“Eet eens een Matinetteke op uw boterham”, zei de diëtiste

Twee jaar geleden kocht ik me een high tech weegschaal met vetpercentagemeting en wifi die spreekt met mijn telefoon en al. Omdat ik dat leutig vond en omdat ik dacht dat ik hiermee mijn gewicht op peil zou kunnen houden. Dat als ik die grafiek zag naar omhoog gaan dat ik dan tijdig aan de alarmbel zou trekken en bij sturen. Ik was toen net een kilo of 8 vermagerd door een streng dieet.

Ge moet geen statistisch wonder zijn om deze grafiek te kunnen lezen om te zien dat dat niet is gelukt :-)

Hoe dat komt? Te veel op weekendjes/reisjes gaan waarop ik me volledig laat gaan. Eén, twee kilo bij en die gaan er niet meer af. Een fantastisch uitgebreid sociaal leven dat gepaard gaat met veel en lekker eten. Een verhuis waardoor er weer geen tijd meer was om te sporten. Enzovoort enzoverder, maar de feiten spreken voor zich en zeggen vooral dat het zo niet verder kan.

Vorige keer was ik trouwens veel vermagerd met Herbalife. Dat zou ik niemand aanraden. Ge hebt honger gelijk de beesten (laat ze u vooral niks wijsmaken). Niet moeilijk dat ge vermagert, drink eens twee milkshakes op een dag en eet één maaltijd en voor de rest niks: ge zult ook wel vermageren, hoor. Die shakes smaken verschrikkelijk slecht (vooral met sojamelk), de vanillevariant was nog de enige die ik binnen kreeg zonder mijn neus te moeten dichtknijpen. Gezond zeggen ze, maar ge moet u wel te pletter slikken in zeer prijzige voedingsupplementen à volonté. Om nog maar te zwijgen over die keer dat ik naar zo’n bijeenkomst geweest ben en dacht dat ik in één of andere sekte terecht gekomen was. Toen ze mijn vroegen of ik Janne en Sien ook al Herbalife gaf (Sien was toen nog geen jaar) ben ik net niet gillend weg gelopen om nooit meer terug te keren. Enfin ja, no more Herbalife for me. Dat kan gezonder en beter, denk ik nu.

Omdat het begeleidingsaspect van Herbalife me wel aanstond (om de zoveel weken ging ik op gesprek en op weging) besloot ik opnieuw hulp in te schakelen. Ik heb getwijfeld tussen de Weight Watchers en een diëtiste. Maar omdat ik een wekelijks engagement niet zag zitten, ging ik, op aanraden van vrienden, naar een diëtiste. En ik moet zeggen: tot nog toe ben ik daar zeer content over. Het is een toffe en ze geeft me haalbare alternatieven.

Als ik zelf ga diëten, dan heb ik nogal de neiging om héél streng te zijn voor mezelf. Véél te streng. Ik lees te veel boekskes en dan ban ik alle brood, pasta en aardappelen, alle chocola, alle vlees, … Met als gevolg dat ik zeer eenzijdig eet en ik dat na een week beu ben. Ge ziet dat trouwens wel goed in mijn grafiek dat ik wel degelijk af en toe een poging ondernomen heb :-)

Maar van haar krijg ik haalbare alternatieven. Wel brood, pasta, aardappelen, … maar met mate. Ik krijg porties mee, waar ik me moet aan houden (ik heb de neiging om veel te veel te eten). Niet al mijn boterhammen met choco ineens schrappen, maar eet eens een boterham met bijvoorbeeld de choco van Rabeko (heerlijke choco zonder suiker, ontdekt door mijn mama). Of een Matinetteke (ééntje! 45 kcal), dan heb je toch die echte chocoladesmaak en om choco smeuiig te maken moet er boter bij, waardoor het veel vetter is. Ze geeft me tips op maat, op hoe mijn leven in elkaar steekt. En het moet haalbaar en lekker blijven. Dus geen light mozarella want die smaakt echt naar niks en die scheelt niet veel met gewone mozarella. Maar alles doseren. Heel belangrijk voor mij.

Ze heeft ook een lichaamsscan gemaakt van mij waardoor ik precies weet hoe het nu zit en waar ik naar toe moet. Ik mag maximum 10.4 kg vermageren anders word ik te scherp voor mijn bouw, hoera :-)

Met haar moet het lukken. Tegen de zomer zou ik toch graag weer een stuk strakker staan dan nu! Duim voor mij!

Oh ja, en niet onbelangrijk: ik ben ook opnieuw begonnen met lopen. Drie keer per week, een half uurtje.

15 gedachten over ““Eet eens een Matinetteke op uw boterham”, zei de diëtiste

 1. Veel sucses met je nieuwe dieet, met de goede richtlijnen én de sport zal dat wel vlot lopen!

 2. Veel succes! Ik ben net ook 7 kg vermagerd met een dietiste en dat ging eigenlijk vrij vlot. Effectief niet te streng zijn voor jezelf en vooral met mate proberen te eten, dat deed het bij mij. En sporten inderdaad. Goeie moed!

 3. Misschien moet ik meedoen, de kilo’s die er vorig jaar ongewild afvlogen zijn er nu wel bijna allemaal terug bij.
  Succes alvast!

 4. Heel veel succes! Hier is het weight watchers…en zou er toch graag een kilo of 15 af krijgen…
  Zo’n lichaamsscan zou ik ook wel eens willen. Kwestie van te weten wat haalbaar is

 5. Herbalife is inderdaad bijna een sekte. Ik meen dat het overgrote deel van die flyers e.d. die je soms in de bus krijgt met reclame voor thuiswerken uiteindelijk Herbalife blijkt te zijn.

  Een diëtist blijft de beste manier, die mensen hebben er tenslotte voor gestudeerd. Want vermageren is niet het moeilijkste, het gewicht daarna aanhouden is veel moeilijker. Veel succes.

 6. klinkt als een goed plan! Het moet inderdaad haalbaar zijn, beter traag maar gestaag en met een smile op uw face dan zo een crashdieet dat je niet volhoudt.
  Mijn duimekes staan omhoog voor u! En uw grafiek vind ik keigrappig. Niks anders verwacht van een gadgetfreak :-)

 7. veel succes Lien! Heb vanmorgen alvast de matinettekes tip toegepast :-)…als ik straks bevallen ben, wil ik wel eens horen wie je dietiste is…:-)

 8. Veel succes! Zoals je het beschrijft gaat het zeker lukken! En dan hopen op bikiniweer deze zomer :-)

 9. Véél succes! Zo te horen zal dat daar wel lukken :-). Hier werd het Weight Watchers. Maar dan wel de online versie. Die heeft ook een app (maar enkel voor iphone). En -5kg op 5 weken. Op gezonde manier. Want die Herbalife-toestanden, dat hebben we hier ook ooit geprobeerd. Mijn maag draait nog als ik aan die soja-shakes denk. Nooit meer!

 10. Ik wens je veel succes! Maar je klinkt heel gemotiveerd, en dat zal dus wel goed lukken. Ik supporter voor je!Laat maar af en toe weten hoeveel je kwijt bent!

 11. Hier in 2 jaar een tiental kilo kwijt, terwijl ik niet eens van plan was om te vermageren! Maar de eerste 5 gingen weg door het anti-migraine-dieet van de diëtiste, de volgende 5 kilo heb ik weg-gelopen.

Reacties zijn gesloten.