To marathon or not to marathon

Dat is hier the question, tegenwoordig.

Persoonlijk heb ik het gevoel dat ik er klaar voor ben. Ik loop lang genoeg, elf jaar of zo, dus wel al enige ervaring met lopen. Ik heb vier keer de 20 km van Brussel gelopen. Ik loop binnenkort mijn eerste officiële halve marathon (ha ja, 20 km is géén halve marathon hé)(ok ja, het verschil is wel niet zo groot). Ik heb er al een paar gelopen in de voorbereiding nu en het mag gezegd worden: dat gaat vlotjes. OK ja, mijn benen zijn dan wel serieus vermoeid. Dus dan vraag ik me af hoe dat moet voelen na nog eens die afstand. En dan twijfel ik weer, of ik dat eigenlijk echt wel moet doen.

Momenteel maal ik kilometers als nooit tevoren: 1139 dit jaar. Vorige maand 182, nu al 194 km en de maand is nog niet om. We gaan voor de 200 deze maand. Dus dat zit snor.

Ik volg zelfs eens een loopschema deze keer, eentje van Endomondo. Al vaak geprobeerd, maar nog nooit volgehouden eigenlijk. Maar nu lukt het redelijk, al verzet ik wel vaak eens een training of wissel die om of zo. Beetje aanpassen aan de rest van mijn leven, hé.

Running! 💕180 km in september, nieuw recordje 😊💪👟

Een marathon is een mythische afstand. Ik heb af en toe een nieuwe uitdaging nodig. Ik wil er dus ooit ééntje lopen in mijn leven.

Eigenlijk wil ik dus een marathon doen voor mijn 40ste verjaardag (februari 2017 pas), dus dan is 2016 wel een goed jaar. Of het zou moeten zijn dat ik wacht tot mijn 40ste verjaardag, de dag zelf, in Tokyo. Maar daar moeten de nodige budgetten voor bij elkaar geharkt worden. We gaan het dus een beetje eerder en een beetje dichter bij huis zoeken.

Mijn hart zegt Parijs, wegens dat ik dat zo’n mooie stad vind. Maar evengoed Rotterdam, wegens blijkbaar ook een leuke om te doen voor de eerste keer en een stuk vlakker dan Parijs. Parijs is op 3 april, Rotterdam op 10 april. Parijs zou kunnen de laatste keer zijn zonder loting, zo wordt er gezegd. Ha, maar het is al uitverkocht zie ik, dus eigenlijk is de keuze dan al gemaakt. Al zijn er natuurlijk altijd wel geblesseerden van wie je een nummer zou kunnen overnemen. Maar wellicht Rotterdam dus?

OK beentjes. Gedaan met regenen, zullen we ons eens wagen aan een intervaltraining? #running #runstagram #run #interval

Maar ik wil gelijk nog wachten met beslissen tot na de halve marathon in Ploegsteert (11/11).

En dan moet ik nog een beetje twijfelen over of en waar ik nog eens een lactaattest/sporttest doe en welk schema ik zou gebruiken. En hoe ik al die trainingen extra ga ingepland krijgen.

En met welke schoenen, want mijn schoenen die ik begin april kocht, daar zit al een gat in aan de bovenkant, mijn kleine teen zit er door en dat op amper 632 km op de teller. De zolen zijn nog niet versleten. Ze worden nog hersteld, maar heel veel kilometers moet ik er toch niet meer mee doen. Vorige paar zelfde schoenen op exact hetzelfde plekje versleten. Rare tenen, ikke.

2015-10-29_09-53-36

Dus ben ik aan het uitkijken naar nieuwe. En nog altijd een beetje aan het twijfelen tussen deze schoentjes. Zelfde model, maar andere kleurkes. Zeg het eens.

Twijfel. Over loopschoenen en marathon. Help mij kiezen! Link in bio. #running #marathon #nikeodyssey

Het is allemaal niet gemakkelijk jong. En dan moet ik nog die marathon nog lopen :-)

Photo

Volgen! Delen!

10 gedachten over “To marathon or not to marathon”

 1. Ik heb mij laten wijsmaken dat ge 2/3 van de wedstrijdafstand al eens moet gelopen hebben. Ik kan er niet van meespreken, want ik loop geen wedstrijden, en de langste afstand die ik al heb gelopen is 38 km. Maar dat is al een tijdje geleden ondertussen. Ik supporter wel keihard voor u ;-)

 2. Doen !! Ik heb zowel Parijs als Rotterdam gelopen en allebei zijn even leuk. Rotterdam is wel veel vlakker dan Parijs maar na 42km voel je dat niet echt.
  Je moet zeker die volledige afstand niet in de benen hebben, mijn langste duurloop in voorbereiding naar een marathon is 35km – die resterende 7km loop je dan wel op adrenaline.
  Veel succes met de voorbereiding en misschien tot in Rotterdam !!

 3. ik zou voor Parijs gaan, zonder twijfel. Parijs is de max en het parcours valt wel mee op gebied van hellingen. Binnenkort kan je normaalgezien terug inschrijven, dan komen er terug nummers vrij.

 4. Ola ola, ik daag je anders uit om in 2017 ons elk te trakteren op een super verjaardagscadeau? Jij een marathon voor je 40ste verjaardag, ik eentje voor mijn 35ste verjaardag. ;-)
  Normaal klok ik volgend jaar af op mijn eerste halve marathon, in juni: De Nacht van West Vlaanderen. (als de planning blijft lopen zoals nu)
  Wat denk je?
  En als je niet kan wachten: dan kun mijn compagnon zijn op mijn 35ste verjaardagscadeau. :D

 5. Langste training die ik voor de marathon gedaan heb is een 30K, ook 2 keer een 20K gedaan.

  Geweldig veel vooruitgang gemaakt met intervaltrainingen te doen. Ga je spectaculair mee vooruit…

 6. Doen! ik heb daar vooraf ook enorm over getwijfeld, op het moment zelf mega afgezien maar die voldoening: onbeschrijflijk! Die marathon geeft me nu, nu het iets moeilijker gaat met de gezondheid, nog dagelijks kracht: ‘ik heb 42 km aan een stuk gelopen, dit zal ook wel gaan… ‘ Tip: ga voor een “grote” marathon, de sfeer is enorm en er zijn altijd nog mensen rond je.

 7. Doen! 2/3 heb ik eens gelopen, zonder extreme training zelfs en dat ging goed. Als je nu vlot een halve loopt en wat extra trainingen inplant gaat dat volgens mij wel lukken … zeker gezien het feit dat je nog wat tijd hebt om te trainen.
  Succes in elk geval!

 8. Ha! Leen! Ik zei vorig jaar al net hetzelfde! Maar toen spraken we over ‘het jaar waarin we 35/40 werden’! Nu heeft miss ineens besloten dat dat voor haar 40e moet. En in het voorjaar lukt het me vrees ik niet. Ik wil gerust proberen mikken naar Eindhoven of Amsterdam, of Rotterdam volgend jaar (al lopen ze die dit jaar met de club en heb ik het ondanks dat ik me niet inschreef toch nog niet helemaal uit mijn hoofd gezet eerlijk gezegd). En Lien, gij gaat dat kunnen! Zo goed bezig. Dat lukt u. Die trainingen inplannen, op uw manier, gaat dat lukken. Ik faal nu al om het rond te krijgen en ik richt me nog niet op een hele. En schoenen? Tegen dan een nieuw paar want dan hebt ge alweer teveel km’s gelopen met deze nieuwe! :D Good luck!!!

 9. Kijk ook eens even naar Nice – Cannes
  Misschien niet zo dichtbij maar wel een fameuze opsteker om in een aangenaam zonnetje te lopen terwijl het hier al novembert.
  En een goede organisatie!
  Terwijl ik dit schrijf realiseer ik mij dat het er vorig jaar regende en het hier nu prachtig weer is !

Reacties zijn gesloten.