Midwinternachtsloop Gent 2014

 • Midwinternachtloop na een weekendje schilderen bij de buren/goede vrienden die binnenkort verhuizen. Goed plan, ahum.
 • * Het is niet dat ik weinig getraind heb de laatste tijd, maar trainen op snelheid doe ik voorlopig nog niet wegens dat de lies dan weer wat pijn deed. Na Nieuwjaar nog eens proberen.
 • Mensen die meedoen aan stadslopen/grote evenementen om snelle tijden te lopen, wel, die dwalen. Loop dat nu eens gewoon mee voor de gezelligheid en voor de sfeer. En om de stad op een andere manier te zien. Tien jaar geleden kon dat misschien nog (ik kan dat zeggen ja, ik doe er al zolang mee) maar nu doet er overal zoveel volk mee dat het sowieso altijd wel drummen is. Het is in die jaren wel verbeterd omdat tegenwoordig uw tijd maar begint te lopen eens je over de streep bent. Drummen bij vertrek heeft dan ook geen enkele zin.
 • Het was bij momenten een smal parcours en van mij mocht het zandlopertje bij de start nog smaller zijn maar ja, dan hadden ze misschien in waves moeten werken. Iets om over na te denken voor de volgende keer.
 • Dat Elz dat prima gedaan heeft op haar eerste 5 km. Dit jaar begonnen met lopen en ik was haar grote inspiratiebron, zegt ze. Leuk dat ik haar dan kon opwachten aan de aankomst. Proficiat, Elz! (al blijft ge een lui wijf :-) )
 • Het was een leuk parcours, eens weg van de gewone paden. Ja, soms wel smallere stukken dus, maar dan komt een mens ook al eens op de mooiere plekken zoals bijvoorbeeld het Astridpark.
 • Ja, er waren kasseien ja. Gent = kasseien. Als ge als loper niet graag op kasseien loopt, blijf dan weg uit Gent. What’s next: coureurs die klagen over kasseien in Parijs-Roubaix? Oké ja, ik ben gewoon om te trainen op kasseien, dus ik heb daar weinig problemen mee.
 • Wel vaak aan deze gedacht. Driekwart van het parcours passeer ik dagelijks of wekelijks.
 • Dat mijn haas te snel was en ik te traag. Dju toch, die goeie vorm van het voorjaar is nog verre van terug. Daarvoor zal ik toch wat gerichter moeten trainen weer. Lees: versnellingen lopen.
 • Dat ik vreed afgezien heb, vooral de eerste ronde. De tweede ronde minder, want dan wist ik goed wat er kwam en kon ik echt aftellen. En de opstoppingen waren goed om een beetje op adem te komen.
 • De statistiekjes: 9,6 km (dju toch, weer geen 10 km, blijkbaar toch moeilijk op te meten) in 1:01:36. In goeie tijden kan ik dat onder het uur, nu heb ik vreed afgezien voor deze tijd. Maar toch best tevreden over tijd, ik weet dat onder het uur duiken weer mogelijk is. Gemiddelde hartslag: 181! En 745 calorieën verbruikt.
 • Dat de man weer mocht presenteren. En dat ik na de eerste ronde van 5 km, toen ik eigenlijk al 4 km stikkapot zat, hoorde van hem “en we verwachten nu ook dadelijk de eerste lopers, die ieder moment kunnen aankomen.” Niet echt de mentale opkikker die ik nodig had. Hij maakte dat gelukkig goed door toen ik aankwam eens mijn naam te vermelden. Ha!
 • Dat we bijna een serie’je kunnen vormen.
 • Nu op zoek naar een volgend doel!
 • Volgen! Delen!

  Eén gedachte over “Midwinternachtsloop Gent 2014”

  1. héhé, goed gedaan ! Proficiat ! Ik heb nog nooit een hartslag van 181 gehad, laat staan gemiddeld. Dat zegt zeker niets over mijn conditie, maar misschien meer over ‘we gaan ons hier niet teveel inspannen’. Jouw postje is een goede schop onder de kont, want ge zijt precies nog goed alive and kicking (mijn excuus : ‘boven de 160 gaat ge dood, haha !) … (jaja, het voélt natuurlijk een beetje als doodgaan…. wat moet dat niet zijn bij 181, ge zijt een held !)

  Reacties zijn gesloten.