Zal het installeren van spouwmuurisolatie mijn huis devalueren?

Zal het installeren van spouwmuurisolatie mijn huis devalueren?

We hebben onlangs van verschillende lezers gehoord of spouwmuurisolatie een verschil kan maken voor de waarde van een huis. Dit komt omdat lezers in bepaalde gevallen hebben gezegd dat het de condensatie in een woning kan verhogen en tot vocht kan leiden. We hebben twee experts benaderd om erachter te komen of dit waar is.

Criteria voor spouwmuurisolatie

Om spouwmuurisolatie te hebben, moet uw huis aan bepaalde criteria voldoen.
Dit omvat het hebben van ongevulde externe spouwmuren, het hebben van een spouw van ten minste 50 mm breed, uw metselwerk of metselwerk in goede staat, het huis dat minstens 20 jaar oud is en de muren niet worden blootgesteld aan regen.
U kunt ook geen spouwmuurisolatie hebben als u vochtige plekken op de binnenmuren hebt. als het werk verkeerd wordt uitgevoerd), is het eerste en meest voor de hand liggende teken van een probleem vaak interne vochtigheid.
De isolatie voorkomt dat warme lucht en vocht ontsnappen. Vervolgens neemt de luchtvochtigheid toe en is schimmelgroei bijna onvermijdelijk.
In de meest extreme gevallen zien we problemen waarbij bijvoorbeeld spouwmuren volledig zijn gevuld in huizen met houten kozijnen en, terwijl het vochtige spouwmuurvulmateriaal in contact komt met het houten frame, rotten in.
Het is belangrijk op te merken dat veel mensen die spouwmuurisolatie hebben geïnstalleerd, geen problemen hebben ondervonden met interne vochtigheid en een verhoogd comfortniveau en lagere brandstofrekeningen hebben ervaren.
Het injecteren van isolatie in een bestaande spouwmuur is geschikt wanneer bekwame aannemers de problemen begrijpen. Maar er is het potentieel om problemen te creëren waarbij de herstelkosten veel hoger zullen zijn dan eventuele besparingen op brandstofkosten of overeenkomstige milieuvoordelen. ‘
Wanneer retrofit-isolatie wordt geïnstalleerd in een eigenschap die zodanig is gebouwd dat de holtes niet volledig moeten worden gevuld, is het eerste en meest teken van een probleem vaak interne vochtigheid +2
Wanneer retrofit-isolatie wordt geïnstalleerd in een eigenschap die zodanig is gebouwd dat de holtes niet volledig moeten zijn gevuld, is het eerste en meest teken van een probleem vaak interne vochtigheid
Voor de overgrote meerderheid van huizen met spouwmuren is muurisolatie een kosteneffectieve manier om uw energierekeningen te verlagen en uw huis comfortabeler te maken.

Leave a Reply