100 dagen zonder alcohol.

Het mag dan Tournée Minerale zijn, ik doe het vandaag al 100 dagen zonder alcohol.

Hoe dat zo gekomen is? Weet ik eigenlijk niet zo goed. Ik wou het nog eens proberen, want mijn vorige poging was in 2014 en die was gesneuveld na twee weken. Ik wou eens zien of ik ondertussen meer karakter had. Niet dat ik zoveel dronk: in de week niet (of héél uitzonderlijk), in het weekend wel. Meestal gematigd, soms eens een glas teveel. Ik besloot om voor een “sober november” te gaan. En aangezien ik op 1 november de halve marathon van Berlare liep, dronk ik op 31 oktober ook al niet. Ik dronk mijn laatste glaasje rode wijn op de opening van de boekenbeurs en ook al niet te veel want ik was BOB die avond.

Het is eigenlijk geheel toevallig gekomen, maar vandaag drink ik al 100 dagen geen alcohol. Hoe dat komt en waar dat nu naar toe moet met mij: linkinbio. Op de foto trouwens een heerlijk alcoholvrij aperitiefje. #tourneeminerale #cotswolds

November verliep in het begin moeilijk, maar na een week of twee had ik het door. En vond ik het eigenlijk goed te doen. Dus dacht ik aan verlengen, eens zien of ik de feestdagen kon overleven, meteen tot na de marathon. Ik heb de feestdagen overleefd, en opnieuw ging het allemaal veel makkelijker dan ik gedacht had. Ik zie er nu ook de voordelen van in. Gaan sporten zonder de gevolgen hebben van een glas te veel gedronken de hebben de avond voordien bijvoorbeeld, dat is er één die zeer handig uitkomt als je voor een marathon traint.

En nu zijn we begin februari en ik drink nog steeds geen alcohol. Iedereen vraagt me “ja maar, op je verjaardag ga je toch een glas drinken zeker, zo na de marathon?”. En dan zeg ik maar ja. Want wat moet ik anders? Ook al weet ik het eigenlijk niet. Want het is niet dat ik er nu zoveel behoefte aan heb. En wat en hoe erna? Eerlijk: ik weet het gewoon niet. Opnieuw ieder weekend? Gematigder? Alleen bij (heel) speciale gelegenheden? Maar hoe definiëren we dat dan? Nooit meer? Ik zal het wel zien zeker, dag per dag?

Volgen! Delen!

2 gedachten over “100 dagen zonder alcohol.”

  1. Ik drink nog maar een paar jaar, maar ik drink zelden te veel. Want ja, die kater achteraf, dat vind ik meestal zonde van mijn tijd. De reden dat ik het vroeger geen alcohol dronk, was heel simpel: ik vond niets echt lekker. Maar op een dag ontdekte ik alcohol die ik wél heel erg lekker vond. En als ik nu drink, doe ik het meestal gewoon daarom, omdat het eens lekker is. En alleen wanneer ik er zin in heb, of het nu een ‘speciale gelegenheid’ is of niet :)

  2. It’s like asking students whether or not they think 2+2 = 4, and claiming that’s indicative of how important the number four is to them. It’s what they are taught in school, and not personal opn&noi.  inbsp;0 likes

Reacties zijn gesloten.