Verdi-marathon: stand van zaken

Om het eens over de marathon te hebben. Die komt er bijna aan. Nog 44 dagen, zegt mijn aftelapp. Hoe staat het met de training?

Datum gesaved. En ik heb er goesting in! #roadtoverdi #marathon

Wel goed eigenlijk. Ik heb me geen nieuw schema aangemeten, maar gewoon dat van de vorige keer gerecupereerd. Omdat daar wel veel variatie in zat. Dat is gebaseerd op vier trainingen per week: 1 lange duurloop, 1 of twee intervallen, en 1 à 2 kortere lopen. Het is de voorbije weken wel zo druk geweest dat er af en toe een training sneuvelde, waardoor ik er maar drie deed. Dat is wel een beetje spijtig.

Anderzijds compenseer ik dat wel omdat ik minstens één keer per week een ander soort training doe. Femke en ik laten ons wekelijks eens afbeulen bij Forza. Zij begeleiden ons eigenlijk naar de marathon met krachtoefeningen die inwerken op onze loophouding. Heel tof eigenlijk, maar best zwaar! We hangen daar al eens aan ringen en zo. Een mens moet er iets voor over hebben om een marathon te lopen! Benieuwd wat dat gaat opleveren!

Wat een mens niet allemaal moet doen om een marathon te lopen he. #roadtoverdi #verdimarathon #forzatraining

Enfin, al die activiteiten samen worden hier wat schematisch bijgehouden, voor de curieuzeneuzemosterdpotten.

Ondertussen dus al aangekomen in het derde en laatste deel van het schema: opbouw naar de wedstrijd toe.

Mijn outfit staat bijna op punt. Haja, als ge 40 jaar wordt en die dag een marathon loopt in Italië, dan mag je er wel een beetje proper bij lopen hé. Heb ik me eindelijk die Nike Power Speed broek gekocht die ik zo lang wou, in solden. En net twee paar nieuwe schoenen besteld, dezelfde als ik al had (asics J33 2) en de ultieme marathonschoen (adidas adizero adios) met zolen van bandenfrabrikant Continental. Het huidige WR marathon werd gelopen op die schoenen dus ja… Dat belooft heroïsch te worden, toch? ;-)

Soms loop ik ook eens per ongeluk een hondje.
Ik liep een hondje vandaag 🐶 😂 #running #nevernotrunning #roadtoverdi

Of splits ik een lange duurloop op in twee delen, omdat dat de enige mogelijkheid was.

Ochtendloopje met @grietvandurme. Middagloopje met @johanbresseleers. En zo komen we weer aan ons kilometers voor vandaag! #roadtoverdi #running #runstagram #runfie

Ondertussen hebben we ook een haas die meegaat. Gert, waarmee ik vorig jaar al mocht meerijden naar Den Haag heeft zich aangeboden om ons onderweg een beetje gezelschap te houden. Hoe wijs is dat niet zeg.

En nog meer gezelschap. Leen, mijn nichtje waarmee ik vorig jaar de midwinternachtloop liep, wordt de week ervoor 35 en wil dat ook loopgewijs vieren. Zij gaat mee voor de halve marathon en brengt Tante Magda mee als supporter.

Het gaat daar zotjes worden. Ze gaan daar nog nooit zoveel Belgen gezien hebben!

Volgen! Delen!

3 gedachten over “Verdi-marathon: stand van zaken”

  1. Oppassen toch met nieuwe outfits voor een marathon. Nieuwe schoenen zou ik persoonlijk nooit doen en zelfs een nieuwe broek zou ik al zo’n 100 km uittesten vooraf…
    Succes !

Reacties zijn gesloten.