Halve marathon Donkmeerloop

Exact een week geleden, tijd voor een verslagje dus. Halve marathon op de Donkmeerloop.

Een aanval op mijn PR van de halve marathon van vorig jaar in Ploegsteert. Dat stond toen op 1:52:12 maar het parcours was wel 400 meter te kort om een halve marathon te zijn.

Vorig jaar werd er in de zomer beter doorgetraind, maar ik had mijn training wel goed hernomen in september. Maar dat was dus tot dat mijn boek uit kwam. Die week liep ik zelfs niet, denk ik. Maar daarna weer wel. Niet genoeg weliswaar, maar wel aangevuld door veel crosstraining (vooral Hiit, Sixpack en spinning in FIT Gent bedoelen we daarmee. Het is daar kweet nie hoe wijs trouwens.) Zo spierversterkende oefeningen: dat is goed voor uw lijf in het algemeen en dat ondersteunt ook uw lopen. Zonder te lopen kan je daarmee sneller lopen :-)

Maar goed, toch niet genoeg getraind en een beetje oververmoeid de dagen voordien. In die zin dat ik eigenlijk niet zo veel stem had. Gelukkig had ik een wit konijn in mijn hoed zitten: niemand minder dan Chris Rogghe, een fenomeen in loopland eigenlijk. Zij had me al eens eerder gehaasd in Gent en ze vond dat wel fijn en ze wou me nog eens hazen voor de halve marathon ook. De timing zei 1 november, ideaal na haar marathon in Amsterdam (waar ze wel geblesseerd moest opgeven) en voor haar halve waar ze nog eens zelf stevig wil doorgaan.

Loopfoto’s, ze zijn maar zelden flatterend.

Photo

Enfin, ze wist van mijn oververmoeidheid en mindere training, maar het plan was toch om aan een pace van 5:10 te starten en te zien hoe lang we dat konden volhouden. Om een PR te lopen dat onder de 1:50:00 lag. Bij het vertrek bleef de speaker maar herhalen dat we de halve triatlon bijna ging beginnen, dus ik maakte me wel een beetje zorgen, want ik had geen zwemgerief en geen fiets bij :-)

Om het kort te houden: ik heb het lastig gehad. De hele wedstrijd door zowat. Ik heb de hele tijd gedacht dat ik dit écht écht niet kon volhouden. Maar ik heb het op één of andere manier toch gedaan. Drie mindere kilometers van rond de 5:30 maar gelukkig op andere punten wat voorsprong genomen. Het parcours was iets langer, dus hebben we gewoon 400 meter voor de aankomst nog een sprintje gezet en dan rustig uitlopen. Strava-tijd telt. En Strava zegt 1:49:28. Stevig PR en onder de 1:50:00 dus. Hoera!

Halve marathon in 1:49:28. Stevig PR ondanks niet zo optimale voorbereiding. Haasje en volger zijn blij! #running #donkmeerloop #runstagram #runfie

Leuke wedstrijd verder. Wel rondjes, maar dat stoort me niet, ik weet dan goed aan wat ik me kan verwachten. En mooi parcours, wel veel bochtjes.

En ik werd zelfs opgehaald en afgezet door Chris aan huis ook, echt topkonijntje dat hoor :-). Bedankt!

Volgen! Delen!

Eén gedachte over “Halve marathon Donkmeerloop”

Reacties zijn gesloten.