… Ik wil dus een dingetje dat ik kan beheren vanop mijn telefoon, tablet of computer. Handig. Half uurtje later thuis? Verwarming later instellen. Te hoog, te laag, ge kunt alles in de gaten houden. Lijkt me superhandig. In Amerika bestaat er een heel schoontje, Nest. Alleen kun je het in Europa niet krijgen en is het onduidelijk of die aan te sluiten valt op onze systemen.

Electrabel heeft ook zoiets. Alleen ben ik al lang geen klant meer van Electrabel en ik ben ook zeker niet van plan om daarnaar terug te keren. De vraag gesteld aan Lampiris, maar helaas wacht ik nog steeds op antwoord.

Iemand weet van zoiets? Wie kan mij helpen?

Volgen! Delen!

15 gedachten over “Slimme oplossingen gezocht voor moderne tijden”

 1. Misschien minder evident als je niet aan het verbouwen bent, maar de meeste domotica leveranciers hebben daar modules voor en hebben apps om alles te controleren via je telefoon. Wij hebben het thuis van Luxom, samen met deze app https://play.google.com/store/apps/details?id=be.tc.luxom&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImJlLnRjLmx1eG9tIl0.

  Het budget gaat wel een stuk hoger liggen dan wanneer je enkel de losse thermostaat koopt omdat je een basisinstallatie + IP module + thermostaat module + de app (ook €100) moet hebben…

 2. Bedankt voor de info. Ik heb die gemaild, maar ik kreeg een nogal botte reactie.
  Domotica is nog altijd vooral voor nieuwbouw, niet echt voor verbouwen, vrees ik.

 3. Waar heb je de nexus gekocht ? Ik heb de Galaxy Note gekocht onlangs, beetje met dezelfde motieven denk ik. Toch benieuwd naar de nexus 7. Hoeveel GIG heb je gekozen ? Ik zag ‘m nog niet bij o.a. BOL of zo.
  Veel plezier ermee !

 4. Bij mij zit het op de domotica en dus kan ik het van overal bedienen, ook vanop mijn iphone. ’t Is inderdaad superhandig.

  Welke ketel heb je? Sommige fabrikanten van ketels (bv Viessmann) hebben iphone apps voor hun ketels.

 5. Lien, domotica is zeker wel mogelijk als je verbouwt (check eens met een electricien) maar idd op onze nieuwe viessman ketel hebben we een app voor op de smartphone om op afstand te bedienen…hangt ervanaf waar je je geld wil aan besteden natuurlijk

 6. Nu voel ik mij wel heel antiek. Ik heb geen een van de drie, en van het bestaan van dat laatste had ik nog niet eens gehoord.

 7. Hey Lien, goeie vraag van Kaat, waar heb je die Nexus 7 gekocht?
  Die is hier in bij ons dacht ik toch nog niet te krijgen?

 8. Is het voordeliger om hem in de VS te kopen? Zou er zo eentje willen en schoonbroertje woont in New York en komt volgende maand naar België…

 9. Zit en beetje te surfen op de kerstavond. Ben iegenlijk op zoek naar het zelfde als Lien ook zoekt. Ik op je blog blog i-thermostat. Gekeken op hun site http://www.i-thermostat.eu. Zit er goed uit! Helaas zijn ze in de betafase… gelukkig dan weer dat je kunt melden als beta-tester.

Reacties zijn gesloten.