Jarig. Bleh.

Ik zou het zelf zijn vergeten, maar door de blog van Tales from the crib is het me ingevallen: het is mijn blogverjaardag vandaag. Negen jaar blog ik al vandaag. Juij. Exact één dag minder lang dan Lilith. En ook hier vanalles gebeurd: gelopen, getrouw, moeder geworden, in de politiek gezeten zijn en mensen verloren waar ik veel om gaf. De stompen die ge krijgt in uw maag als ge eens begint te herlezen en op een comment van uw pa botst zijn hier dan ook zeer herkenbaar.

Maar de laatste jaren is die blogverjaardag al helemaal in mineur. Mijn zusje was namelijk ook jarig op 29 april. Verjaardagen van geliefden die er niet meer zijn: het blijven dagen die u een dikke knoop in uw maag bezorgen. Dan denk ik ook aan die eerste verjaardag van haar dat ze er niet meer was. Dat we in de tuin zaten bij mijn ouders. En dat we wisten dat mijn papa ook niet lang meer zou leven. En hoe we toch probeerden onszelf wat recht te houden die dag.

Vrolijk wordt een mens er allemaal niet van.

Volgen! Delen!

2 gedachten over “Jarig. Bleh.”

  1. De herinneringen zullen blijven doorleven maar de stilte om het gemis van haar klinkt steeds luider!

Reacties zijn gesloten.