Baby Nest

Verhuizen, dat betekent ook dat ge eens verplicht wordt om die grondige grote kuis te houden die ge altijd uitstelt wegens interessanter/leuker dinges te doen. En ook al ben ik nogal tegenhoudend op wat er ons huis binnenkomt, toch bleek er zich in de loop der jaren heel wat rommel opgestapeld te hebben.

Een paar methodes om van uw gerief af te geraken:
* Rommelmarkt/tweedehandssites: dan krijgt ge nog iets voor uw gerief, nadeel: zeer tijdsintensief
* Containerpark: voor alle waardeloze kapotte dingen
* Vrienden/familie: iedereen die tegenwoordig ons huis binnenkomt, duwen we wel iets in zijn/haar handen: “Hier, pak maar mee!”

Maar dan, dan zit ge nog met een deel gerief dat eigenlijk niet kapot is, maar dat niemand in uw omgeving nog wil wegens niet meer in de mode of ze hebben zelf al gerief genoeg. Of ze willen geen kinderen meer. Dat kunt ge dan natuurlijk naar de Kringwinkel doen, zeker en vast. Maar dan wordt het wel doorverkocht. Niks mis mee, maar ik wilde dat mijn babygerief gratis werd weggegeven aan de allerzwaksten in onze maatschappij. In Gent kan dat, bij Baby Nest. Ze verzamelen er allerlei baby- en peuterspullen, wassen alles, en geven dat aan de mensen die het écht, écht kunnen gebruiken.

Gisteren stouwde ik mijn Peugeotje vol met gerief dat door één, twee of meer kinderen gebruikt werd, maar dat nog in goede staat is. De vrijwilligers zagen me graag komen. Ik ben er nu zeker van dat mijn gerief een goeie bestemming krijgt.

En aangezien ik weet dat hier nogal wat jonge mensen mee lezen, wou ik wel eens wat reclame maken voor het initiatief. Dus bij deze: al je kleertjes, babyspullen en speelgoed zijn ginder zeer welkom! Ook als je een paar pakken pampers teveel gekocht hebt: breng ze maar naar daar!

Volgen! Delen!

10 gedachten over “Baby Nest”

 1. De initiatiefneemster van Babynest Wieske is waarlijk een fantastische dame. Professioneel heb ik al regelmatig met haar samengewerkt. Echt een vrouw met een gouden hart. Ik heb al gedacht om eens eens oproep te doen om wat leuk handmade babygrief te verzamelen voor haar. Want zoals je het zelf zegt krijgt ze nu vaak de gedemodeerde dingen.

 2. Bedankt voor de tip! Hier gaat het gerief naar mijn schoonouders die het aan de overbuurvrouw geven, zij heeft via een dergelijk initiatief een kansamre “protégée” met een klein kindje, maar dat is een meisje. Ik weet dus waar naartoe met de jongensspullen :)

 3. Oh, dat is nog eens een idee, Saar! Dan doe ik zeker mee!

  En mijn babygerief is nog niet zo gedemodeerd vind ik zelf, ik zou het zelf zeker ook nog gebruikt hebben, als er een derde zou komen. Wat dus niet gaat gebeuren :-)

 4. leuke tips
  ga ik onthouden
  als ik ooit eens tijd vind om mijn bazaar op te ruimen ;-)
  gent is, momenteel zelfs voor ons, ’t einde van de wereld niet ;-)

 5. ik bel morgen om woensdag vanalles af te gaan zetten dat hier al veel te lang stof staat te vergaren omdat ik er geen afscheid van kan nemen.. zo kan ik er nog wat mama’s die eht echt nodig hebben een plezier mee doen. De kringwinkel voelde niet goed aan maar dit wel! bedankt voor de tip Lien!

 6. hey Lien, even iets anders, ik heb de indruk dat uwe feed niet meer werkt, want ik krijg niets meer nieuws binnen van u in mijn google reader.

Reacties zijn gesloten.