Rotterdam 1.0

En toen kwam alles in een stroomversnelling terecht. Ik ken bijzonder veel mensen die gaan meedoen aan Rotterdam, dus dat leek me wel tof om daar dan samen naar toe te leven. Onder andere de man van Sofinesse gaat die meelopen. Een andere mama van school. Een chatvriendin. En de helft van de Keep On Running-Facebookgroep zowat.

En dus schreef ik zaterdagavond maar meteen in om nog in de eerste inschrijvingsronde te zitten.
Zotjes. Ik ga dus een marathon lopen. Op 10 april 2016. Allez ja, als er onderweg niets fout gaat hé.

12187655_1527624350862455_8558808636672191993_n

Nu nog op zoek gaan naar een goed schema. My Asics of Endomondo? Of toch maar een schema op maat? UZ, Energy Lab, Smart-Sport? Het revolutionaire 14km-schema?
Eerst Ploegsteert halve marathon, dan een week of zes trainen op wat snelheid op de tien km en dan vanaf 1 januari starten met een schema, dat was mijn plan.

Omdat ik jullie niet overdreven wil lastig vallen met al die lopersmaterie heb ik maar een facebookpagina gemaakt. Die kan je volgen. Of ook gewoon niet volgen. Daar ga ik de vorderingen meedelen maar even goed op zoek gaan naar lopersmaatjes voor vooral de lange looptrainingen. Als ik hier en daar wat kilometers gezelschap heb is dat wel leuker, moet daarom niet de volledige afstand zijn.

Ooh ja, de schoenen werden ook gekozen. Het werden de zwarte, wegens dat ik al lang es zwarte loopschoenen wou, dat overal op past en ik dat gelijk beter vind voor de winter. En dat groen was maar een raar kleur. Gelijk ik bezig ben koop ik dan in de lente wel een fris lentekleurtje :-)

Het werden de zwartjes. Maar wel met flashy sokken. Nu nog een beetje inlopen voor #ploegsteert. #nikeodyssey #run #running

Ondertussen al weer 37 km ingelopen. Zitten als sloefkes.

En Parijs loop ik wel een andere keer.

Volgen! Delen!

6 gedachten over “Rotterdam 1.0”

  1. Zwarte sportschoenen, daar ben ik ook naar op zoek.
    Ik ga binnenkort nog eens naar de loopwinkel met als specifieke vraag om zwarte simpele sportschoenen die geschikt voor mij zijn.

  2. Wa, ik ben toch een man :| ?

    Ebde da boek over dat 14 km schema, da kan toch nie marcheren? Ik was net van plan om dit jaar bijna een ganse marathon te lopen als voorbereiding eigenlijk.

  3. Alvast veel sterkte met de training. Ik heb de marathon van Antwerpen gelopen na een schema van My Asics, drie trainingen per week, en dat was naar mijn aanvoelen later net iets te weinig km. Ik denk als je begin april een marathon met succes wil lopen, dat je best nu al een schema opvraagt en je agenda aanpast aan dat schema, reken op 1800 km training. De marathon uitlopen is eigenlijk de bekroning van een lange en vermoeiende trainingsperiode. Veel succes ermee !

Reacties zijn gesloten.