We zijn verhuisd!

We zijn verhuisd geraakt, ja, oef.

Regel één bij een verhuizing: aanvaard alle hulp die ge kunt krijgen. Zo kwam mijn moeder twee dagen dozen vullen zodat wij nog meer konden afwerken in het nieuwe huis.

Regel twee bij een verhuis: zodra ge de verhuisdatum weet, breng al uw vriendjes op de hoogte zodat ze die datum kunnen blokkeren in hun agenda. Zo waren we zaterdag met een stuk of tien mensen om te verhuizen, nog eens twee om te schilderen en nog iemand die de catering verzorgde. Zoveel mensen, des te rapper dat het gaat. Volledig over geraakt dus op één dag, al was iedereen geplooid ’s avonds.

Regel drie: neem goeie briefjes als ge instructies wil schrijven voor uw verhuizers. Geen papierkes die er zodra ge uwe rug draait terug afvallen. Schilderstape en daarop schrijven, zo leerde ik (te laat).

Er waren nog veel meer regeltjes te verzinnen, maar die ben ik allemaal vergeten. Alleszins: het is gelukt!
In totaal zijn er echt wel een hoop mensen gepasseerd om ons te helpen. Grandioos! En nog eens allemaal bedankt!

En in het nieuwe huis? Goed hoor. Nog niet alle dozen zijn uitgepakt en dat zal nog wel even duren. Onze garage is momenteel bijna volledig gebarricadeerd door al het gerief dat pas later naar boven kan, als kinderkamer 2 en Peters bureau af zullen zijn.

De thermostaat doet het momenteel niet echt goed waardoor het nu nogal frisjes is in huis (16 graden), maar vanavond komt er een loodgieter, dus dat is hopelijk snel in orde. Door de verbouwingen is er voor de kinderkamer ook een groot gat open naar de (nu nog niet geïsoleerde) zolder, dus daar is het nog veel kouder. Gelukkig krijgen we de kinderkamer zelf wél warm genoeg. En eind februari zouden de werkzaamheden daar gedaan moeten zijn, dus volgende winter gaat dat sowieso beter zijn.

Maar verder is er eigenlijk best veel in orde geraakt, zelfs de dressing en een stuk gang zijn nog geschilderd geraakt. We moeten nog een beetje wennen aan de nieuwe geluiden van het huis en aan de nieuwe indeling. In de Moestuinstraat lagen badkamer, keuken en living op hetzelfde verdiep. Waardoor aankleden en ontbijten nogal door mekaar gebeurde. Waardoor ontbijtgerief ook wel eens in de badkamer belandde en badkamergerief in de keuken. Nu is het veel georganiseerder en het is soms een beetje zoeken naar de lichtpunten overal (het zijn er nogal veel).

Maar… het komt goed. Maar toch, de eerstkomende twintig jaar gaan we niet meer verhuizen :-)

Volgen! Delen!

6 gedachten over “We zijn verhuisd!”

  1. Toen we anderhalf jaar geleden verhuisden, ik was toen 20 weken zwanger, hebben we een verhuisfirma ingeschakeld. Ik zou het iedereen aanraden. We hebben dozen gevuld, een handje toegestoken met het vullen van de gigantische vrachtwagen (60 m3) en een handje met het uitladen daarvan. En achteraf dozen uitgeladen. Maar op 3 uur waren wij dus verhuisd. Een gemak, echt. Zeker omdat ik niets mocht tillen door problemen tijdens de zwangerschap. Ik herinner me nog dat we geen 300 euro betaald hebben. Ik zou het iedereen aanraden. Maar ik merk dat het bij jullie ook vlot ging, en ben daar ook blij om!

  2. Ha die lichtpunten. Zit al bijna anderhalf jaar in een nieuwe stek … en vergis me nog regelmatig van knopje …
    Veel succes in jullie nieuwe woning.

Reacties zijn gesloten.