Welke verschillende soorten isolatie zijn er?

Welke verschillende soorten isolatie zijn er?

soorten isolatie

Bij het isoleren van uw huis heeft u veel verschillende opties om uit te kiezen met elk verschillende voordelen. Elk type isolatie heeft zijn voor- en nadelen en zal verschillende milieuvoordelen hebben waarmee rekening moet worden gehouden.

Deken isolatie

Het meest voorkomende type isolatie dat in huis wordt gebruikt, is dekenisolatie die meestal wordt geleverd op rollen met een folie. Het normaal gebruikte materiaal is glaswol dat is gemaakt van gerecyclede flessen waardoor het materiaal een goede milieuclassificatie heeft. Glaswol isolatie is een van de gemakkelijkste materialen om te installeren en is het meest kosteneffectief.

Steenwol isolatie

Steenwol isolatie is een meer solide materiaal dan glaswol en is daarom geschikt voor situaties waarin het materiaal kan worden samengedrukt. Minerale wol kan op rollen worden verkregen en is verkrijgbaar in verschillende diktes en breedtes. Steen minerale wol is een zeer effectieve brandveiligheidsmaatregel omdat het bestand is tegen hitte en vuur.

Sheet loft isolatie

Sheet loft isolatie komt in platen en wordt meestal gebruikt om de schuine kant van het dak te isoleren in een loft. Dit type isolatie kan duurder zijn en is energie-intensief om te produceren, maar heeft een hoge isolatiewaarde.

Losse isolatie

Een van de meest voorkomende vormen van isolatie is losse vulling en ingeblazen spouwmuurisolatie. Losvulling neemt de vorm aan van kleine deeltjes die een materiaal vormen dat zich aan elke ruimte kan aanpassen zonder structuren te verstoren. Het meest gebruikte materiaal voor dit type isolatie is cellulose, glasvezel en minerale steenwol, die allemaal worden vervaardigd uit gerecycled materiaal. Losse vulling wordt meestal geïnstalleerd in muurholten en zolders / lofts en wordt geïnstalleerd via een pijp.

Gespoten schuim isolatie

Gespoten schuim is ook een veel voorkomende isolatie en werkt op een vergelijkbare manier waarbij vloeibaar schuim op zijn plaats wordt gegoten of geïnjecteerd in wandholtes waardoor het zeer veelzijdig is. Gespoten in schuim wordt geïnstalleerd met behulp van een schuimmiddel en zal uitzetten en vast worden naarmate het mengsel uithardt. Langzaam uithardende schuimen zijn beschikbaar die rond obstakels in de muurholte stromen voordat ze uitharden.

Structureel geïsoleerde panelen

Structureel geïsoleerde panelen zijn geprefabriceerde panelen die kunnen worden gebruikt in muren, daken en vloeren. Ze bieden uitstekende isolatie in vergelijking met traditionele methoden. Ze bestaan ​​meestal uit 4 tot 8 inch dikke panelen die zijn gemaakt om in een fabriek te passen en vervolgens naar de locatie worden verzonden en kunnen in verschillende maten worden gemaakt. Een structureel geïsoleerd paneel zou idealiter worden gebruikt in een nieuwbouwbezit.

Schapenwol isolatie

Een nieuw soort isolatieproduct is schapenwol dat kan worden gebruikt voor een verscheidenheid aan isolatietaken, zoals tussen dakbalken, onder vloeren en in massieve muren. Schapenwol is een efficiënte isolator en biedt een alternatief voor meer synthetische soorten isolatie. Wolisolatie kan meer dan vijftig jaar meegaan en wordt ook behandeld tegen brand en bestand tegen insecten.

Isolatie van hardschuim

Hardschuim is een soort isolatie die wordt gebruikt waar het gewicht ondersteuning nodig heeft, zoals onder een vloer of op hokken. Behalve stijfheid en duurzaamheid, biedt hardschuim ook akoestische isolatie door het geluidsniveau te minimaliseren dat door muren of verhoogde vloeren reist, zoals in flats enz.

Leave a Reply