Nog geen vakantie, gelukkig wel leuke weekends.

We gingen op bezoek naar het nichtje die in Gent is komen wonen en genoten onderweg van het mooie zicht vanop de brug over de Nieuwevaart. Enkel te bezichtigen met de fiets of te voet!

Vaart

Op zaterdagmorgen wou ik de kindjes afhalen in Eeklo bij mijn mama. Die hadden er een topweek opzitten van overal logeren: bij de schoonmama, bij Ine en bij mijn mama. Bedankt allemaal trouwens. Ik ging met de fiets naar Eeklo rijden en dan terug met de trein. Sportactiviteiten aan het nuttige koppelen, noem ik dat. Dolblij dat ik het systeem met de fietsknooppunten snel door had. Gelijk een echte een papierke met de nummers op mijn fietsbuis geplakt. Wat een gemak zeg eigenlijk. Een fietsgps heb ik dus niet meteen nodig. En wat een wondermooie fietspaden bestaan er toch in Vlaanderen. Maar goed, af en toe is er een putteke in de weg, dat ik niet gezien had omdat ik naar het bordje van de knooppunten aan het kijken was. .

Put aan knooppunt 34. Doeme toch! #knooppunt #bike #bikelife

Les geleerd: ge moet altijd een reservebandje bij hebben. Gelukkig was er mijn nichtje en haar man, die niet zo ver woonden en kennis en gerief hadden om mijn fietske te herstellen. Helden! En zo heb ik geleerd hoe ik een band zou moeten vervangen als het er nog eens zou van komen.

’s Avonds vrienden op bezoek. En één van de redenen waarom ik nooit volledig vegetariër zal worden: mosselkes. Lekker jom.

Topcombo!

Zondagmorgen dan lopen (kleine 13 km) en erna een big jump. De man was van reporter, de Merelbeekse vriendjes kwamen ook en mochten een woordje zeggen op de radio. En er werd gezwommen, natuurlijk.

The Big Jump #gent

Om dan ’s avonds nog op het onverwachte vriendjes op bezoek te krijgen die maar heel efkes gingen blijven… Maar het draaide anders uit. Heerlijk toch, onverwachte bezoekjes?

Volgen! Delen!

Eén gedachte over “Nog geen vakantie, gelukkig wel leuke weekends.”

  1. Haha, ik schrijf je hier vanuit de Hema van Gent (met de WIFI van Mediamarkt) Over de fietsbanden nu : misschien een goed idee om eens na te denken over je banden. De ene zijn veel gevoeliger om lek te rijden dan de andere. Ik heb redelijk stevige banden op mijn koersfiets, niet dat dat opvalt, alleen een kenner en een echte wielertoerist gaat zeggen dat ze meer weerstand bieden waardoor de snelheid daalt. Tja, liever meer weerstand tegen het lekrijden. Het is maar wat je wil. Verder bestaan er tegenwoordig tubes die niet rond zijn maar als een worstje in je band leggen, daardoor moet ge uw wiel niet uithalen, al kan dat nooit een groot probleem zijn met een koersfiets, die wielen gaan er makkelijk in en uit. Ik ben wel geen held voor mijn achterwiel. En tenslotte (maar gij hebt een handig man in huis) : ik heb een fietsassistanceverzekering. Die dekt al mijn fietsen, ook in Nederland en ze beloven dat ze in een half uurtje bij mij zijn als ik pech heb. Ik weet, dat is nogal drastisch, maar ik fiets bijna altijd alleen en een kettingbreuk over overgetrokken remmen, ik zie het mij nog niet te repareren.

Reacties zijn gesloten.