Hoe lang gaat spouwmuurisolatie mee en kan deze worden bijgevuld?

Hoe lang gaat spouwmuurisolatie mee en kan deze worden bijgevuld?

Spouwmuurisolatie is een relatief goedkope manier om de thermische efficiëntie en het comfort van uw huis te verhogen. Als je huis sinds de jaren 1930 werd gebouwd, heeft het waarschijnlijk spouwmuren. Als dat zo is, is de kans groot dat ze al zijn ingevuld. Het wordt in de holte gepompt door kleine gaten in het metselwerk, waar het uitzet en bezinkt.

In theorie moet spouwmuurisolatie net zo lang meegaan als uw huis. Hoewel dit in veel gevallen waar is, zijn er een paar situaties waarin deze catch-all niet van toepassing is.

Spouwmuurisolatie kan worden gehaast

De kans bestaat dat uw spouwmuurisolatie in de eerste plaats niet correct is geïnstalleerd, wat de levensduur en de efficiëntie ervan kan schaden. Sinds de jaren zeventig was er een grote drive in energie-efficiëntie en de overheid heeft verschillende subsidies beschikbaar gesteld om spouwmuren gratis te isoleren. De race om zoveel mogelijk te verzamelen voordat de subsidies opdrogen, betekent dat sommige installateurs banen hebben overhaast, wat hun kwaliteit / duurzaamheid aantast. Na verloop van tijd bewegen of degraderen de materialen soms in de holte, wat de thermische effectiviteit beïnvloedt en mogelijk problemen met vocht veroorzaakt.

Levensduur van isolatiematerialen voor spouwmuren

Er worden een paar verschillende materialen gebruikt voor spouwmuurisolatie: minerale wol, geëxpandeerd schuim en polystyreenparels.

Het is zeldzaam om problemen te hebben met isolatieplaten van minerale wol. Nu standaard geïnstalleerd in nieuwe builds, zou het heel moeilijk zijn om deze aan te passen of aan te vullen.
Hoewel zeldzaam, is het niet onbekend dat deze EPS-kralen uit de holte ontsnappen, b.v. door luchtstenen en ventilatieopeningen. In sommige gevallen is het misschien mogelijk om de kralen bij te vullen, maar je moet er veel hebben verloren om het verschil op te merken.

 

Uitgebreide schuimisolatie kan na verloop van tijd krimpen en kan in de loop van enkele jaren minder effectief worden.

Installatie van spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie nodig? We hebben het land doorzocht op zoek naar de beste handelaars, zodat we ervoor kunnen zorgen dat we alleen degenen aanbevelen die we echt vertrouwen.

Als u wilt dat wij een lokale isolatie-installateur voor u vinden, vul dan onderstaand formulier in en wij nemen spoedig contact met u op!

Mijn huis heeft geen bakstenen muren – kan ik het isoleren?

Als je huis stenen muren heeft, zijn deze waarschijnlijk solide, zonder holtes om te isoleren. Zie onze ultieme gids voor solide muurisolatie voor alternatieve ideeën.

Als u in een gebouw met houten of stalen skelet woont of uw huis is gebouwd van prefab beton, hebben ze geen spouwmuren, maar u kunt ze misschien op een andere manier isoleren. spouwisolatie tussen het buitenste baksteenblad en het binnenste frame van uw houten huis, accepteer dit niet, omdat dit ernstige schade kan veroorzaken.

Leave a Reply