Vakantie is…

… Fulltime werken terwijl je in het jaar maar 80% werkt. In het jaar is het nuttig dat ik de kinderen op woensdagmiddag naar allerlei activiteiten kan brengen, maar in de vakanties valt dat weg, doen ze kampen, gaan logeren, … Dus fulltime werken om vakantiedagen te sparen…

… Een ander ochtendritme. Later opstaan, geen kinderen klaarmaken en prepareren om naar school te gaan en toch op tijd op het werk te zijn. Leuk, maar ook een beetje raar.

… Uw kroost bijna niet zien. Zoals eerder gezegd is Janne op kamp voor 12 dagen. Zondag was het bezoekdag en ondanks alle horrorverhalen (“allemaal huilende kinderen”,”wie doet dat nu nog, zo’n bezoekdag?”, “bij ons al lang afgeschaft”, en zo meer…) was het bij ons een fijne dag. Janne doet dat daar heel goed. Ze werd uitgeroepen tot “beste tandem” met haar vriendinnetje Elisa, omdat ze zo goed voor elkaar zorgen. Schattig. We zagen de kinderen amper, die dag, de hele dag op pad en in de tent aan het spelen. Op het einde was het effe lastiger, maar niks dramatisch… Komt wel goed. Maar deze mama telt de dagen af tot vrijdag, tot haar kroost weer herenigd is.

Blij weerzien #fosdereiger #tellin

… Ook Sientje heb ik heel weinig gezien. ’s Morgens ben ik al weg voor ze wakker is. De helft van de tijd gaat ze ergens gaan logeren. Ze vindt dat super, en ik ook wel, omdat ik weet dat ze fantastische tijden beleeft. Peter had vorige week vakantie in de Gentse Feesten en ze hebben samen vanalles gedaan. Heerlijk vond ze het. Tof dat die twee ook eens wat tijd apart doorgebracht hebben, ze hebben er allebei veel aan gehad alleszins! Maar het mamahart ziet af momenteel.

Cutie in the air

… Ook wel genoten van de Gentse Feesten, ook al heb ik geen dag vakantie genomen. Altijd plezant om ’s morgens om half zeven eens tussen de zatte mensen te laveren op weg naar het werk. Heerlijk om van hot naar her te tsjollen en overal bekend volk tegen te komen. Zelf een heerlijke avond gehad met mijn mama op de Feesten. O Gent en uw Feesten, ik hou zoveel van u! Al is het ook wel weer goed dat ze gedaan zijn, dat de stad weer een beetje meer van ons is.

Aperitief in de kerk... #gf2015 #gent

… Een leenkonijn in huis krijgen omdat de eigenaars op vakantie zijn. Er gelukkig in slagen om het beestje ook levend te houden. Tof beest wel hoor, maar toch denk ik dat er ten huize Decroubele niet snel huisdieren zullen komen.

Selfie met keun šŸ° #konijn

… Aftellen naar de eigen vakantie, want dat moet nog komen. We hebben gelukkig nog mooie vooruitzichten! En dan ga ik mijn kindjes 14 dagen knuffelen :-)

Volgen! Delen!

6 gedachten over “Vakantie is…”

 1. Ah, dat lijkt me echt niet leuk om te moeten werken als je kinderen twee maanden thuis zijn. Ik ben van thuis gewend (mama was zelf leerkracht) dat mijn mama altijd thuis was tijdens vakanties en ergens heb ik het irrationele idee dat ik dus ook vakantie ga hebben met mijn kinderen (eens ik er heb), maar dan ga ik toch een andere job moeten zoeken :p
  Dus leuk om lezen dat jij het zo ervaart :-)
  On another note: mijn lijf is toch ook content dat de Feesten gedaan zijnā€¦werken Ć©n toch alle dagen wat Feesten willen meepikken is precies niet zo gezond ;-)

 2. Courage met aftellen tot vrijdag… Bij ons is het voorlopig maar Ć©Ć©n week en ik vind dat al lastig!

 3. @Sandrien: ’t is niet enkel Janne hoor. Ook Sien. Normaal zie ik die ’s morgens, ’s avonds, iedere woensdag, het weekend. Maar nu dus vĆ©Ć©l minder.

 4. Hoi Lien,

  Ik haal even een oude post van je naar boven, nl die van de golfjes voor Sam. Ik heb met hulp van jouw patroon een dekentje voor mijn toekomstig metekindje gemaakt, maar gezien ik verder een absolute beginner ben met de haakpen, vroeg ik me af met welke steek je die rand rond het deken gemaakt hebt?
  Alvast bedankt om het mooie patroon te delen.

 5. Hoi ik ben marlie Vestjens, in het verleden heb ik al vaker u mutsje aangehouden om voor kinderen een leuke muts te haken, altijd erg leuk geworden en paste goed,nu ben ik voor een kindje 3 mnd ongeveer de uilen muts aan t maken maar begrijp niet wat u ne de 7vende toer doet, er staat rij 7 iedere 12desteek vermeerderen, omdat het anders te groot wordt, maar wat hebt u dan bij rij acht en negen en zo gedaan? Grs marlie mijn adres Is
  m-vestjens@home.nl

Reacties zijn gesloten.