De tafel. De stoelen.

Tafelissues. Ook hier.

Indertijd, toen wij nog niet lang samen woonden en we er nog van overtuigd waren dat wij nooit aan kinderen gingen beginnen, kochten we een tafel. Praktische elementen speelden toen niet mee in onze beslissing. Ja, ge moest er een tafelkleed op leggen om te eten, maar dat vonden wij niet erg, want wij aten toen toch meestal, euh… aan de salontafel.

IMG_20151122_084855

Maar toen kwamen er kinderen en toen moest er eigenlijk altijd een tafelkleed op de tafel liggen. De man is geen fan van motiefkes, dus het werd een effen bruin tafelkleed. Het eerste was mooier, maar dat is gesneuveld in de verhuis en toen werd er rap rap een ander afwasbaar tafelkleed besteld. Dat veel lelijker was, wegens te blinkend. Maar goed, we gingen toch snel een andere tafel kopen, dus ik ging geen nieuw tafelkleed meer kopen.

Not. We zijn drie jaar later en we hebben nog altijd geen nieuwe tafel. Pas op, ik vind de tafel nog altijd mooi, hoor. Alleen spijtig dat ge ze altijd moet verstoppen onder een tafelkleed. Waarom moet dat? Omdat het eronder een tafelblad is in melamine, dat tegen niks kan. Mijn volgende tafelblad wil ik gewoon in hout waar op gesmodderd mag worden.

IMG_20151122_084952 (1)
Maar deze tafel is dus nog in prima staat, zoals jullie zien.

De nieuwe tafel mag een stukje groter zijn, 220 op 100 cm, zodat er nog wat meer volk rond de tafel kan zitten.

En o ja, die stoelen haat ik ook hartsgrondig. Er was een (redelijk) korte periode waarin dat mooi bevonden werd. Maar nu vind ik dat toch al minstens een jaar of 8 niet mooi meer. Enige voordeel: ze zitten wel goed. En ge kunt op uw hoofd staan op die stoelen. Ja, dat is geprobeerd geweest, ja, daar bestaan foto’s van maar neen, ik ga dat hier niet publiceren. Het was trouwens niet ik die op haar hoofd in die stoelen stond.

En de tafel staat gelijk ze staat, ja. Sofie had geopperd om ze anders te zetten. En dan die kast weg te doen. Maar we hebben het geprobeerd (behalve de kast, die hebben we niet weggedaan). We hebben het een week getest. We hebben een hoop luie wijven uitgenodigd om dat te testen. Ja, ze mocht ook komen maar neen, ze was er niet bij. En we hebben het afgekeurd. Want dan zit je gevangen aan de muur. Mijn bezoek heeft gesmeekt om de tafel terug op de gewone manier te zetten, dus wie ben ik om daar tegen in te gaan :-)

IMG_20151123_085544

En nu ben ik het allemaal beu. Ik wil een nieuwe tafel, ik wil nieuwe stoelen.

Dus bij deze:
1. Tafels gezocht. 2,2 meter op 1 meter. Hout. Smodderproof.
2. Stoelen gezocht. We denken aan een mengeling design en vintage stoelen.
3. Tafel te koop. In prima staat wegens altijd een tafelkleed er op.
4. Stoelen te koop: ook nog steeds in prima staat.

En oh ja, ik aanvaard ieder sponsorvoorstel :-)

Volgen! Delen!

5 gedachten over “De tafel. De stoelen.”

 1. Ik kan het volgende aanraden: ga naar een houthandel, en kies een massief verlijmd paneel in houtsoort van je keuze. Dit laat je zagen op maat en behandel je zelf zoals je wenst (lazuur, olie, vernis,…)
  Bij Ikea of een concurrent koop je bijpassende poten.
  resultaat: budgetvriendelijke tafel van massief hout, volledig naar je smaak.
  Ik heb net op die manier een bureautje voor mijn dochter gemaakt, foto kan ik hier niet bijvoegen, maar wel doorsturen moest je dat willen.

 2. Tip voor te mooie tafel die tegen kindertoestanden moet kunnen: er bestaan van die dikke doorschijnende plastieken tafelkleden, die je op maat van je tafelblad kan bestellen. Dus een beschermlaagje er op voor putten en krassen, maar toch zicht op je mooie blad.

 3. Bwah, die doorschijnende tafelkleden vind ik ook maar niks… Bovendien ligt er bij ons nog zo’n extra beschermende laag tussen.

 4. Probeer het eens bij je persoonlijke schrijnwerker: vele mogelijkheden en niet duur en op maat! ;-)

 5. Ik zou zeggen: purewooddesign.be of Hans! En zo stom dat ik de tafel zelf niet ben komen testen, shame on me. En zo chapeau dat die tafel er nog zo goed uitziet! Die van ons is niet meer verkoopbaar denk ik, want ik zag een tafelkleed niet zitten :). Ik ben nu al superbenieuwd naar het resultaat!

Reacties zijn gesloten.