Broek 6, 7 en 8 en kaptruitjes. En een give away!

Jeansbroeken. Erg veel draag ik ze niet, maar een mens kan toch niet zonder. Helaas slijten mijn jeansbroeken snel. Tussen de benen, want die schuren dan tegen mekaar. Spijtig is dat, want herstellen is onmogelijk en hoewel de jeans voor de rest nog OK is kan je er niks meer mee doen.

Sedert ik aan het naaien geslagen ben, bewaar ik mijn kapotte jeansen. Om er wie weet, ooit eens iets mee te doen. Ik wist begot niet wat.

Maar zondag kreeg ik een idee. Misschien kon ik er wel een broekje voor Sien of Janne mee maken. Voor Janne lukt niet: een 104-110 krijg ik er echt niet uitgeknipt. Maar een 92 lukte nog net. Ik ging aan het knippen en naaien. Ideeën schoten geleidelijk aan in mijn hoofd. En een paar uur later had ik dit.

Ik had een idee en een oude jeans. En een paar uur later had Sien een nieuwe broek.

Niks aan dit broekje is nieuw, behalve de draad waarmee ik het aan mekaar genaaid heb.
De stof is dus een oude jeans van mij. He bloemeke is een strijkapplicatie die eerder al dienst deed op een jumpsuit maat 68. Toen die te klein was haalde ik die er af, plakte er wat vliesofix tegen en nu hangt het terug op een broekske. De zakjes zijn resten van Mira haar broek. Stofrestje zat zelfs al in de vuilbak, er nog terug uitgevist. Het paspelleke ook een restje. Nog net genoeg om de twee zakjes mee af te boorden, er schoot geen cm meer van over. De boordband dan. Eerst zitten sukkelen met de boordband van de oude broek, maar dat kreeg ik niet goed. Rammelen in de stoffenkast. Dit restje er uit vissen en er net een boordband uit krijgen (is wel in twee delen, dus het was echt foefelen). De rekker en de knoppen komen uit de oude doos (resten van de oma’s en tantes). Hop, broek klaar! En Sien dolgelukkig met haar broek!

Ik had ook al twee kaptruitjes gemaakt voor de meisjes en zo gingen ze eerder deze week volledig selfmade naar school.

Maandag

Eerder ook al gemaakt: broeken voor Mira en Basiel.
Mira meets Basiel #broeken

En nu de give-away: ik heb nog wel een paar oude broeken liggen en ik maak nog één broekje, maat 92 (groter krijg ik er niet uit). Kindjes met smalle poepkes maar maat 98 lukt zeker ook. Afhankelijk van de winnaar maak ik er een stoere jongens- of een stoere meisjesversie van. Een reactie hier volstaat. Delen mag ook!

Volgen! Delen!

35 gedachten over “Broek 6, 7 en 8 en kaptruitjes. En een give away!”

 1. Vermits ik twee linkerhanden heb- en ik mijn jongste ook wel eens in selfmade wil zien- ik graag!!!

 2. aangezien ik stikjaloers ben op al uw coole creaties, ga ik gewoon proberen eentje te winnen… en als ik win ga ik kop of munt doen voor welk kind ik zo een coole broek wil natuurlijk :-)

 3. Ik heb een zoontje dat jarig is op 6 december en heel goed in een 92 zou passen! Ik vind de broekjes ook supermooi. Ik heb net zelf een naaimachine gekocht maar zit nog in het stadium ‘kussentjes’ en ‘zakjes om mee te spelen’.

 4. Een 92, dat roept om Theo. Die gaat daar ook geweldig goed mee staan, dus ik doe met veel plezier mee!

 5. de jongste dochter wordt eind december 3 en wil alleen maar mooie broeken dragen… aangezien ik absoluut niet handig ben, kan ik alleen maar vol bewondering toekijken. ik doe heel graag mee!

 6. Als ik win dan worden uw ontwerpen ook over het Kanaal (we wonen in Engeland) bekend :-). Dus hierbij doe ik ook mee. x

 7. ooooh ik zou graag winnen!
  voor mijn lieve zoontje die na de kerst naar school gaat, dan heeft hij zijn broekske voor de eerste dag al!

 8. Oooh, dat zou fantastisch zijn! Mijn zoontje heeft al zo’n modelletje (tweedehands gekocht ergens) en hij staat er super mee, maar omdat ik zelf absoluut niet kan naaien én het ook nergens te koop is, doe ik hier graag mee!

 9. awel dat treft, Maren is net aan de 92 begonnen! Ik doe dus ook graag een poging! (en ik deelde op mijn blog)

 10. Mijn Sien draagt een 98 momenteel … en is even koppig als elke Sien …

 11. Jammer dat ik die maat al lang uit gegroeid ben maar ik ben trots op mijn dochter die zo veel schitterende, schattige dingen kan naaien!

 12. Dag Lien

  Onze Johanna gaat na de herstvakantie voor het eerst naar school… Ze heeft een 92 en is een echt broekenkind…! Zou dus heel leuk zijn om zo een leuke broek te winnen…!

  groetjes
  Ruth

 13. Oh, ik heb een smalle poependochter, waarvoor ik maar geen broek vind die niet van haar gat afzakt, dus zo een selfmade smallepoepkesbroek zou als geroepen komen. Nu nog maat 86, maar tegen dat ze 92 heeft zal ze wel nog steeds een smal poepke hebben ;-)

 14. Ik doe ook mee. Voor Loes, mijn dochter met een hekel aan broekkousen, maar een zwak voor blote benen en broeken!

 15. Zo’n broekje wil ik wel voor Marcel! En als ik hier niet win, zul je me moeten leren hoe ik t zelf moet doen, niet?

Reacties zijn gesloten.