Ekiden Evergem 2013

Gisteren nog eens meegedaan aan de Ekiden. Als ik mijn blog moet geloven is dat van 2006 geleden, zou dat echt zo lang geleden zijn? Enfin, een wedstrijd, dat vraagt om een wedstrijdverslagje hé.

Peter moest werken, de kindertjes mochten dus meegaan. En die zagen dat zitten, want ik had Janne verteld dat er twee grote meisjes waren die op hen gingen letten terwijl ik ging lopen. Janne is dol op grote meisjes :-)

De Stax-tent stond zeer strategisch opgesteld naast de speeltuin, een winner dus. We waren daar nog geen tien minuten denk ik, kinderen op de speeltuin en ik heb gelijk 30 seconden niet naar de speeltuin gekeken (flesje water uit mijn tas halen). En Sien was al vermist. Janne wist haar niet zijn, op de speeltuin zat ze niet. Meteen aan mijn teamgenoten het signalement doorgegeven en iedereen aan het zoeken. In paniek was ik niet echt: veel ouders met kinderen daar, iemand zou dat wel opmerken en haar terugbrengen zeker? Er was een grachtje een beetje verder, maar dat zou ook iedereen zien als ze daar zou ingesukkeld zijn. Bovendien was ik wel zo voorzienig geweest om haar een armbandje aan te doen met haar naam en mijn telefoonnummer op (ik ken haar een beetje, dikke pluim voor mezelf). Enfin, anderhalve minuut later werd er al omgeroepen dat er een klein meisje gevonden was. Ze zat op de arm van een madam, ze had geweend zei ze maar dat was al over. Klein dramaatje dus maar. Bon, de babysitters van dienst waren meteen al gewaarschuwd voor mijn rappe kleine :-)

De kindjes nog wat bezig gehouden met een ijsje van K3 (lippenstift!) en tegen een uur of 5 was het mijn beurt. Van opwarmen was er niet veel in huis gekomen, dus die eerste kilometer is het dan altijd afzien. Leuk was wel dat ik meteen aanmoediging kreeg van club en kindjes. En eens op dreef heb ik eigenlijk wel genoten. Gewoon eigen tempo gelopen, al kan ik eigenlijk wel rapper denk ik. Maar ik werd gehinderd door a. mijn ferm ingekorte teennagels door de podoloog wegens teenschimmels (heel de zomer geen nagellak, tedju), b. mijn linkerarm, zo stijf als iets wegens een tetanosprik de dag ervoor (neen ge hebt uw armen niet echt nodig om te lopen en toch kan dat hinderlijk zijn) c. een opsmijtende maag. Geen idee hoe dat kwam, pasta met gegrilde groentjes gegeten.

Enfin, het was toch leutig. Binnen gekomen op 43:39, gemiddelde snelheid van 6:04 per km. Niet slecht, maar dat loop ik tegenwoordig ook vaak op training.

947380_10151484953368305_120867305_n

En daarna met zijn allen gaan eten in mijn straatje, ook gezellig.

Volgen! Delen!

3 gedachten over “Ekiden Evergem 2013”

  1. Wat een atletiek babe!! en ja Sientje is me er eentje dat in de gaten moet gehouden worden! Eind goed al goed!

Reacties zijn gesloten.