Sientje ging op scoutsweekend

Sedert september gaat Sientje naar de scouts. Het traditionele herfstweekend in oktober werd dit jaar verlegd naar februari, wegens dat ze dan al iets langer in de scouts zitten.

Mijn kinderen zijn van het type “altijd zeuren om te vertrekkken naar de scouts maar achteraf gezien was het altijd héél leuk. Dus staan we er op dat ze blijven gaan.

Dus was er ook het weekend. Niet dat er echt groot verzet tegen was. Ze zei er eigenlijk niet veel over. Maar ze plakte heel erg aan mij toen we haar gingen brengen. Ze was bang, zegt ze, als ze deze foto ziet.

Het Sientje was niet zo overtuigd om op kamp te gaan #fosdereiger

Janne was mee om haar te brengen en die vindt de kampen geweldig, dus zij wou eigenlijk blijven.
Toen we vertrokken zagen we dat er traantjes waren en Brulaap nam haar meteen op de schoot. Volgens mij heeft dat niet lang geduurd.

Ze hadden schitterend weertje (koud maar zonnig, geen regen). Op zaterdag tijdens mijn lange looptour er gepasseerd, maar geen Sientje gezien. Ook niet nodig, wou haar zeker niet uit haar weekend halen.

Doodmoe, vuil maar zot content! #sien90210 #fosdereiger

Zondag vonden we een zeer vermoeid meisje terug, maar vol verhalen over pyamafuiven en kampvuurtjes (waar ze ook naar rook).
Sien vond het super leuk. Ze had een foto mee van ons maar ze had geen tijd gehad om er naar te kijken. Heel haar valies was eigenlijk onaangeroerd gebleven, maar dat hoort zo blijkbaar. Het is soms een drempeltje, maar topervaringen , daar in de scouts!

In de paasvakantie mag ze meteen 5 dagen mee!

Volgen! Delen!

4 gedachten over “Sientje ging op scoutsweekend”

  1. Natuurlijk vinden ze het heel leuk ! Maar vooraf zijn ze wat afwachtend bang. Lente als kleuter zou NOOIT meegaan met grote broer en zus naar de chiro. Nu is ze elf jaar en de eerste om zich in te schrijven !!

  2. Bij ons 2keer mat een klein hartje op weekend mee maar tijdens het grote kamp twee zomers gelden liep het fout en ze zou NOOIT meer meegaan. Ik hou mijn hart vast maar tegelijk heel blij want nu heeft ze gezegd dat ze toch terug mee wil op weekend (want dat is minder lang dan kamp)

  3. Heerlijk, die scoutservaringen! Een plek om te ravotten, jezelf te worden, waarden mee te krijgen en je talenten te laten groeien. Logisch dat je daar af en toe even bang van bent 😏.

Reacties zijn gesloten.