Geniaal voor het goede doel (plus uitslag eerste give away)

Eigenlijk is het een gouden idee. Een tombola waarbij ge kiest voor welke prijs ge meespeelt. Er passeren een boel prijzen de revue: sommigen interesseren u, anderen niet. Ge koopt enkel een lotje voor de prijs die ge wilt winnen.

Ge geeft voor dat lotje twee euro, meer mag ook. Het geld gaat integraal naar het goede doel. In dit geval: Syrië. Want het is nodig en er gebeurt te weinig.

De technische mogelijkheden bestonden al op de site. Het idee ontstond bij dit eerste kleedje. Kerygma maakte een facebookpagina en zocht wat initiatieven. En na mijn recente succesvolle give-away dacht ik dat een broekje wel ging scoren, dus stelde ik voor om een broekje op maat te maken. Als ik 100 euro verzameld heb (eerst 60, maar dat ging heel rap, dus heb ik het een beetje verhoogd), zou ik afsluiten en verloot ik een broekje onder de deelnemers. Ik zet er een doel op, zodat ik dan kan afsluiten, zodanig dat de winstkansen voor de mensen redelijk blijft. Mensen geven precies ook iets meer per gift: hoe meer ze geven, hoe sneller het doelbedrag bereikt, hoe minder potentiële winnaars.

Ik zie het zo: als ik gewoon een broekje zou verkopen of veilen, zou ik nooit ofte nimmer honderd euro kunnen verzamelen voor dat broekje. Met het loterijsysteem haalde ik op minder dan een dag meer dan honderd euro op. Ik had zelfs nog geen tijd gehad om het hier echt aan te kondigen. Want ja, ik heb de loterij al moeten afsluiten, op 106 euro. Jeej!

Dus zal ik er nog ééntje maken, waarmee ik deze keer minstens 200 euro wil ophalen. Of iets anders verloten, ik weet het nog niet goed.

Voor de deelnemers is het net als een give away, maar dan betalend, met een minimale inleg. Twee euro is het minimumbedrag.

Geniaal toch?

Ondertusssen kan je al aan vanalles en nog wat meedoen: een zeefdruk van Henk Rijckaert, hippe boekentasjes, een workshop met Mamasha en Mina Dotter, juwelen, een workshop bloggen bij Tales from the crib… Persoonlijk ben ik héél benieuwd wat er nog allemaal gaat komen de komende dagen! Een overzicht van alle tombola’s vind je op deze facebookpagina.

Oh ja, het broekske van de give-away hier op de blog gaat naar… GrietDM. Ik mail je!

Update: Wow, blijkbaar hadden onze acties vanmorgen al 1150 euro opgehaald! Strafkes! Op een dag tijd! En we zijn nog maar begonnen!

Volgen! Delen!

4 gedachten over “Geniaal voor het goede doel (plus uitslag eerste give away)”

  1. Ik vind het ook geniaal! Al verschillende lotjes gekocht. Nu alleen terug uitdokteren welke bevestigingsmailtjes ik naar wie moet doorsturen. Beetje lastig. Of ben ik gewoon te blond? :)

  2. missfolies: verschillende lotjes kopen voor verschillende bedragen, veel gemakkelijker om dan te weten welke bevestigingsmail naar welk emailadres moet doorgestuurd worden.

  3. Fijne actie!

    Ik doe mijn best om zo veel mogelijk onder vrienden en familieleden te verspreiden (maar het gaat natuurlijk nooit snel genoeg). En ondertussen zijn wij (manlief en ikzelf) hard aan het denken over of er ‘iets’ is wat wij goed kunnen (behalve IT-gerelateerde probleempjes oplossen of bijles statsitiek geven – we vinden dat allemaal niet flashy genoeg om aan de buitenwereld te verkopen). Lotjes hebben we ook al gekocht (en het leuke is dat het eigenlijk ook niets uitmaakt voor de meeste mensen of ze nu iets winnen of niet – dat is allemaal maar bijzaak)!

    Veel succes, dames! (btw: wereld is klein – I. is een buurtgenote en collega-mama van op school, D. ken ik van lang geleden tijdens studentenperiode en jouw blog volg ik al een paar jaren – zo nu en dan)

Reacties zijn gesloten.