Verhaaltjestijd

Iedere avond lees ik een verhaaltje voor. Enfin, ja, bijna iedere avond. Tenzij het door omstandigheden eigenlijk al veel te laat is, dan niet. Maar anders altijd. Er zijn veel voordelen aan verhaaltjes lezen, maar ik doe het vooral omdat ik het zo gezellig vind en omdat ik zotte monsters daarmee kan omtoveren tot slaaphongerige kindjes.

Leesclub

We hebben veel boekjes, dus naar de bib gaan we eigenlijk niet. Hoewel ik dat eigenlijk wel eens wil doen omwille van de gebeurtenis. En we hebben zowat om de hoek een kinderbib (en spelotheek), dus het is eigenlijk geen excuus. Maar bon, we hebben veel boekjes omdat we ze zelf graag kopen en onze vrienden en familie ook. We hebben vanalles: van K3- en Plopverhaaltjes over Jip en Janneke over ja, al de rest hé.

Boekjes krijgen van vrienden is leuk. Soms zitten daar pareltjes tussen. Ik neem er een paar uit, maar we hebben nog veel leuke. Het boek van mannetje koek bv. Janne kan dat al een jaar “lezen”, zegt ze. Ze kent het gewoon rats van buiten, ja. Gekregen van deze blogster.

1001004006859944

Of het boek van Kayo en haar kleine zusje. Versleten van te veel te lezen. Heeft Janne gekregen van haar Nana toen ze grote zus werd.

4392_1

Maar mijn ab-so-lu-te favoriet op dit moment is wel “Het Land van de grote woordfabriek”.

Woordfabriek

Mooie tekeningen, mooi verhaaltje. Ik krijg er iedere keer weer kippenvel van. Gekregen van Polly en haar man.

Laat dit een tip zijn voor de komende cadeautjestijd. En vertel me ondertussen eens wat uw favoriete voorleesverhaaltjes zijn.

Wie kent dit verhaaltje?

Volgen! Delen!

14 gedachten over “Verhaaltjestijd”

 1. wat grappig! ik heb hetzelfde lievelingsverhaal als jij! ZOT en WILD ben ik van het land van de grote woordenfabriek!

 2. Als je van ‘Het land van de grote woordfabriek’ houdt, dan mag deze zeker ook op je lijstje; ‘De fantastische vliegende boeken van Marius Mindermeer’ Is eigenlijk een kortfilm waar een boek van is gemaakt. Boeken zijn blijvers… Prachtig verhaal!!

 3. Sinds kort halen wij bedtijdverhaaltjes ook uit de Bib, ‘k zal jouw tips zeker allemaal es uitproberen!

  Favoriet bij ons is “de mol die wil weten wie er op zijn hoofd gepoept heeft”. Veel heeft het niet om het lijf, maar ’t blijft aandoenlijk en grappig.

  Verder verschillende boeken uit de reeks van Anna (… krijgt een broertje, … gooit haar tuutjes weg). Blijven favoriet, ondanks de reeds gepasseerde mijlpalen. :)

 4. Nog eentje; ‘Meneer René’ van Leo Timmers.
  Leuke tekeningen, schoon verhaal. Kunnen ze hier ondertussen ook al rats vanbuiten. :)

 5. onze mannen zijn zot van “kleine aap’s grote plascircus”, ik zeg maar …tis een fase… :-)

 6. Alle boeken van Lotje (Lieve Baeten)en van Rikki (Guido Van Genechten) waren hier zeer geliefd. Later waren het de boeken van Vos en Haas, en dan was het om beurten: een blad lezen, een blad luisteren. Pluk van de Petteflet en Pluk redt de dieren zijn ook dikwijls door onze handen gegaan, en nu duiken de jongens zelf in bed met een boek. Afhankelijk van de leeftijd is dat Geronimo Stilton, Wiet Waterlanders, Harry Potter, Eragon, en nu Game of Thrones. Als de liefde voor een boek met de paplepel ingegeven wordt, houdt ze stand!

 7. Hier zitten de dames zot van de boeken van het Muizenhuis.
  En ik heb boeken van toen ik zelf nog een kind was, met tekeningen van Jaqueline, die vinden ze ook geweldig (en ik ook)

 8. Wat ik zelf ook een heel leuk boekje vond van onze oudste was “Wangari en het geheim van de regen”, over een Afrikaans meisje dat tijdens een grote droogte op zoek gaat naar regen. Knappe tekeningen en mooi verhaal.
  Spijtig genoeg lijkt het boek niet meer verkocht te worden.

Reacties zijn gesloten.