Winterloopkledij. En schoenen.

Loopgerief. De gemiddelde loper wordt behoorlijk vrolijk als hij nieuw loopgerief mag kopen. Ik word bijzonder vrolijk. In periodes dat ik veel aan het lopen ben vind ik loopkledij belangrijker dan gewone kledij. Echt wel! :-)

Nu ik een wintermarathon plan wil ik dus wel een beetje extra, goed wintergerief. Want er staat dus veel training gepland in de winter en dat geeft me niet. Ik loop nog altijd liever buiten in de kou en de regen dan dat ik op een loopband moet staan. Maar je moet wel een beetje goed uitgerust zijn dus.

In de loop der jaren heb ik wel al een aardige collectie sportkleren verzameld, maar het ene ding is het andere niet. Sommige dingen gaan al jaren mee, andere dingen ben ik na een paar keer al beu omdat het bv naar boven kruipt of omdat het zweet blijft aan de binnenkant hangen. Irritant.

Maar goed. Ik mocht van Decathlon een paar spullen proberen. Ik ga vaak naar Decathlon wegens vlakbij, betaalbaar en goed gerief over het algemeen. Ook voor de kinderen. Eén minpuntje: ik vind de loopkledij meestal niet echt mooi. Ahum. Sorry hoor. Maar nu was er toch één jasje dat mijn aandacht trok.

Om te beginnen vond ik het dus al mooi. Hoera! Maar vooral: het heeft alles ineen, het is – zonder twijfel- het meest vernuftige jasje dat ik ooit gezien heb (en geloof me: ik heb er al veel gezien). En echt, dat is een gemak, want in de winter ben ik anders best lang bezig met het juiste gerief te verzamelen vooraleer ik kan vertrekken.

2016-11-16_03-37-08

De voordelen:

  • Ingebouwde handschoentjes: die je eerst over je vingers kan doen, vervolgens enkel over je handen om vervolgens naar boven te schuiven. Ideaal want in hebt begin heb ik koude handen, daarna niet meer. Wat moet ik dan met die handschoenen hé.
  • Ingebouwde buff: ik loop heel vaak met een buff, want als ik ziek word, dan is dat altijd eerst en vooral op mijn keel. Ik hou die dus eigenlijk graag warm. Hier zit die netjes ingebouwd, maar je kan hem evengoed aflaten. Eerst voor je gezicht, na een tijdje niet meer.
  • Ingebouwde pet in de kap: ik hou van petten om te lopen! Dat houdt het water toch meer uit je gezicht. En die is op zo’n manier ingebouwd dat je die echt knap kunt aansluiten zodat die niet afwaait.
  • Ah en ook belangrijk natuurlijk: fluo-elementen. Voor de zichtbaarheid.

Enige nadeel misschien zijn de mouwen: die voelen wat krakerig aan dus ik denk dat ik het liever ga dragen met een t-shirt met lange mouwen onder. Maar daarvoor moet het echt koud zijn wel. Anderzijds denk ik dat het jasje net daardoor wel zeer waterafstotend is!

Helaas (euh nou ja) heb ik het jasje nog nooit kunnen uittesten in heel koud weer of in nat beestenweer zoals vanochtend. Blijkbaar valt het weer altijd nogal mee als ik ga lopen. Zoveel te beter natuurlijk! Maar ik ben zo zeker dat ik nog zoveel deugd ga hebben van dat jasje! Het kost 60 euro en echt, voor een jasje met zoveel mogelijkheden is dat eigenlijk gewoon géén geld.

Ik heb het ook vaak nogal warm als ik loop en als het niet regent loop ik dus enkel met een t-shirt met lange mouwen. Maar dan loop ik wel met buffke (nekwarmer) én een mutsje van Decathlon. Een loopmutsje, dat vond ik dus vroeger onzin: een gewoon fleece mutske lukte toch ook wel? Nou ja, tot je dus zo’n loopmutsje opgezet hebt hé, dit mutsje is dus echt een stuk comfortabeler. Bovendien kan je er een lampje aan hangen én is het met een fluorescerende print. Ik ben zot van dat mutske, echt! Eén minpuntje misschien: geen gat om een staart door te steken, maar echt storen doet dat niet.

mutske

Ik kreeg ook een runlight, dat was ook zoiets waarvan ik het belang ervan vroeger onderschatte. Ik loop niet vaak in het donker, maar als ik het doe gaat dat ding mee. Je ziet zowat alles dus de kans op vallen is een stuk kleiner. En je wordt ook zelf bijzonder goed gezien, dat is ook een niet te onderschatten belang.
En tot slot kreeg ik ook fluorescerende handschoentjes, maar die zal ik dus eerder gebruiken op de fiets. Handschoenen om te lopen: ik zwier dat na 500 meter uit en wat moet ik er dan mee hé. Maar al bij al: zeer tevreden van het gerief allemaal!

Oh ja. En gisteren heb ik mijn jaardoelstelling gehaald: 1500 kilometer gelopen in 2016 en nog 6 weken te gaan! 800 kilometer daarvan waren op mijn Nike Lunarglides, en die waren daarmee wel weer helemaal versleten. Asfaltloperke hé. Heel tevreden van geweest daar niet van. Maar ik begon het al weer licht te voelen in mijn schenen dus tijd voor nieuwkes. Deze keer werden het Asics! Weer goed voor een kilometer of 800!

Met deze 12 kilometer haalde ik vandaag al mijn jaardoelstelling binnen: 1500 km! Waarna ik mezelf trakteerde op nieuwe schoentjes. #asics #running #nevernotrunning #running

Bedankt voor de spullen, Decathlon en Walkie Talkie!
#teamdecathlon

Volgen! Delen!