De reputatie van de Sleepstraat

Ge kent ze wel, de reputatie van de Sleepstraat. Van al die dubbelparkeerders, die de doorgang versperren.

Wij niet, dachten we, toen we dit huis kochten. Er is immers een garage in dit huis waar we kunnen parkeren. Maar momenteel staat die te vol met verhuis- en verbouwgerief en kunnen we er niet in parkeren. Maar als ik van Ikea kom, dan zet ik ook wel graag mijn gerief af in huis. Geen nood, we hebben een breed trottoir. Dus ik parkeer me op het voetpad, op een manier dat voetgangers (met buggy’s) nog doorkunnen. Fietsers, auto’s en trams konden ongehinderd door. Fijn zo, dacht ik tevreden.

Twee minuten later, ik was nét bijna klaar met uitladen, een politiecombi naast mij. Dat dat niet mag en veel gezaag en zo. Ik ging ervan uit dat laden en lossen wel mocht, maar neen, dat mag enkel OP de rijweg. Ik mompelde nog iets van “een mens probeert dan eens voor iedereen goed te doen”, maar daar had de man iets van opgevangen en had duidelijk een slechte dag en begon al te dreigen met 100 euro boete. Enfin: “ik zal het nooit meer doen meneer”, auto weg en gedaan.

Ten eerste: ik ben blijkbaar in fout, kan best zijn. Maar ik kan niet zo goed tegen die letter-van-de-wet-mentaliteit. Ik weet het, het is een dunne grens. Maar in mijn geval zag hij dat ik aan het laden en lossen was én dat ik niemand hinderde, dat iedereen door kon. En ik bracht niemand in gevaar. Is het dan echt nodig om zo moeilijk te doen?

Ten tweede: ik stap in mijn auto, rij achter hem aan. Vijftig meter verder parkeert de man zich OP het pleintje, wat absoluut niet mag. Hij stapt uit met een papieren dossier en belt aan bij de buurman. Ik wil maar zeggen, het ging duidelijk niet over een dringende interventie. Mag dat dan zomaar? Mogen zij werkelijk zomaar overal parkeren? Ter vergelijking: een arts of de thuisverpleging mag dat niet hé (al is er nu onlangs wel een sticker gekomen die je op je poort kan kleven om dat toe te staan aan medisch personeel, maar dat hangt volledig af van de goodwill van de huiseigenaar). Kijk, en ondertussen lees ik inderdaad dat zij dat ook niet mogen. Volgende keer ook een foto, nem.

Enfin. In het vervolg doe ik de reputatie van mijn straat alle eer aan en parkeer ik gewoon op de rijweg. Dan hou ik de tram tegen.
En u, als u daar nog eens passeert, en ge moet wachten op iemand die aan het laden en lossen is (ja, dat is hier nogal een zeer ruim begrip, haha), dan weet u: hij/zij moet wel, want anders krijgt hij/zij een boete van 100 euro. Voilà.

Nota: op de verhuisdag hebben we trouwens de hele dag zo geparkeerd en nooit een klacht gekregen. Hé, wij moeten toch ook kunnen verhuizen, dacht ik zo? De vorige eigenaars zijn trouwens ’s nachts verhuisd, maar dat zagen wij niet zitten!

Volgen! Delen!

10 gedachten over “De reputatie van de Sleepstraat”

 1. Als het weer beter word veel garagespullen buiten onder het afdak of in een andere ruimte zodat de auto binnen kan,het zal helaas de enige mogelijkheid zijn! Ik zie het ook niet zitten om met de snert van verre te komen!!!!

 2. Ik zag van de week ergens artikel passeren over een proces ivm een schietincident in de Sleepstraat. Moest direct aan jou denken.

 3. Ja, een jaar of twee geleden is daar eens iets gebeurd. Maar toen woonde ik nog dichter bij de plaats van het gebeuren, ik was thuis en heb er niks van gemerkt :-)

 4. Ik erger mij er elke dag aan. Niet alleen aan het ongeregeld stop-/parkeergedrag in de Bevrijdingslaan maar al evenzeer in het machtsmisbruik van de politie inzake parkeer- en rijgedrag.
  ‘k Heb de burgemeester, met het nodige film en fotomateriaal, hierover al verschillende keren aangeschreven. De brave man stuurt het dan door naar de chef van de politie maar daar krijg ik dan een pak vragen van terug alsof het meer mijn schuld is dan die van hun. Ook daar telkens weer de reactie “het zal een dringende interventie geweest zijn”. Ja, allicht, de flikken moesten dringend de gazet van vandaag of ne warme wafel kopen…

 5. In een bepaald deel van Antwerpen wordt er ook superveel dubbel geparkeerd. Naïef as we waren gingen wij dat ‘nooit doen als we daar zouden wonen’. En kijk, sommige gebruiken neem je over ;-) Ik let wel altijd (zoals jij) op stoep en fietspad. Vind het heel vervelend als ik het fietspad af moet, straat op en om een geparkeerde auto heen moet rijden. Och, In Rome, do as the Romans do ;-)

 6. Hahaha, klinkt bekend. Wij hebben de volle 7 jaar op het kerkpleintje geparkeerd want wij hadden geen garage. Trouwens, een garage (en een tuin) in de Sleepstraat? Wow!
  Tja, het is alleen vervelend als iemand anders in dubbele rij stil staat en je (voor je eigen veiligheid) niet voorbij kan steken of als je op die tram zit die niet door kan hé ;-)
  Klein vraagske (aangezien ik u niet echt ken): heb je die auto nodig in ’t stad? Ik heb 18 jaar in Gent gewoond waarvan zo’n jaar of 8 in jouw nieuwe straat maar enkel het laatste jaar ofzo hadden we een auto (die we dus op goed geluk telkens ergens – fout – parkeerden).
  Ik wens jullie een hete zomer, dan kan je elke turkse hit meezingen die uit de cabrio’s klinkt.
  Goh, de Sleepstraat, ik mis die straat zo!

 7. Een goeie flik moet soms al eens iets door de vingers zien. Een beetje rek in al die regels is soms beter en verstandiger dan té rigide je job willen doen. En … de echt goede wijkagenten helpen al eens een verhuisdoos dragen.

 8. Is het vaak niet eerder een manier om gewoon geld binnen te rijven, dat boetengedoe?
  Van menselijkheid is hierbij weinig sprake.

 9. Ik snap die roep om menselijkheid wel, maar dan wordt het toch snel subjectief en krijg je discussies. Wat voor de ene zeker kan, kan voor de andere niet.

  Er bestaan natuurlijk wel situaties die volgens de letter van de wet niet kunnen en volgens de geest van de wet wel, en dan is het inderdaad absurd dat er opgetreden wordt. Maar over de meeste situaties kan je discussiëren, dus snap ik het wel dat ze ergens een lijn trekken.

Reacties zijn gesloten.