Dagen zonder vlees 2013

Of ik terug meedoe aan de Dagen zonder vlees? Dat is zeker dat! Ik zie er zelfs al naar uit!

En waarom dan, hoor ik u dan wel zo denken? En waarom word je dan zo geen volledig vegetariër?
Wel, ik zie het, net als Nike, echt niet zitten om constant vegetarisch te zijn. Ovenschotels met gehakt en gerechten met spekblokjes zijn de dingen die ik echt niet kan missen. En neen, vegetarisch gehakt is niet hetzelfde.

Maar die veertig dagen zonder vlees vorig jaar, die hebben me wel doen nadenken. Over eten. Het boek van Dorien Knockaert nog veel meer. Ik probeer nu zo vaak mogelijk vegetarisch te eten. Op restaurant grijp ik zeker al veel vaker naar de vegetarische gerechten. Ik weet het niet hoe vaak ik nu vlees eet, maar zeker minder dan de helft. Het is toch al dat.

Die dagen zonder vlees, die hebben me vorig jaar aangezet tot meer creativiteit. Tot het zoeken naar alternatieven. Tot het proberen van andere dingen. Vorig jaar heb ik de meest gore vleesvervangers uitgetest, dat hoef ik dit jaar dus al niet meer te doen. Dit jaar ga ik andere dingen proberen.

En dit jaar ben ik meer gewapend, denk ik. De mensen weten al van mij dat ik daar aan mee doe. Ik hoop dat ik beter voorbereid ben op alle commentaar die ik weer ga krijgen. En ik ben van plan om die volledig van me af te laten glijden :-)

Vorig jaar ben ik twee kilo afgevallen door die dagen zonder vlees en ook dat is een extra motivatie! Ha!

En oh ja, ik ga weer all the way. Geen vlees, geen vis, veertig dagen lang. Af en toe nog zondigen, zou te gemakkelijk zijn voor mij en zou mijn creativiteit niet scherp genoeg houden.

Ik zou zeggen: kom, doe mee. Schrijf u in en probeer het ook ne keer. En als ge het niet ziet zitten om iedere dag te doen, probeer gewoon zoveel mogelijk dagen. Want het moet niet iedere dag hé. Van 13 maart tot 30 april!

Oh, wat ik nog mis is een app voor op mijn telefoon/tablet. Waarin ik goed kan bijhouden wanneer ik vlees eet en wanneer niet. Niet alleen in de DZV maar het hele jaar door. Iemand een suggestie? Ik had het een paar maanden geleden gesuggereerd aan de bedenkster, maar het is er blijkbaar niet van gekomen.

Volgen! Delen!

10 gedachten over “Dagen zonder vlees 2013”

 1. 40 dagen zonder vlees … bij mij nu bijna een jaar … en dat wil ook zeggen dat ik jou nu bijna een jaar volg …
  Ik blijf gewoon verder doen, ben er nog niet uit of ik naast het vlees ook dit jaar voor de 40 dagen zonder vis ga gaan …
  En Lien, die 2 kg eraf … die waren er bij mij bijgekomen – de kaas was de dooddoener ;)
  Succcces,
  Cami

 2. Ik doe ook weer mee! Whooepiee!!! Ik heb er echt zin in. Ga wel een beetje meer veganistische opties bedenken. Hopelijk lukt het., ;-)

 3. Wij doen ook mee voor de eerste keer. Wel in light-versie want ons voornemen is om geen charcuterie meer te kopen. We doen bokes mee naar school/werk en ik eet ’s morgens ook graag boterhammen, dus dat wordt wel een aanpassing. Wij zullen dus eerder spreken over maaltijden zonder vlees dan over dagen zonder vlees, maar kleine stapjes tellen ook hé. Succes iedereen!

 4. Als volbloed vegetariër is het voor mij een makkie om geen vlees of vis te eten. Vlees vind ik echt afschrikwekkend vies. :-) Vis lust ik wel, maar eerlijk: ik mis het niet.
  Doriens boek staat vol lekkere recepten, maar je hebt het al ontdekt, merk ik.
  Die vegetarische burgers zijn inderdaad soms niet te vreten. In de biowinkel zijn er wel lekkere te vinden. En met peulvruchten kom je ook al een eind ver. Uitproberen maar! Gelukkig is er al vrij veel keuze.

  Succes!

 5. Zijn er vegetarische burgers die wel lekker zijn? Want ik moet dat ergens in mijn weight watchers programma zijn te krijgen…kaas is niet direct een optie: meeste soorten moet ik 1 punt rekenen voor 10 gram kaas

 6. @ Mijn naamgenoot: Ja, in de biowinkel (bv. Bioplanet) zijn er lekkere. Garden Gourmet (Delhaize) heeft ook lekkere dingen. Maar smaken zijn zo persoonlijk hé.

 7. Veerle, bedankt! Heb mij ingeschreven! Nu eet ik amper 1 keer per week vegetarisch en hoop dit toch te doen stijgen (wat al een hele prestatie zal zijn gezien mijn genen, dochter van een voormalig slager)

 8. Ik hou niet van al die vleesvervangers, maar eet toch een aantal keer per week zonder vlees of vis. Vanaf 13 februari doe ik dat dus nog enkele keren meer.

 9. Amaai zoveel Veerles hier :) En hoera voor iedereen die mee doet! Dat vegetarisch eten niet langer raar of uitzonderlijk is doet longtime veggies als ons echt deugd!

Reacties zijn gesloten.