Running zomer 2015

Naar goede gewoonte lag de blog in de vakantie een beetje op zijn gat. Tijd om het stof er terug af te blazen! Te beginnen met mijn sportoverzicht.

Begin juli keek ik nog terug op de eerste sporthelft van dit jaar. En met de vraag vooral of we het in de zomer gingen kunnen volhouden, dat lopen. Want dat dat de voorgaande jaren toch wel veel minder was. Afgelopen jaren (2012-2013-2014) werd er in juli gemiddeld 12 kilometer, in augustus gemiddeld 0 (!) kilometer gelopen. Mijn plan was dus bescheiden, de zomer lopend doorkomen, zodat ik niet iedere keer terug moet opbouwen, moet starten van nul of daar ergens.

Ik ben daar wel in geslaagd. In juli liep ik 104 km. Vooral te wijten aan de langere middagpauzes die ik spendeerde in het Warandepark, ofte de plek waar ik ooit begon met lopen. Zalig was het daar.Gemiddelde voor juli in één klap opgetrokken van 12 naar 35 km.

Photo

Voor augustus zeker ook niet slecht. Ik liep in het Warandepark. Ik liep in Dranouter, ik liep in Parijs. In Zuid-frankrijk liep ik geen meter, maar terug in Gent liep ik al snel mijn 750ste kilometer van dit jaar. Dat was tegelijkertijd ook mijn jaardoelstelling. We hebben de jaardoelstelling nu aangepast naar 1000.

11899974_10153651030959923_9064228646515070847_n

In augustus dan ook afgeklopt op 75,2 km. Is eigenlijk mijn minste maand dit jaar, samen met januari en februari. Maar slecht zou ik het nu niet noemen. Gemiddelde voor augustus opgetrokken van 0 naar 19 km :-)

Knipsel

Zit ik voor dit jaar dus al op 763 km. Mijn meeste ooit (tenzij ik in beginjaren meer liep, maar ik denk het niet). En we hebben nog vier maanden van het jaar te gaan.

Nog geen wedstrijden gepland voor dit najaar. Tips welkom! Nog een leuke halve marathon zou wel passen. Brussel? Ik wil eens een andere. Ik twijfel over Ploegsteert? Is daar genoeg volk? Andere? Liefst tweede helft oktober of november. Urban Trail Namen? Ik wil eens wat nieuwe dingen doen.

Hobbymix #running #sewing

Volgen! Delen!

6 gedachten over “Running zomer 2015”

 1. welkom terug in blogland.
  ik ben deze zomer tot de conclusie gekomen dat ik veel liever in de herfst, winter en lente loop. Tijd om er terug eens in te vliegen dus

 2. Kuurne, Rapper dan een Ezel, op vrijdagavond 2/10 is een leuke : veel sfeer en veel lopers (1000). Je loopt ’s avonds 5 rondjes tussen de kermiskramen en dit geeft toch een aparte sfeer.
  Brussel op zondag 4/10 is ook een mooie om Brussel eens van een andere groene zijde te bekijken, wel niet vlak!
  Ploegsteert op 11/11 liep ik ook al meerdere malen, ook veel lopers (3500) en staat in het teken van de oorlog.
  Veel loopplezier alvast!

 3. En je kan ook van Deinze naar Bellem lopen op 11 november.
  Lopen langs het kanaal, een mooie organisatie van JC Aalter.
  En ook een leuke is de ’t is voor niks-halve marathon in Geldrop. Een gratis wedstrijd in Nederland :-).
  Een prachtige natuurloop, waar je de keuze hebt tussen verschillende afstanden. Prachtig parcours!

 4. Ha, Philippe heeft ook de weg naar hier gevonden ;)
  Deinze-Bellem is idd een leuke Lien, kleinschalige organisatie, in een rechte lijn van Deinze naar Bellem, met een beetje geluk hebben we wind in de rug, of pech en wind tegen, maar dan heb je een goede krachttraining in de benen ;-)
  En tot nog eens in het Warandepark, na mijn marathon kan ik weer wat improviseren op dinsdag (woensdag) of donderdag ;-)

 5. Klassieker op ons lijstje is de Kathe Kollwitz Vredesloop in Ieper. 10 mijl en dit jaar op 24 oktober! Zeer kleinschalig, maar erg mooi parcours. Omdat je een aantal keer over de Ieperboog loopt ook een beetje lastig…

Reacties zijn gesloten.