De poppenhuis make-over

Ik heb een poppenhuis mee gekregen van mijn mama. Aangezien mijn kinderen uren lang kunnen spelen met het Playmobil-prinsessenkasteel leek een poppenhuis me een leuke aanvulling. Nog leuker is dat het een echt familiestuk is: mijn pépé (die helaas al gestorven is toen ik een jaar of vijf was), was een schrijnwerker, en die heeft dat gemaakt. In tweevoud, dus mijn nichtje heeft er ook één staan, wellicht net hetzelfde.

Poppenhuis

Na jaren onder een doek op de zolder is het wel toe aan wat opfrissing. Het papiertje is leuk, maar het hangt niet overal en in sommige kamers is het in slechte staat.

Het lijkt me dus wel leuk om een aantal kamertjes te herbehangen, met de papiertjes die op hun kamer hangen. En misschien schilder ik ook wel wat plafondjes, om het geheel klaarder te maken.

Omdat het nogal donker is, denk ik erover om er aan de achterkanten gaatjes in te boren, om daar met een kerstlingertje licht in te brengen. Maar in de slaapkamers zouden opplakbare ledjes misschien beter zijn, dan kunnen ze die afzonderlijk uit doen. Iemand een idee waar ik leuke kleine ledjes op batterijen kan kopen?

De meubeltjes ga ik grotendeels houden. Serieus, ge moet zien, dat bed!

Untitled

en de eetkamer

Untitled

Untitled

De badkamer!
Untitled

Ik denk van boven de living/woonruimte te maken in het grootste deel. De keuken in het lagere deel ervan. Daarnaast zit de badkamer, die laat ik zitten. In het middenste deel onderaan zou dan nog een multifunctionele speelruimte kunnen komen. De kleinste kamer onderaan links de kamer van de mama en de papa. En de andere kamer rechts de kinderkamer.

De meeste meubeltjes worden dus gerecupereerd. Maar een keuken zit er eigenlijk niet in. Ik overweeg gewoon een Playmobil keuken te kopen om er in te zetten. Hetzelfde voor de kinderkamer. Dju, alle sint-dingen waren net besteld :-)

Untitled

Het dak is eigenlijk gewoon plaat. Daar zou ik nog graag een leuke oplossing voor hebben. Net als toffe vloerkes, want dat groen dat er nu in hangt is eigenlijk echt mottig. Ik zal nog eens hier ook moeten goed rondkijken, geloof ik… Maar jullie hebben waarschijnlijk ook wel nog tips?

En wat denk je, zou dat geloofwaardig overkomen als we zeggen dat de Sint dat gebracht heeft? En dat de Sint wel ongelooflijk goed is, dat hij dat zo inricht met behangpapiertjes die hier ook hangen? Ondertussen resideert het ding in mijn creakot en gaat de deur op slot!

Volgen! Delen!

9 gedachten over “De poppenhuis make-over”

  1. Allee, nee jong, ge moet de Sint dat toch niet laten brengen! Geef hen dat als Nieuwjaarscadeau! Ze moeten toch weten dat dat jouw poppenhuis van vroeger is, vind ik, dat geeft het zoveel meer waarde. Fien is gek van Timmeke, mijn pop die ik gekregen heb toen ik een jaar of vier was, en behalve dat ik dat zelf fantastisch vind, dat zij speelt met de pop waar ik ook mee speelde toen ik ongeveer even oud was, vind ze het zelf ook leuk om aan iedereen te vertellen dat dat vroeger mijn pop was…

  2. Oh ja, maar dat vertel ik later dan wel, als ze weten dat de Sint niet meer bestaat. Ze hebben hier nogal wat speelgoed van ons van vroeger, dus dat steekt niet zo nauw :-)

  3. Super mooi dat huis, maar wie gaat daar eigenlijk mee spelen ? Jij of je kinderen…ons Ilse kan ook zo slecht afscheid nemen van haar speelgoed. Ik heb hier op de zolder nog een volledig barbiehuis en poppen en kleedjes maar mag ze niet aan Mira geven want volgens Ilse zijn die van haar !

  4. Voor dat dak: zou je bij de gezusters Priem geen behangpapierke vinden dat dakpannen heeft? Of een groendak van maken?
    Ik zou de muren schilderen ipv behangen. Dat gaat veel gemakkelijker zijn.
    Schoon huis. Echt wel.

  5. Oh man, zo tof. Daar zou ik me ook graag een paar uur mee bezighouden. En wat de tips betreft, heb de indruk dat je een strak plan hebt. :-)

Reacties zijn gesloten.