De lijdensweg van een KidsID (2)

Helaas, helaas, de mooie kidsID’s van een paar jaar geleden zijn vervallen. En omdat wij al eens op reis durven gaan, moest ik er nieuwe aanvragen. Deze keer durfde ik het alleen aan en het werd een groot succes. Ik wil jullie de sleutel tot mijn succes vooral niet onthouden.

1. Ga naar de fotograaf met uitgeslapen, goedgezinde kinderen. Hey, twee kinderen die min of meer lachend op de foto staan, wat een succes! 19 euro voor twee foto’s ondertussen, zelfde fotograaf. Janne lacht wat geforceerd maar bon, het kan er mee door. Sien kreeg de slappe lach dus die staat er op gelijk ze is :-)

Janne staat er wat vreemd op maar tis toch al stukken beter dan de vorige keer.

2. Ga naar het administratief centrum van Gent, neem een nummerke en stel vast dat er nog 26 wachtenden voor u zijn. En uw kinderen zijn bij u, want die moeten mee zijn voor de aangifte. Dus ge ziet dat niet echt zitten, zo lang wachten.

3. Geen nood, er staat een ijskraam voor het Zuid, trakteer uw kinderen op een ijsje. Uiteraard smodderen ze daar ongelooflijk mee en al gauw hangen hun gezichtjes en kleren vol met chocoladeijs, maar dat geeft niet, want ze staan toch al op de foto.

3. Als uw kinderen aan de koek van hun ijsje zitten, is het grootste druipgevaar voorbij, denkt ge. Ga terug naar het administratief centrum, want ge wilt uiteindelijk toch niet dat uw beurt zomaar aan u voorbij gaat. Nog altijd tien wachtenden. Maar plots gaat het snel en als uw nummerke eindelijk op het scherm verschijnt probeert ge zo snel mogelijk met twee kleine besmodderde meisjes en de resten van hun ijsje aan het loket te verschijnen. Want ge wilt toch niet dat ze denken dat ge het opgegeven hebt en dat ze naar het volgende nummerke gaan.

4. Leg aan de gestresste loketbediende uit dat die chocolademonsters wel degelijk dezelfde meisjes zijn als die op de foto, amper een half uurtje geleden genomen. Maak wat grapjes met haar ook, want besef goed dat zij wellicht veel te veel zeurende mensen voor haar neus staan heeft. Ondertussen hou je dus ook uw monstertjes in de gaten. En zo zie je dat Sien met de resten van haar ijsje een soort lassobeweging heeft gemaakt en daarmee de resten gesmolten chocoladeijsje rondgestrooid heeft in het administratief centrum. Vis het laatste papieren zakdoekje uit uw sjakosj en kuis daarmee de de vloer min of meer een beetje op. Kwestie van te verhinderen dat andere mensen een slide doen over het chocoladegebeuren.

5. Bon, alles in orde, kinderen inpakken en naar buiten. En daar de schepen van Burgerlijke zaken tegenkomen alwaar ik in de vorige legislatuur leuke momentjes mee beleefd heb. Die beloofde dat ze dat daar eens rap ging gaan tekenen zie. Jeej, binnenkort kunnen we op reis!

Geef toe… tis toch een hele verbetering, hé…

KIDS-ID's

Volgen! Delen!

8 gedachten over “De lijdensweg van een KidsID (2)”

  1. ik lach mij een kriek met die oude kids ID’s. Wat had Janne voor? En Sien precies ne skinhead.
    Een hele verbetering, ge zijt kleigoed bezig!

  2. Een hele verbetering. Bij ons ook. De oudste 2 in een fotokabientje gestoken, de jongste toch maar bij de fotograaf. En morgen kunnen we alles ophalen. Hier dus ook een hele verbetering bij 3 jaar geleden.

  3. ik mag binnenkort hetzelfde genoegen te beurt vallen maar dan in wondelgem. en geloof mij ik overweeg serieus om 26 wachtenden voor mij te trotseren en naar gent te gaan dus mét 2 blerende kinders als ik daar mee de ‘klantvriendelijkheid’ van de wondelgemse administratief bedienden kan ontwijken… Maar bon we zullen het nog eens een kans geven. Ik word al depri op voorhand…

  4. Ik heb onze eerste kidsID foto zelf gemaakt, thuis, liggend op het aankleedskussen. Supergoed gelukt!

Reacties zijn gesloten.